Gość: Anna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.01.07, 18:53 Od kiedy zaczęłam brać mercilon, moje ciśnienie w ostatnich miesiącach gwałtownie wzrosło / 170/100/. Czy to może mieć związek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Tabletki a ciśnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 19:00 Jak najbardziej. Udaj się szybko do lekarza. Nadciśnienie tętnicze jest przeciwwskazaniem do przyjmowania antykoncepcji hormonalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re: Tabletki a ciśnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 21:20 Wejdź na stronę polskiego towarzystwa przeciwko nadciśnieniu, Twoje ciśnienie wyrażnie wskazuje na nadciśnienie (obie wrtości są za wyskie!), koniecznie idź do lekarza!!!!! Przeczytaj ULOTKĘ w "swoich"tabletkach. Być może nie możesz ich brać, lekarz przeprowadził wywiad lub badania przed zapisaniem czy wypisał jak witaminy??? Koniecznie do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
natkaa66 Re: Tabletki a ciśnienie 21.01.07, 21:22 Oczywiście jak najszybciej do lekarza,pewnie masz źle dobrane leki! Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Tabletki a ciśnienie 21.01.07, 22:08 Nie tylko może, co z pewnością ma, koniecznie idź do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
florencja29 Re: Tabletki a ciśnienie 22.01.07, 10:32 Bardzo prawdopodobne. Ja biorę tabletki na nadcisnienie na stałe. Zaczęłam je brać po 7 latach brania tabletek. tabl. anty od roku nie biorę, a tabl. na nadciśnie pozostały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zofia Re: Tabletki a ciśnienie IP: *.core.lanet.net.pl 22.01.07, 16:11 też jestem "ofiarą " tab.anty ale tych z lat 80-tych -jedne były za słabe a kolejne przepisane, choć tykko przez 3m stosowane przeze mnie, wywołały u mnie nadciśnienie 180/ depresję -efekt taki że z nadciśnieniem żyję już 25 l.na szczęście sąto sprawy sporadyczne ale SĄ i już muszę uwazać na siebie - w 1 ciąży 22 l. temu i drugiej 8l.wstecz gestoza itp.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Tabletki a ciśnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 19:23 Takie wątki powinny być czytane przez kobiety, dla któych tabsy to małe, kolorowe cukierki na bezpieczny seks i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zofia Re: Tabletki a ciśnienie IP: *.core.lanet.net.pl 23.01.07, 15:57 w moim przypadku niestety uwarunkownia genetyczne -mama nadcisnienie ,babcia nadcisnienie i wcale nie jest to pewne czy gybym nie przyjmowała hormonów nadcisnienia by nie było , ale warto wiedzieć ze hormony podnoszą RR -i niestety na opakowaniach leków hormonalnych sa napisane skutki uboczne tylko często nam się nie chce czytać albo poprostu ich nie czytamy -ps. te leki sa na Rp. wiec lekarze też mają w tym swój udział Odpowiedz Link Zgłoś