Gość: porzeczka IP: *.gprspla.plusgsm.pl 05.12.06, 20:07 Czy ktoś brał tabletki antykoncepcyjne i miał bóle nóg z tego powodu?. Ja biorę od 7 mcy i 2 tyg. temu zaczęły mnie potwornie boleć nogi od kolan w dół. Czy bóle mogą być od tabletek? Pomocy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: emka Re: ból nóg po cerazette? IP: *.bulldogdsl.com 05.12.06, 20:33 Mogą być spowodowane niedoborem witamin, magnezu,potasu-kup jakiś dobry zestaw w aptece. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: porzeczka Re: ból nóg po cerazette? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 05.12.06, 21:26 Ale ja zaczęłam właśnie brać tydzień temu magnez z wit b6 i na razie nic nie pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bietka Re: ból nóg po cerazette? IP: *.kosson.com 05.12.06, 21:48 Nie należy tego bólu lekceważyć, bo tego typu objawy bywają początkiem poważnych schorzeń.(zastoiny krwi w naczyniach krwionośnych -tabletki hormonalne zwiększają ryzyko ich wystąpienia ). Występujące podczas brania tabletek są przeciwwskazaniem do stosowania antykoncepcji hormonalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: ból nóg po cerazette? 06.12.06, 09:12 Nie lekceważ tego - to może być zakrzepica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: ból nóg po cerazette? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 10:32 już to raz pisałam przy podobnym wątku. Nie brałam Cerezette ale bóle nóg były głównym powodem odstawienia tabletek anty. Lekarz mi powiedział, że takich bóli nie można lekceważyć i właśnie może to być problem z żyłami. Nie zdecydowałam się na inne bo mam już ponad 35 lat i w tym wieku zagrożenie zakrzepicą wzrasta. Odpowiedz Link Zgłoś
aicha14041975 Re: ból nóg po cerazette? 06.12.06, 23:13 Ja brałam cerazette po porodzie przez miesiąc (mały 7 miesięcy wtedy), spuchłam jak bania, już było fajnie z wagą a po tym cholerstwie buuuu!!!! I nogi bolały też, podziękowałam za to udogodnienie. Zresztę po większości tabletek anty odczuwałam bóle nóg więc duże prawdopodobieństwo że to nie dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solo Re: ból nóg po cerazette? IP: *.biblpubl.waw.pl 08.12.06, 09:14 rety, nawet w ulotce pisze że w takiej sytuacji powinno się zgłosić do lekarza. Jasne, że to może być od tabletek. jak się bierze tabletki to wypadałoby się zapoznać też z możliwymi skutkami ubocznymi, wszystko jest w długiej ulotce. To nie są witaminki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: porzeczka Re: ból nóg po cerazette? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.06, 11:40 Dzieki za odzew moja ginka kazała mi odstawić cerazette natychmiast. Ciekawe jak długo bedę dochodzić do płodności? A dzieci już nie planuje, bo mam trójkę. Odpowiedz Link Zgłoś