Dodaj do ulubionych

czy to wina tabletek?

IP: *.e-wro.net.pl 14.10.06, 10:32
Witam! Od czterech lat biorę cilest i zawsze dobrze na niego reagowałam, ale
od jakiś trzech tygodni strasznie wypadają mi włosy i mam problemy z cerą.
Nie mogę się doszukać przyczyny. czy możliwe że powinnam zmienić tabletki?
Obserwuj wątek
    • Gość: ! Re: czy to wina tabletek? IP: *.chello.pl 14.10.06, 12:30
      Jeżeli bierzesz je bez przerwy to najwyższy czas zrobić przerwę pod kontrolą
      gina oraz badania ogólne u internisty.
      • 1mzeta Re: czy to wina tabletek? 14.10.06, 15:22
        No nie byłabym taka pewna co do zrobienia tej przerwy-może ona spowodować tylko
        rozregulowanie gospodarki hormonalnej organizmu, najlepiej jak udasz się do
        swojego gina, może da ci skierowanie na badania które pomogą wyjaśnić co się
        dzieje z twoim organizmem.Ja biorę tabsy 9 lat i tylko 1 miałam przerwę z
        własnego "gapiostwa", czuję się jak zwykle-dobrze, badania mam w normie więc po
        co przerwa? Pzdr.
        • Gość: ! Re: czy to wina tabletek? IP: *.chello.pl 14.10.06, 18:38
          Gdybyś miała za sobą doświadczenie z odstawieniem antyków to byłabyś może
          ekspertem w dziedzinie.
          Poczytaj co dzieje się ze zdrowiem kobiet,które nieprzerwanie przyjmują tabsy
          bez badania zdrowia po ich rezygnacji.
          • Gość: ula Re: czy to wina tabletek? IP: *.e-wro.net.pl 14.10.06, 18:43
            poprosze jakiegoś linka o tematyce konieczności robienia przerwy, dużo o
            tabletkach czytałąm i nigdzie nie znalazłam informacji aby co jakiś czas
            przestawać brać na kilka miesięcy!
          • Gość: emka Re: czy to wina tabletek? IP: *.bulldogdsl.com 15.10.06, 17:10
            A co ty jesteś ekspertem? Prowadziłaś badania kliniczne na setkach pacjentek,
            czy wypowiadasz się na podstawie własej reakcji organizmu oraz przeczytanych
            wypowiedzi (kilku) forumowiczek.Nie sądzę, a zachowujesz się jakbyś była i to
            co najmniej światowego pokroju, każdy organizm reaguje na zachodzące w nim
            zmiany inaczej, jednym po odstawieniu coś się dzieje innym nie-tak to już jest
            na tym świecie-tak samo jak i podczas brania-długotrwałego lub tylko przez
            kilka miesięcy.Poczytaj inne wypowiedzi na forum, na pewno zauważysz, że
            przeważająca część z nich to opinie że nie trzeba robić przerw w braniu tabsów
            jak się ma dobre wyniki badań (opinie te poparte są także wypowiedziami ginów
            forumowiczek) także pleaseee.....Nikt nikogo nie namawia do odstawienia i nie
            przeprowadzania badań kontrolnych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka