Dodaj do ulubionych

ból nóg po cerazette?

IP: *.gprspla.plusgsm.pl 05.12.06, 20:07
Czy ktoś brał tabletki antykoncepcyjne i miał bóle nóg z tego powodu?. Ja
biorę od 7 mcy i 2 tyg. temu zaczęły mnie potwornie boleć nogi od kolan w dół.
Czy bóle mogą być od tabletek?

Pomocy
Obserwuj wątek
    • Gość: emka Re: ból nóg po cerazette? IP: *.bulldogdsl.com 05.12.06, 20:33
      Mogą być spowodowane niedoborem witamin, magnezu,potasu-kup jakiś dobry zestaw
      w aptece.
      • Gość: porzeczka Re: ból nóg po cerazette? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 05.12.06, 21:26
        Ale ja zaczęłam właśnie brać tydzień temu magnez z wit b6 i na razie nic nie
        pomaga.
    • Gość: bietka Re: ból nóg po cerazette? IP: *.kosson.com 05.12.06, 21:48
      Nie należy tego bólu lekceważyć, bo tego typu objawy bywają początkiem
      poważnych schorzeń.(zastoiny krwi w naczyniach krwionośnych -tabletki hormonalne
      zwiększają ryzyko ich wystąpienia ). Występujące podczas brania tabletek są
      przeciwwskazaniem do stosowania antykoncepcji hormonalnej.
    • lilith76 Re: ból nóg po cerazette? 06.12.06, 09:12
      Nie lekceważ tego - to może być zakrzepica.
    • Gość: Aga Re: ból nóg po cerazette? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 10:32
      już to raz pisałam przy podobnym wątku.
      Nie brałam Cerezette ale bóle nóg były głównym powodem odstawienia tabletek
      anty. Lekarz mi powiedział, że takich bóli nie można lekceważyć i właśnie może
      to być problem z żyłami. Nie zdecydowałam się na inne bo mam już ponad 35 lat i
      w tym wieku zagrożenie zakrzepicą wzrasta.
    • aicha14041975 Re: ból nóg po cerazette? 06.12.06, 23:13
      Ja brałam cerazette po porodzie przez miesiąc (mały 7 miesięcy wtedy), spuchłam
      jak bania, już było fajnie z wagą a po tym cholerstwie buuuu!!!! I nogi bolały
      też, podziękowałam za to udogodnienie. Zresztę po większości tabletek anty
      odczuwałam bóle nóg więc duże prawdopodobieństwo że to nie dla mnie.
      • Gość: solo Re: ból nóg po cerazette? IP: *.biblpubl.waw.pl 08.12.06, 09:14
        rety, nawet w ulotce pisze że w takiej sytuacji powinno się zgłosić do lekarza.
        Jasne, że to może być od tabletek. jak się bierze tabletki to wypadałoby się
        zapoznać też z możliwymi skutkami ubocznymi, wszystko jest w długiej ulotce. To
        nie są witaminki.
        • Gość: porzeczka Re: ból nóg po cerazette? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.06, 11:40
          Dzieki za odzew moja ginka kazała mi odstawić cerazette natychmiast.
          Ciekawe jak długo bedę dochodzić do płodności? A dzieci już nie planuje, bo mam
          trójkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka