Dodaj do ulubionych

swedzacy odbyt

IP: *.bulldogdsl.com 16.10.06, 22:24
co to moze byc?? nie swedzi mnie caly czas tylko mam takie "ataki" świadu :_
((
macie pomysl jaka moze byc przyczyna?
Obserwuj wątek
    • joanna_p2 Re: swedzacy odbyt 16.10.06, 23:08
      Zapewne dokuczają Ci hemorojdy (żylaki odbytu) - bardzo częsta dolegliwość po
      ciąży i porodzie nawet malutkie mogą dopiec tzn. swędzieć uporczywie a potem to
      juz piecze i boli - tak opisują pacjenci - jestem pielęgniarką. Warto udać sie
      do lekarza a tak na szybko kupić maść na hemorojdy i smarować.
      • Gość: natalia. Re: swedzacy odbyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 23:09
        pielęgniarka nie wie, jak się pisze hemoroidy?
        • Gość: wera Re: swedzacy odbyt IP: *.ghnet.pl 16.10.06, 23:37
          Natalia, nie czepiaj sie. Bledy zdarzaja sie kazdemu. Wazne, ze ta osoba chce
          pomoc.
          Za to Ty tylko przeszkadzasz.
          Faktycznie moga to byc hemoroidy. Idz do lekarza, a jesli bardzo sie wstydzisz,
          kup w aptece czopki Proctosone. One wedlug mnie sa najlepsze. Moze nie sa
          tanie, ale warto. Stosowalam rozne leki, ale dopiero Proctosone pomogly.
          • Gość: niezalogowana Re: swedzacy odbyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 23:38
            ja nie przeszkadzam, ja obstawiam np. owsiki wink

idz do lekarza, a jesli bardzo sie wstydzisz, kup w aptece czopki Proctosone.

czyli, jak się wstydzisz, to się lecz na to, co ci wymyślą na forum?
            • Gość: wera Re: swedzacy odbyt IP: *.ghnet.pl 17.10.06, 01:10
              hm, podejrzewasz owsiki, a piszesz tylko o tym, ze ktos popelnil blad na forum.
              Co za umiejetnosc wypowiadania swoich mysli!
              Jesli chodzi o moja rade, to jasne, ze zakrawa na "wymyslanie". Wiem jednak, ze
              wiele osob b wstydzi sie badania odbytu i za nic w swiecie nie chce isc do
              lekarza. Moze wtedy lepiej kupic czopki (na pewno nie zaszkodza, a moga pomoc),
              niz sie meczyc.
              • Gość: weana Re: swedzacy odbyt IP: *.devs.futuro.pl 17.10.06, 02:02
                Ja też myślę że mogą to być owsiki. Pamiętam gdy byłam mała to raz miałam.
                Dopadało mnie to co jakiś czas. Świąd nie do zniesienia. Nie mogłam spać w nocy.
                • nglka Re: swedzacy odbyt 17.10.06, 02:25
                  Czosnek, czosnek i duuuużo czosnku wink Najlepiej zrobić sobie 2 pajdy chleba, na
                  każdej pajdzie pokrojone po 2 plastry czosnku. Posolić i nie ma, że boli.
                  • nglka Re: swedzacy odbyt 17.10.06, 02:26
                    Tfu tfu - na każdej pajdzie pokrojone w plastry 2 ząbki czosnku wink
              • Gość: natalia. Re: swedzacy odbyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 07:08
                dla mnie logiczne - swędzenie to za mało, żeby stawiać pewną diagnozę, mogę
                sobie gdybać, ale nie muszę
                a zbyt wielu się na tym forum kręci pseudolekarzy, którzy stawiają pewną
                diagnoze na podstawie jednej oznaki, niekoniecznie najważniejszej, tylko o
                dziwo - błędną w pisowni
    • Gość: adsa_21 Re: swedzacy odbyt IP: *.sgh.waw.pl 17.10.06, 08:19
      kup Clotrimazorum w aptece - jest bez recepty.
      bardzo skuteczny.
      Powinno pomoc.
      A jesli nie to udaj sie do lekarza.
      • Gość: ewka Re: swedzacy odbyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 10:14
        niestety mam ten sam problem , tylko dodatkowo pojawia sie u mnie świeża krew -
        jednak na badanie absolutnie sie nie wybieram .
        • nglka Re: swedzacy odbyt 17.10.06, 10:33
          Gość portalu: ewka napisał(a):

> niestety mam ten sam problem , tylko dodatkowo pojawia sie u mnie świeża krew -
          > jednak na badanie absolutnie sie nie wybieram .

Jasne. Czekaj aż sami Cię wyniosą.
          Nie rozumiem i nie zrozumiem takiej postawy.
    • Gość: nosek Re: swedzacy odbyt IP: *.acn.waw.pl 17.10.06, 10:48
      Ureguluj florę bakteryjna jelit, bardzo dokładnie myj okolicę odbytu po oddaniu
      stolca, przez jakiś czas stosuj clotrimazolum! Powinno pomóc.
    • Gość: m Re: swedzacy odbyt IP: 194.205.246.* 17.10.06, 15:51
      dzieki za odpowiedzi smile owsiki wykluczam, co do hemoroidow to nie
      rodzilam ...masc clortimazol stosuje od wczoraj...zobaczymy
      • kaaarolinkaa Re: swedzacy odbyt 17.10.06, 16:54
        hemoroidy nie pojawiaja sie tylko u kobiet, które rodziły-z innych przyczyn tez
        sie tworza-idz do lekarza gdy nie minie smile
        • Gość: m Re: swedzacy odbyt IP: 194.205.246.* 17.10.06, 17:01
          nie mam takze zatwardzen co moze byc przyczyna hemoroidow
    • Gość: Sofi Re: swedzacy odbyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 17:08
      jeśli owsiki wykluczone to przyczyną może być popękany naskórek odbytu,
      wystarczy po kąpieli posmarować kremem, może być linomag,
      • nglka Re: swedzacy odbyt 17.10.06, 19:22
        Przyczyną może być także alergia, o której nikt nie wspomniał. jeśli ostatnio
        zmieniałaś płyn do mycia ciała / proszek / płyn do płukania tkanin - to warto
        zmienić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka