Dodaj do ulubionych

Ciągle jestem głodna

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 14:19
Ciągle odczuwam głód.Zjadam np.obiad i jestem pełna a za pół godziny znowu
jestem głodna jak wilk.
Obserwuj wątek
    • Gość: Bodzio Re: Ciągle jestem głodna IP: *.elpos.net 07.01.07, 14:26
      Tasiemiec,cukrzyca,rak...wymieniac dalej?
    • Gość: :) Re: Ciągle jestem głodna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 14:30
      do lekarza
    • Gość: ewa Re: Ciągle jestem głodna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 14:50
      no to nie jesteś sama ja też ciągle jestem głodna
      • sylwia979 Re: Ciągle jestem głodna 07.01.07, 15:17
        ja tez duzo jem - jestem zdrowa a malutko waze sad
        • dlania Re: Ciągle jestem głodna 07.01.07, 16:10
          A może sie Wam, pasibrzuchy, okresy zbliżają??? Ataki glodu tak 6-4 dni przed -
          to normalny i jak najbardziej wskazany obiad, tfu! - objawwink
          • Gość: ewa Re: Ciągle jestem głodna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 16:42
            tak przed okresem oj jestem głodna mocniej.
            • Gość: ewa Re: Ciągle jestem głodna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 18:00
              Przed okresem czy po to bez znaczenia głodna jestem po 30 minutach od sytego
              np.obiadu.Koszmar.
              Jeśli nie zjem dłużej czegoś to robi mi się niedobrze więc szybko coś podjadam
              i jest ok do następnego ataku.
              • dlania Re: Ciągle jestem głodna 07.01.07, 18:04
                A to nie sa objawy cukrzycy?
                • Gość: ewa Re: Ciągle jestem głodna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 18:48
                  dlania napisała:

> A to nie sa objawy cukrzycy?

no nie bo miałam robione badania miesiąc temu, nawet badali mi poziom cukru po
                  obiedzie.I wszystko ok było.
                  • yagiennka Re: Ciągle jestem głodna 07.01.07, 18:56
                    A masz przy tym jakies objawy? Spadek wagi? Tycie? Pragnienie? No coś
                    nietypowego, bo mi to wyglada na jakiś objaw chorobowy.
                    • Gość: ewa Re: Ciągle jestem głodna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 19:22
                      yagiennka napisała:

> A masz przy tym jakies objawy? Spadek wagi? Tycie? Pragnienie? No coś
                      > nietypowego, bo mi to wyglada na jakiś objaw chorobowy

Tycie i pragnienie, niestety....
                      • dlania Re: Ciągle jestem głodna 07.01.07, 19:58
                        To juz nie wiem.
                        Może masz po prostu rozepchany żołądek.
                        Albo zaburzenia łaknienia - tylko nie wiem do kogo sie zwrócic z takim
                        problemem. Znam dziewczynke kilkuletnia z takim problemem: gdyby jej nie
                        kontrolowano, jadła by bez przerwy, az jej sie zwraca czasem.
                        • yagiennka Re: Ciągle jestem głodna 08.01.07, 02:27
                          Moim zdaniem powinnas zrobić sobie badania podstawowych hormonów. Może być tu
                          coś nie tak. Jak jest pragnienie to by mozna podejrzewac cukrzycę ale skoro
                          badania wyszły ok.. A ten cukier to robiłas profil cukru? Czyli najpierw na
                          czczo badasz, potem zjadasz posiłek i za jakiś (chyba 2 godziny) czas znów
                          cukier. Tylko takie badanie jest miarodajne.
                          • yagiennka Re: Ciągle jestem głodna 08.01.07, 02:29
                            Aha, przeczytałam jeszcze że brak cukru we krwi powoduje ciagły głód, może jesz
                            za mało weglowodanów? Może np odzywiasz się głównie tłuszczami?
                            • Gość: ewa Re: Ciągle jestem głodna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 10:34
                              A więc cukier miałam badany i na czczo i po posiłku i było ok.
                              A co do odżywiania to jadam wiele owoców głównie cytrusy ,tłuszcze ograniczam .
                              Niestety nie moge ograniczyć spożywania chrupiących bułeczek i chleba...
                              • Gość: ewa Re: Ciągle jestem głodna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 10:35
                                Dodam jeszcze że mam troche podwyższony testosteron
    • Gość: kasia Re: Ciągle jestem głodna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 10:47
      a używasz cukru do słodzenia kawy i herbaty?Wiesz co ja mam ten sam problem co
      Ty też jestem ciągle głodna.
      • Gość: ewa Re: Ciągle jestem głodna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 11:05
        Nie używam cukru ani do kawy ani do herbaty.
        • Gość: kasia Re: Ciągle jestem głodna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 11:08
          Właśnie ja też od kilku lat już nie słodze kawy ani cherbaty.Może spowodowane
          jest tym że mamy za mało cukru w swojej diecie?
          • leli1 Re: Ciągle jestem głodna 08.01.07, 11:50
            a czy bywasz kiedykolwiek syta?
            Problemem moze byc to ze nie dostarczac wystarczojaco duzo energii w posiłkach. Moze spróbuj jesc bardziej kalorycznie, przynajmniej tak na próbe zeby zobaczyc czy uczucie głodu zanika.
            Czy nie bierzesz jakis tabletek anty, ja bylam potwornie glodna po cilesie, potrafiłam po zjedzonej kolacji wstac w nocy i podjadac, bo obudził mnie głód. Moze zbytnia aktywność, nerwy, stresy?
            Powodów moze byc mnóstwo, ale kilka z nich mozesz wyeliminowac sama.
            • Gość: kasia Re: Ciągle jestem głodna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 12:06
              Ja tak biore Novynette ale pamietam od dziecka miałam "koński" apetyt i to
              zawsze.I napewno nerwy czwóreczka dzieciaczków.To samo mówi za siebie.
            • dlania Re: Ciągle jestem głodna 08.01.07, 12:06
              Ale Leli, ona pisała, że tyje, więc chyba to nie jest problem zbyt małej
              kaloryczności posiłków.
    • Gość: osmanthus Re: Ciągle jestem głodna IP: *.dyn.iinet.net.au 08.01.07, 12:08
      Pzejdz na diete o niskim IG.
      • leli1 Re: Ciągle jestem głodna 08.01.07, 13:17
        tyc mozna od zle zestawionych posiłkow. ja np malo jem (porcje obiadowe jak dla dziecka) ale opycham sie slodyczami, wiec tez moge powiedziec ze zaraz po obiedzie jestem glodna bo obiadek lichy, a tyje bo wcinam wieczorem batony smile
        • yagiennka Re: Ciągle jestem głodna 08.01.07, 15:29
          Ja bym jednak radziła zbadać te hormony. Wszystkie najwazniejsze.
          Może miec też po prostu rozepchany żołądek, własnie objadac się ciastkami czy
          ciastem, po tym jest się głodnym za pół godziny. Po normalnym obiedzie u zdrowej
          osoby to niemożliwe, syci przynajmniej na 3.
          Słodzik to nie to, ja nie słodzę, ograniczam chleb i bułki, unikam słodyczy a
          jak zjem głupi jogurt z musli to mi wystarczy na min godzinę smile Ale ja wiem że
          jestem przyzwyczajona, mam mały żołądek, nei ejstem w stanie zjeść na raz zupy i
          drugiego dania bo to dla mnie za dużo. Rozepchanie żołądka to też może być powód.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka