Dodaj do ulubionych

tarczyca-interpretacja wyników

29.12.06, 18:59
Witam.
Czy ktoś z Was mógłby mi pomóc w interpretacji wyników badań
TSH: 1,02 ulU/ml norma: 0,25 - 4,0
FT4: 21,6 pm/L norma: 10,3 - 24,45
P.ciała anty-TG: 38,3 IU/ml norma: 0 - 40
P.ciała anty-TPO: <10,0 IU/ml norma: 0 - 35

dodam, że od około 1,5 miesiąca biorę Eutyrox 50, a moje wcześniejsze TSH
bylo powyżej 2.
Z góry dziękuję za pomoc.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: tarczyca-interpretacja wyników IP: *.chello.pl 29.12.06, 23:47
      Na razie jest ok trochę za duże ft 4 ale za krótko się leczysz.Przeciwciała
      powtórz za 5 miesiecy i musisz koniecznie zrobić usg tarczycy.Konieczne tez
      badania typu morfologia i poziom żelaza bo przy niedoczynności siada
      żelazo--anemie trzeba to spr raz na pare miesiecy--ogólne badanie krwi.PZDR
      • Gość: gość do Kasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 01:11
        A czy Ty jestes lekarzem i masz podstawy do pisania "musisz zrobić...",
        "konieczne też badania ..." Kolejny raz nawinął mi się Twój post i zawsze
        piszesz to samo (stąd wątpie żebyś miała coś wspólnego z medycyną). Może wrzuć
        na luz?
      • Gość: Kasia Re: tarczyca-interpretacja wyników IP: *.chello.pl 30.12.06, 02:34
        spoko może nie robić /może robiła ,po co wiedzieć czy ma się guzki ,jaka jest
        echostruktura etc ,słuchaj mnie to wisi naprawdę ,na całe szczęscie nie mam nic
        wspólnego z medycyną ,możesz spac spokojnie.Przeciwciała ma na granicy normy
        moga iść do góry.Sprawdzała sobie prl?Czy lekarz spr czy są przypadki chorób
        tarczycy w rodzinie?Mnie to na nic a jej może pomóc.To sa podstawy i tyle,ale
        skąd ja to moge wiedziec ,po drugie tu jest dużo Kas a po 3 to już w jedny m
        wątku widziałam inna kasię niż Ja ,wybacz nie produkuję wszelkich postów na tym
        forum
        • vika-fika Re: tarczyca-interpretacja wyników 03.01.07, 07:59
          Dziekuje Kasiusmile USG robilam 2 lata temu i bylo ok. Lekarka narazie nie
          wysylala mnie na robienie nowego. Morfologie mam w normie. W piatek ide na
          kontrole zobaczymy co mi powie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka