Dodaj do ulubionych

Opryszczka - co zrobić?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 20:46
Nigdy jeszcze nie miałam opryszczki, ale czuje, ze właśnie nadszedł ten
moment, kiedy będzie ten 'pierwszy raz' ;/
Na wardze czuję skupisko takich maleńkich krosteczek; taka lekko wypukla i
choropowata plamka, choć na pierwszy rzut oka raczej nie jest widoczna.
I teraz powstaje pytanie: co mam robić? Nie mam żadnej maści na opryszczkę
typu Zovirax, i dziś już jej nie będę mogła kupic, jutro też raczej nie ;/
W domu mam maść cynkową, pastę cynkową, pasta lassari i tormentiol - czy
pomoże mi któryś z tych specyfików? Jeśli nie to co mam zrobic?
Boję się wielkiej opryszczki na ustach uncertain
Obserwuj wątek
    • alexxa6 Re: Opryszczka - co zrobić? 16.12.06, 20:58
      najskuteczniejsza jest maść z cortisonem między innymi właśnie Zovirax lub
      cokolwiek co zawiera Hydrocortisonium.Uważaj przy myciu twarzy żeby nie roznieść
      na oczy i wogóle najlepiej nie dotykać a jeśli już to odrazu potem ręce umyć.

vanilla-cafe.net/
      • Gość: rr Re: Opryszczka - co zrobić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 21:12
        najlepszy jest sex a nie maść
        • Gość: a_@ Re: Opryszczka - co zrobić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 22:17
          Tak,chyba do tego,żeby poczęstować tym paskudztwem faceta.Tak na serio,to maść
          cynkowa,spirytus salicylowy lub pasta do zębów mogą być.Zoviraxu nie polecam,są
          tańsze odpowiedniki np:Hascovir,Antivir-cena ok 6 PLN a działanie to samo.Dobry
          na opryszczkę jest też Sachol.Radzę mieć w domu jakąś maść-to swędzące
          paskudztwo lubi wracać i to w najmniej spodziewanym momencie.
          • Gość: kana Re: Opryszczka - co zrobić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 23:33
            Tylko i wyłącznie zwykła kostka lodu. Wierz mi, tanio i najlepszy sposob.
            Problem z opryszczka mam do zawsze, probowalam juz WSZYSTKIEGO ale przykladanie
            kostki lodu do tego miejsca jak najczesciej sie tylko da, szybko wysusza i
            schodzi w mgnieiu oka, zawsze meczylam sie z "zimnem" 2 tygodnie, teraz 4-5
            dniwink

Pozdrawiam
    • Gość: awoccado Re: Opryszczka - co zrobić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 14:38
      Dziękuje za porady. Na razie smaruje to maścią cynkową, jutro kupie którąś z
      poleconych maści. Mam nadzieje, że szybko się tego pozbędę ;/

Pozdrawiam
      • shameeka Re: Opryszczka - co zrobić? 17.12.06, 15:03

ja jeszcze dodam ze pasta cynkowa jest dobra. te masci z apteki ( ale na mnie za bardzo nie dzialaja ) spirytus i zimne mleko i kostki lodu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka