Dodaj do ulubionych

POMOCY!!!!!!! WYDAWAŁO MI SIE ZE ZAPOMNIAŁAM

20.03.03, 07:25
ZE ZAPOMNIAŁAM TABLETKI biore CILEST i wziełam od razu następną ale chyba zle
popatrzyłam na opakowanie w tych nerwach i poprostu mi sie coś przestawiło bo
wydaje mi sie niemozliwe zapomnienie o tebletce poniewaz jestem bardzso
rygorystyczna. CO SIE STANIE JESLI SIE OKAZE ZE WZIEŁAM JEDNĄ TABLETKE ZA
DUZO TO ZNACZY POWINNAM WZIASC JĄ DZIS WIECZOREM A WZIEŁAM TERAZ RANO???????

POMOCY BARDZO PROSZE O ODPOWIEDZ BO NEI JESTEM W STANIE NORMALNIE
FUNKCJONOWAC
Obserwuj wątek
    • justy1 Re: POMOCY!!!!!!! WYDAWAŁO MI SIE ZE ZAPOMNIAŁAM 20.03.03, 08:24
      spokojnie, nic się nie stało.
      Następne pigułki łykaj jak zwykle.
      • klakierka Re: POMOCY!!!!!!! WYDAWAŁO MI SIE ZE ZAPOMNIAŁAM 20.03.03, 10:26
        cy jesli nadal biore tabletki i kupie test ciązowy w aptece to jego wynik
        bedzie wiarygodny ??????? jesli kończe opakowanie cilestu za tydzień i wtedy w
        przerwie mam miec okres jesli on wystąpi to znaczy ze nie jestem w ciązy ?? a
        jesli go nie bedzie to jestem ?? prosze odpowiedzcie bo odchodze od zmysłów
        • drzazga1 Spokojne :-))) 20.03.03, 11:15
          klakierka napisała:

> cy jesli nadal biore tabletki i kupie test ciązowy w aptece to jego wynik
          > bedzie wiarygodny ??????? jesli kończe opakowanie cilestu za tydzień i wtedy
          w przerwie mam miec okres jesli on wystąpi to znaczy ze nie jestem w ciązy ??
          a jesli go nie bedzie to jestem ??

Na pewno będzie smile)) - chyba, że zapomnisz wziąć którąś z pozostałych tabletek
          i będziesz sie kochać bez dodatkowego zabezpieczenia.

prosze odpowiedzcie bo odchodze od zmysłów

Nie odchodź smile

Mozliwość ciąży byłaby wtedy gdybyś tabletki nie wzięła, bądż wzięła ją za
          późno - dla Cilestu dopuszczalne spóźnienie to aż 12 godzin!
          Skoro wzięłaś tę tabletkę wcześniej, to następną radziłabym wziąć po upływie 24
          godzin, a nie w normalnym czasie. Chyba trochę mętnie tłumaczę, ale chodzi o
          to, żeby przerwa między tabletkami nie była DŁUŻSZA niż doba (w praktyce 24
          godziny + 12 opóźnienia dopuszczalnego czyli półtorej doby, ale lepiej sie nie
          spóźniać smile)

Rozumiem, że to była mniej więcej 15 tabletka z listka?
          Spokojnie bierz pigułki do końca opakowania.
          Byc może powinnaś wziąć jeszcze jedną dodatkową tabletkę z nowego opakowania i
          dopiero zrobić 7-dniową przerwę, bądź w ogóle zrezygnować z przerwy i brać dwa
          opakowania ciągiem - ale na to już pani doktor Ci odpowie.

Pani doktor pewnie Ci odpowie trochę później, uspokoić możesz się już teraz :-
          )))

• klakierka Re: Spokojne :-))) 20.03.03, 12:13
            1 tabletke z tego listka wziełam 6 marca w 1 dniu okresu. kochałam sie 12
            marca i 18 marca czyli 2 razy tylko .tabletke biore wiczorem. dzis rano
            przpadkowo miałam opakowanie w rekach no i zobaczyłam ze mam tabletke ze srody
            a dzis jest czwartek wiec tak jak bym jednej nie wzieła ale nie mam pojecia
            kiedy oststnie 2 dni napewno brałam. byłam tak rozstrzesiona ze rano zjadłam tą
            tabletke a teraz jestem w pracy i nie wiem czy dobrze zrobiłam. moze sie
            pomyliłam ,no i strasznie sie boje zebynie było dzidziusia jescze w zyciu sie
            tak niebałam sad( no a teraz sie boje ze jesli przez moje nerwy zle popatrzylam
            i niepotrzebnie wziełam tabletke to co ?? ja chaotycznie pisze wiem ze ciezko
            coś z tego wyczytac ale jestem przerazona sad( nie bałąm sie jescze tak nigdy
            ale dzięki justy i drzazga ze pocieszacie smile niezawodnie jestescie bo panie
            doktor jescze nie odpowiedziala sad(
            • drzazga1 Re: Spokojne :-))) 20.03.03, 12:45
              klakierka napisała:

> 1 tabletke z tego listka wziełam 6 marca w 1 dniu okresu. kochałam sie 12
              > marca i 18 marca czyli 2 razy tylko .tabletke biore wiczorem. dzis rano
              > przpadkowo miałam opakowanie w rekach no i zobaczyłam ze mam tabletke ze
              srody a dzis jest czwartek wiec tak jak bym jednej nie wzieła ale nie mam
              pojecia kiedy oststnie 2 dni napewno brałam.

