Gość: agnieszka IP: *.kat.3s.pl 10.10.06, 09:29 czy to prawda że w trakcie okresu nie powinno się usuwać zębów? jeśli tak, to jakie mogą być powikłania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: spanishair Re: dentysta a okres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 09:34 nie wiem jak jest z usuwaniem, ale ja mialam 3znieczulenia nasiękowe przy borowaniu i nadal bol byl nie do zniesienia.. wtedy dentystka spytala czy mam okres i kiedy odpowiedzialam twierdzaco - kazala mi przyjsc za kilka dni, kiedy wrazliwosc na bol nie bedzie tak duza balabym sie w takim razie usuwac zeby w czasie miesiaczki, ale spytaj po prostu swojego lekarza i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiaz28 Re: dentysta a okres IP: *.e-wro.net.pl 10.10.06, 09:49 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=34515. Zapytaj tutaj, na pewno dostaniesz konkretna odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiaz28 Re: dentysta a okres IP: *.e-wro.net.pl 10.10.06, 09:50 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=34515. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: dentysta a okres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 16:03 Nie powinno się usować zęba w czasie okresu, poniewaz w czasie jak i po usunięciu tracisz trochę krwi, do tego jak dołączysz utrate krwi miesiączkowej, to może to spowodować zasłabnięcie, obniżenie cisnienia itd. A i wrażliwość na bol jest wtedy mniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
wesola_internautka Re: dentysta a okres 11.10.06, 12:17 do tego zmniejsza się krzepliwośc krwi Odpowiedz Link Zgłoś