Dodaj do ulubionych

Nadżerka..

19.09.06, 14:22
Drogie kobietki, mam do Was pytanie: jak sie objawia nadżerka? bo podejrzewam
u siebie własnie cos takiego albo jakies podrażnienie, ale niestety narazie
nie moge sie udać do ginasad dzieki za odpsmile
Obserwuj wątek
    • Gość: Sweetu Re: Nadżerka.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 14:27
      u mnie to bolalo ta "w środku". Żadne środki przeciwbólowe nie pomagały -
      przechodziło dopiero na trochę podczas ciepłej kąpieli. Potem doszło całkiem
      obfite, lekko brunatne plamienie po stosunku.
    • little_star Re: Nadżerka.. 19.09.06, 14:29
      a jak to sie leczy?? bo sie wystraszyłamsad i w ogole skad sie to bierze??
      • aga55jaga Re: Nadżerka.. 19.09.06, 14:33
        nadżerka nie boli, poprzedniczka musiała mieć jakieś zapalenie skoro miała
        takie objawy. Nadżerka nie jest czymś strasznym, konieczna jest właśnie wizyta
        u gina aby pobrał cytologię, wykonał kolposkopię, zbadał czystość pochwy do
        stwierdzenia czy nadżerka jest faktycznie nadżerką, czy też zmianą innego typu.
        W ostatnim czasie powstał też pogląd, iż nie powinno się nawet jej leczyć, pod
        warunkiem, iż nie powoduje częstych stanów zapalnych
      • aga55jaga Re: Nadżerka.. 19.09.06, 14:34
        proponuję lekturę forum bo o nadżerce było bardzo duuuuuuuuużo napisane
        • little_star Re: Nadżerka.. 19.09.06, 14:36
          aga ale ja pisałam juz posta na ten temat i wlasnie nikt nie umiał mi
          odpowiedziec, stad podejrzewam u siebie nadżerke, zacytuje tamtego posta:

Otóż mam problem, ostatnio zdarzyło mi sie odczuwac ból podczas stosunku.
          Pierwszy stosunek tej feralnej nocy był ok, przy drugim już wiekszy
          dyskomfort, trzeci bolało jeszcze bardziej. Pózniej niestety, jak tylko mój
          partner próbował we mnie "wejść" kończyło sie to bólem w górnej części pochwy(
          mysle ze jest to szyjka macicy). Wtedy zastosowalismy tez prezerwatywy Durex
          Pleasure Max Warming z żelem rozgrzewającym, być moze to on mnie podrażnił. Po
          około 7-godzinnej przerwie spróbowalismy jeszcze pozycje na jeźdzca odwrotną-
          i tu był minimalny ból.
          Prosze mi doradzić co mam zrobic i w ogole co to może byc.
          Z góry dziękuje za wszystkie odp.smile

Przeczytaj i napisz co sadziszsmile dziekismile
          • aga55jaga Re: Nadżerka.. 19.09.06, 19:35
            little_star - alez ta kwestia jest średnio co 3 dni na tym forum. Wystarczy
            skorzystać z wyszukiwarki forumowej - znajduje się ona na prawo od miejsca w
            którym się logujesz na "zdrowie kobiety" miejsce z lupką i wpisujesz tam
            słowo "nadżerka" i zanzaczasz gdzie ma być to słowo wyszukane i już big_grin

W twoim przypadku nie można wykluczyć ani nadżerki, ani zapalenia ani reakcji
            alergicznej - z prostego względu - takie diagnozy stawia TYLKO lekarz
            ginekolog. O własne narządy trzeba dbać a o te "kobiece" szczególnie. Tak dla
            nastraszenia ciebie - zwykły nieleczony stan zapalny prowadzi do wielu
            poważnych schorzeń.

ps a ta na marginesie szyjka macicy znajduje się sporo dalej od górnej części
            pochwybig_grin nie jest i ona nie boli.
      • Gość: Sweetu Re: Nadżerka.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 14:41
        Nadżerkom często towarzyszą stany zapalne, czasem to właśnie one sa przyczyną
        nadżerek. Oczywiście możesz mieć nadżerkę i nic o niej nie wiedzieć. Ja miałam
        krioterapię (wymrażanie nadżerki) - podobno metoda najlepsza dla kobiet, które
        jeszcze nie rodziły (nie wiem, jak z tym u Ciebie). Sam zabieg trwa parę minut
        i jest zupełnie bezbolesny. Potem musisz przez kilka dni wstrzymać się od
        współżycia wink A! i dostałam jakies globulki pochwowe - tak profilaktycznie.
        • little_star Re: Nadżerka.. 19.09.06, 14:43
          ja tez jeszcze nie rodziłam, mam 20 latsmile ale własnie zastanawiam sie, bo
          pierwszy raz mi sie tak w ogole zdarzyło ból i w ogole, licze że to jednak
          tylko Durexy te nieszczęsne...
          • Gość: Sweetu Re: Nadżerka.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 15:02
            ... może być podrażniene, albo jakaś reakcja alergiczna, mogło się trafić
            jakieś "otarcie" czy "ranka" np. przy zbyt intensywnym stosunku, albo przy
            aplikowaniu tamponu. Jak już będziesz miała okazję to po prostu spytaj
            ginekologa wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka