Dodaj do ulubionych

MIĘSAK macicy

IP: 213.25.194.* 13.10.06, 11:35
Witam, Czy któraś z Was miała coś takiego? Jak go zdiagnozowano, czym się
różnił od zwykłego mięśniaka? Jak wygladało leczenie... Mam mięsniaka, który
rośnie ok. 1 cm na miesiąc, za niedługo czeka mnie laparoskopia, lekarze
powiedzieli, że dopiero po badaniu histopatologicznym wszystko będzie jasne.
Mialam robione USG z dopplerem, czy po tym badaniu można stwierdzić, czy
zmiana jest złośliwa? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: olka Re: MIĘSAK macicy IP: 80.54.169.* 13.10.06, 11:51
      Co lekarze Ci powiedzieli ze to jest mięsak czy mięsniak?bo to jest
      róznica.Twory rosnące baedzo szybko nalezy szybko usuwać.
      • Gość: kaja73 Re: MIĘSAK macicy IP: 213.25.194.* 13.10.06, 12:08
        Na razie mówią, że jest to mięśniak...
        • Gość: olka Re: MIĘSAK macicy IP: 80.54.169.* 13.10.06, 12:11
          To zasadnicza róznica!Ja tez jestem po operacji mięsniaka.A jakie badania masz
          jeszcze miec?
          • Gość: Olka Re: MIĘSAK macicy IP: 80.54.169.* 13.10.06, 12:15
            Nie doczytałam całego twojego postu wiec teraz ci odpowiadam ze to czy to zmiana
            złosliwa czy tez nie mozna powiedziec po operacji po ktorej to miesniak jest
            oddawany do badania hist-pat.Wtedy dopiero wiemy co tak naprawde to było.Nie
            martw sie bedzie dobrze,ja tez wariowałam ,miałam doły i myslałam ze juz koniec
            ze mna.Mój mięsniak miał 5 cm.
            • Gość: kaja73 Re: MIĘSAK macicy IP: 213.25.194.* 13.10.06, 12:24
              Moj miesniak ma teraz ok. 6 cm (a moze i wiecej bo ostatnie usg mialam miesiac
              temu), ale pol roku temu mial 1 cm. Jesli chodzi o badania to mialam
              histeroskopie, nie wykazala podobno nic niepokojacego. Miesniak jest
              posurowicowkowy.
              • ulka32 Re: MIĘSAK macicy 13.10.06, 12:25
                Oj to bardzo szybko Ci urósł,trzeba sie go szybko pozbyć.
                • Gość: Olka Re: MIĘSAK macicy IP: 80.54.169.* 13.10.06, 12:27
                  No to faktycznie bardzo szybko rośnie mnie rósł przez kilka lat ale w ostatnim
                  okresie w ciągu dwóch lat urósł 2 cm i uciskał na pęcherz ni miałam długie i
                  obfite miesiaczki ze prawie wpadałam już w anemie.
                  • Gość: kaja73 Re: MIĘSAK macicy IP: 213.25.194.* 13.10.06, 12:46
                    Ja raczej nie mam zadnych objawow, nic mnie nie boli, miesiaczki mam normalne...
                    przyczyna tego, ze tak szybko urosl moze byc tez to, ze jest polaczony z
                    tetnica maciczna i ma doskonale zrodlo pozywienia wink
                    • Gość: dag07 Re:? IP: *.chello.pl 13.10.06, 15:02
                      Napisz mi czy mięśniak,który rośnie powoduje,że macica powiększa się?
                      • Gość: kaja73 Re:? IP: 213.25.194.* 13.10.06, 15:30
                        Z tego co powiedzieli mi lekarze wynika, ze macica nie jest powiekszona
                        • Gość: dag07 Re:? IP: *.chello.pl 13.10.06, 15:42
                          Ja mam dwa mięśniaki, które w ciągu 3 lat podwoiły swoją wielkość ale z kilku mm
                          do cm i też muszę robić raz w roku usg, jednak dokuczają mi przedłużające się @.
                          • edytka_73 Re:? 14.10.06, 00:01
                            Mięsaki rosną szybko i szybko nalezy je usunąć. Potem dwa tygodnie czekania na
                            wynik his-pat i zaczynasz życie od nowa.