Wiezorem, to znaczy o której godzinie zwykle bierzesz?
              I o której wzięłaś dzis rano?
              Jeżeli różnica wynosi mniej niż 12 godzin, to spokooo...
              Jeżeli mniej - prawdopodobieństwo, że jestes w ciąży jest naprawdę bardzo
              bardzo małe, na wszelki wypadek uzywaj gumek do końca opakoania. To znaczy,
              gdybys chciała sie kochać smile

Nie jestes pewna, czy brałaś przez ostatnie dwa dni, to znaczy, nie pamiętasz,
              czy wzięłaś we wtorek i w środę?

byłam tak rozstrzesiona ze rano zjadłam tą tabletke a teraz jestem w pracy i
              nie wiem czy dobrze zrobiłam. moze sie pomyliłam ,no i strasznie sie boje
              zebynie było dzidziusia jescze w zyciu sie tak niebałam sad( no a teraz sie
              boje ze jesli przez moje nerwy zle popatrzylam i niepotrzebnie wziełam tabletke
              to co ?? ja chaotycznie pisze wiem ze ciezko coś z tego wyczytac ale jestem
              przerazona sad( nie bałąm sie jescze

Chyba nie ma kobiety, kóra czegos takiego nie przeżyła nigdy w życiu...

tak nigdy ale dzięki justy i drzazga ze pocieszacie smile niezawodnie jestescie bo
              panie doktor jescze nie odpowiedziala sad(

Pani doktor odpisuje jakos tak po południu.
              • klakierka Re: Spokojne :-))) 20.03.03, 12:51

>
                > Wiezorem, to znaczy o której godzinie zwykle bierzesz?

BIORE CODZIENNIE O 21
                > I o której wzięłaś dzis rano?
                O 6.30
                > Jeżeli różnica wynosi mniej niż 12 godzin, to spokooo...
                > Jeżeli mniej - prawdopodobieństwo, że jestes w ciąży jest naprawdę bardzo
                > bardzo małe, na wszelki wypadek uzywaj gumek do końca opakoania. To znaczy,
                > gdybys chciała sie kochać smile

ALE OSTSTNIE 2 DNI NAPEWNO BRAŁAM NA 1000 % NIE WIEM KIEDY MOGŁAM OMINĄĆ JAKĄŚ
                TABLETKE

DZRAZGA DZIEKI smile KOCHANA JESTES smile JA DOSTAJE WARIACJA DOSŁOWNIE A JESTEM W
                PRACY sad( ZASTANWAIALAM SIE CZY PO TEST NIE ISC sad( ALE CHYBA NIE BYŁ BY
                WIARYGODNY
                > Nie jestes pewna, czy brałaś przez ostatnie dwa dni, to znaczy, nie
                pamiętasz,
                > czy wzięłaś we wtorek i w środę?
                >
                >
                >
                > byłam tak rozstrzesiona ze rano zjadłam tą tabletke a teraz jestem w pracy i
                > nie wiem czy dobrze zrobiłam. moze sie pomyliłam ,no i strasznie sie boje
                > zebynie było dzidziusia jescze w zyciu sie tak niebałam sad( no a teraz sie
                > boje ze jesli przez moje nerwy zle popatrzylam i niepotrzebnie wziełam
                tabletke
                >
                > to co ?? ja chaotycznie pisze wiem ze ciezko coś z tego wyczytac ale jestem
                > przerazona sad( nie bałąm sie jescze
                >
                > Chyba nie ma kobiety, kóra czegos takiego nie przeżyła nigdy w życiu...
                >
                > tak nigdy ale dzięki justy i drzazga ze pocieszacie smile niezawodnie jestescie
                bo
                >
                > panie doktor jescze nie odpowiedziala sad(
                >
                > Pani doktor odpisuje jakos tak po południu.
                >
                >
                • drzazga1 Re: Spokojne :-))) 20.03.03, 13:33
                  klakierka napisała:

>
                  > >
                  > > Wiezorem, to znaczy o której godzinie zwykle bierzesz?
                  >
                  > BIORE CODZIENNIE O 21
                  > > I o której wzięłaś dzis rano?
                  > O 6.30

Różnica 9,5 godziny, mieścisz się smile

> ALE OSTSTNIE 2 DNI NAPEWNO BRAŁAM NA 1000 % NIE WIEM KIEDY MOGŁAM OMINĄĆ
                  JAKĄŚ TABLETKE

Nr GG 3844485 smile za 15 minut będę

>
                  > DZRAZGA DZIEKI smile KOCHANA JESTES smile JA DOSTAJE WARIACJA DOSŁOWNIE A JESTEM W
                  > PRACY sad(

Rozumiem.

ZASTANWAIALAM SIE CZY PO TEST NIE ISC sad( ALE CHYBA NIE BYŁ BY
                  > WIARYGODNY

Nie byłby, szkoda kasy tylko.
                  • klakierka Re: Spokojne :-))) 20.03.03, 13:51
                    JUZ SIE ODEZWAŁAM NA GG DO CIEBIE ALE JESTES NIEDOSTĘPNA sad
              • klakierka Re: Spokojne :-))) 20.03.03, 13:05
                czy mozemy sie skontaktowac na gg albo jakos jesli nie chcesz to moze na
                czacie ??
    • monika.antepowicz Re: POMOCY!!!!!!! WYDAWAŁO MI SIE ZE ZAPOMNIAŁAM 21.03.03, 12:50
      Nic się nie stanie- zabezpieczenie cały czas jest prawidłowe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka