mariapejka 28.10.06, 06:17 jestem wegetarianką (lakto-owo_) od 10 lat od kilku lat bolą mnie stawy i strzelają mi kości .czy mam zwiększyć ilość białka w diecie.co powinnam unikać ?(mam 22 lata) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sanis Re: stawy 28.10.06, 08:14 Szkoda, że nie jadasz mięsa (chociaż drobiowego), bo nic nie zastąpi białka zweirzęcego. Napewno musisz iść do lekarza, żeby wykluczyć powazniejsze schorzenia. Polecam ortopede a w dalszej kolejności reumatologa. Przyczyn może być wiele, wiec trudno prze neta cos doradzić. Możesz kupic na poczatek jakis preparat z glukozamina i jeść potrawy z dużą ilością wapnia (włącz do diety kefir lub serki homogenizowane), jeśli pijasz kawe naturalna, to nie łącz jej ze śniadaniem (bo podobno utrudnia wchłanianie wielu mikroelementów). Napewno odezwie sie tutaj na forum spec od diety. Czekamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eo Re: stawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.06, 11:59 Za wcześnie zrezygnowałaś a mięsa! 12 lat?? Sorry, źle myślę o twoich rodzicach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miau Re: do eo IP: *.lubin.dialog.net.pl 29.10.06, 14:40 zrob badania krwii, dokladne, szczegolnie kwasu moczowego, to moze byc poczatek gośćca, a w stadium wstepnym da sie to leczyc farmakologicznie, pozniej tylko operacyjnie Odpowiedz Link Zgłoś