Moje mięśniaki rosną powoli i nie powodują niebezpiecznych skutków, tak więc
                            hoduję je sobie.
    • Gość: kaja73 jutro operacja... IP: 213.25.194.* 17.10.06, 08:33
      trzymajcie kciuki smile czy wiecie ile moze potrwac?
      • Gość: dag07 Re: jutro operacja... IP: *.chello.pl 17.10.06, 09:08
        Nie martw się, laparoskopia jest operacją mniej inwazyjną od tradycyjnej
        operacji laparotomii. Na tym forum było o niej już wiele napisane tylko po co ci
        szczegóły?
        Najważniejsze,że pozbędziesz się paskudztwa i po kilku tygodniach dostaniesz
        wynik hitopatologiczny. Wtedy lekarz podejmie właściwe leczenie. Pozdr.
    • Gość: kaja73 Re: MIĘSAK macicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 14:56
      Jestem 4 dobe po operacji. Dopiero dzisiaj zaczelam chodzic, w miare
      wyprostowana... nie wiem dlaczego, ale brzuch bardzo ciagnie w dol. Boli przy
      kichaniu, smianiu sie, gwaltownych ruchach. Mam cztery naciecia: dwa w miejscah
      gdzie mniej wiecej sa jajniki (malutkie) jedno nad wzgorkiem lonowym (ok. 4 cm)
      i jedno pod pepkiem (1,5 cm). Jeszcze tylko wynik badania histopatologicznego i
      wszystko bedzie jasne...
      • Gość: dag07 Re: MIĘSAK macicy IP: *.chello.pl 22.10.06, 19:16
        Cieszę się,że masz to już za sobą.
        Widzisz, wszystko jest do przeżyciasmile. Samopoczucie z każdym dniem powinno być
        coraz lepsze, wiem co czujesz jak patrzysz na obolały brzuszek, nie możesz się
        śmiać i kichać, nie wspominając o kaszlu bo to sprawia ból, przeminie... tylko
        trzeba spacerować aby nie robiły się zrosty.
        Życzę szybkiego powrotu do zdrowia i częstego zaglądania na forum. Pisz o
        samopoczuciu nawet codziennie.
        • Gość: kaja73 Re: MIĘSAK macicy IP: 213.25.194.* 09.11.06, 15:48
          Jestem juz w pelni sprawna smile do pracy wrocilam po 2 tygodniach od operacji,
          zycie seksualne - 3 tyg wink
          Wynik jest bardzo dobry - leyomioma, czyli miesniak nie miesak...
          I cos dziwnego sie dzieje... odkad sie tego pozbylam, wytwarzam chyba jakies
          nowe feromony, ktore niesamowicie dzialaja na mezczyzn! Pozdrawiam smile
          • Gość: dag07 Re: Zmiana sytuacji. IP: *.chello.pl 09.11.06, 16:20
            No widzisz.

A u mnie pojawiły się problemy zdrowotne, o których nawet nie chce pisać na tym
            forum.
            • Gość: ewqa Re Do Dag07 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 16:26
              Pisalas, ze masz przedluzajace sie miesiaczki. Czy problmy z Twoim zdrowiem
              dotycza wlasnie tego problemu? U mnie niby nic narazie nie wychodzi zlego w
              badaniach ale tez mnie to bardzo niepokoi. Jak mozesz to napisz.
              • b_a_l_b_i_n_k_a Re: Re Do Dag07 10.11.06, 10:10
                Dziewczyny, nie lekceważcie tych miesiączek i domagajcie się dokładnego
                zdiagnozowania z badaniem cytologicznym na czele.
                • gloria79 Re: Re Do Dag07 10.11.06, 11:02
                  Jesli ktoras z was chce, moge polecic dwoch BARDZO DOBRYCH ginekologow z
                  Katowic wraz z kontaktami. Piszcie na maila gazetowego.
                  • angry21 mięśniaki 10.11.06, 11:28
                    Ja też miałam mięśniaka. Jak usłyszałam diagnozę, to się przeraziłam, ponieważ
                    nie wiedziałam co to jest. Lekarz zamiast mi wytłumaczyć, bagatelizował sprawę.
                    Jestem już prawie pół roku po operacji. Nie mam żadnych złych doświadczeń.
                    Życzę szybkiego powrotu do pełni sił zdrowotnych.
                  • leli1 Re: Re Do Dag07 13.11.06, 13:38
                    witaj,
                    podaj prosze namiary na tych lekarzy, jak dotad nie udalo mi sie znalezc dobrego lekarza na Slasku.
                    Dzieki.
                    • Gość: K Re: Re Do Dag07 IP: *.infoplus.com.pl 25.01.07, 07:55
                      ja tez poprosze namiary. Jestem prawdopodobnie przed operacja i bardzo sie boje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka