Gość: m IP: *.bulldogdsl.com 16.10.06, 22:24 co to moze byc?? nie swedzi mnie caly czas tylko mam takie "ataki" świadu :_ (( macie pomysl jaka moze byc przyczyna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joanna_p2 Re: swedzacy odbyt 16.10.06, 23:08 Zapewne dokuczają Ci hemorojdy (żylaki odbytu) - bardzo częsta dolegliwość po ciąży i porodzie nawet malutkie mogą dopiec tzn. swędzieć uporczywie a potem to juz piecze i boli - tak opisują pacjenci - jestem pielęgniarką. Warto udać sie do lekarza a tak na szybko kupić maść na hemorojdy i smarować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia. Re: swedzacy odbyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 23:09 pielęgniarka nie wie, jak się pisze hemoroidy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wera Re: swedzacy odbyt IP: *.ghnet.pl 16.10.06, 23:37 Natalia, nie czepiaj sie. Bledy zdarzaja sie kazdemu. Wazne, ze ta osoba chce pomoc. Za to Ty tylko przeszkadzasz. Faktycznie moga to byc hemoroidy. Idz do lekarza, a jesli bardzo sie wstydzisz, kup w aptece czopki Proctosone. One wedlug mnie sa najlepsze. Moze nie sa tanie, ale warto. Stosowalam rozne leki, ale dopiero Proctosone pomogly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezalogowana Re: swedzacy odbyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 23:38 ja nie przeszkadzam, ja obstawiam np. owsiki idz do lekarza, a jesli bardzo sie wstydzisz, kup w aptece czopki Proctosone. czyli, jak się wstydzisz, to się lecz na to, co ci wymyślą na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wera Re: swedzacy odbyt IP: *.ghnet.pl 17.10.06, 01:10 hm, podejrzewasz owsiki, a piszesz tylko o tym, ze ktos popelnil blad na forum. Co za umiejetnosc wypowiadania swoich mysli! Jesli chodzi o moja rade, to jasne, ze zakrawa na "wymyslanie". Wiem jednak, ze wiele osob b wstydzi sie badania odbytu i za nic w swiecie nie chce isc do lekarza. Moze wtedy lepiej kupic czopki (na pewno nie zaszkodza, a moga pomoc), niz sie meczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weana Re: swedzacy odbyt IP: *.devs.futuro.pl 17.10.06, 02:02 Ja też myślę że mogą to być owsiki. Pamiętam gdy byłam mała to raz miałam. Dopadało mnie to co jakiś czas. Świąd nie do zniesienia. Nie mogłam spać w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: swedzacy odbyt 17.10.06, 02:25 Czosnek, czosnek i duuuużo czosnku Najlepiej zrobić sobie 2 pajdy chleba, na każdej pajdzie pokrojone po 2 plastry czosnku. Posolić i nie ma, że boli. Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: swedzacy odbyt 17.10.06, 02:26 Tfu tfu - na każdej pajdzie pokrojone w plastry 2 ząbki czosnku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia. Re: swedzacy odbyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 07:08 dla mnie logiczne - swędzenie to za mało, żeby stawiać pewną diagnozę, mogę sobie gdybać, ale nie muszę a zbyt wielu się na tym forum kręci pseudolekarzy, którzy stawiają pewną diagnoze na podstawie jednej oznaki, niekoniecznie najważniejszej, tylko o dziwo - błędną w pisowni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adsa_21 Re: swedzacy odbyt IP: *.sgh.waw.pl 17.10.06, 08:19 kup Clotrimazorum w aptece - jest bez recepty. bardzo skuteczny. Powinno pomoc. A jesli nie to udaj sie do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: swedzacy odbyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 10:14 niestety mam ten sam problem , tylko dodatkowo pojawia sie u mnie świeża krew - jednak na badanie absolutnie sie nie wybieram . Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: swedzacy odbyt 17.10.06, 10:33 Gość portalu: ewka napisał(a): > niestety mam ten sam problem , tylko dodatkowo pojawia sie u mnie świeża krew - > jednak na badanie absolutnie sie nie wybieram . Jasne. Czekaj aż sami Cię wyniosą. Nie rozumiem i nie zrozumiem takiej postawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nosek Re: swedzacy odbyt IP: *.acn.waw.pl 17.10.06, 10:48 Ureguluj florę bakteryjna jelit, bardzo dokładnie myj okolicę odbytu po oddaniu stolca, przez jakiś czas stosuj clotrimazolum! Powinno pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: swedzacy odbyt IP: 194.205.246.* 17.10.06, 15:51 dzieki za odpowiedzi owsiki wykluczam, co do hemoroidow to nie rodzilam ...masc clortimazol stosuje od wczoraj...zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarolinkaa Re: swedzacy odbyt 17.10.06, 16:54 hemoroidy nie pojawiaja sie tylko u kobiet, które rodziły-z innych przyczyn tez sie tworza-idz do lekarza gdy nie minie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: swedzacy odbyt IP: 194.205.246.* 17.10.06, 17:01 nie mam takze zatwardzen co moze byc przyczyna hemoroidow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sofi Re: swedzacy odbyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 17:08 jeśli owsiki wykluczone to przyczyną może być popękany naskórek odbytu, wystarczy po kąpieli posmarować kremem, może być linomag, Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: swedzacy odbyt 17.10.06, 19:22 Przyczyną może być także alergia, o której nikt nie wspomniał. jeśli ostatnio zmieniałaś płyn do mycia ciała / proszek / płyn do płukania tkanin - to warto zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś