Gość: moniks IP: *.eranet.pl 27.01.07, 09:22 od 3 dni odczuwam straszny dyskomfort pieczenie pochwy,swedzenie i ogolne rozdraznienie z tego powodu. czy mozna zaczac stosowac abothyl? jakie sa wasze doswiadczenia? DZIEKUJE ZA INFO. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kika Re: abothyl IP: *.eranet.pl 27.01.07, 10:39 mnie tez to interesuje. up Odpowiedz Link Zgłoś
sotie Re: abothyl 27.01.07, 11:26 mnie ablothyl przepisal lekarz, na waszym miejscu najpierw poszlabym do lekarza. a do czasu wizyty może pomóc clotrimazol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: abothyl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 11:27 straszny dyskomfort pieczenie pochwy,swedzenie i ogolne rozdraznienie z tego powodu. i postawiłaś sobie sama diagnozę? Odpowiedz Link Zgłoś
agmalina Re: abothyl 31.01.07, 12:54 Byłam z takim problemem u ginekologa. I ona powiedziała, że w takich sprawach dobrze jest najpierw użyć właśnie albothyl. Dopiero jeśli obiawy nie miną to zgłosić się do lekarza. Jest to bardzo dobry lek. W czasie jego używania strasznie łuszczy się śluzówka, więc się nie przerażajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moniks Re: abothyl IP: *.eranet.pl 27.01.07, 11:45 wizyte u ginekologa mam niestety dopiero w czwartek...do tego czasu chcialabym to troche zlagodzic/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalina Re: abothyl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 13:36 Drogi jest i chyba nie leczy. Złagodzić mozesz Clotrimazolum maść mnie to pomoga od razu, zrób sobie irygację roztworem kwasku cytrynowego, doustnie kilka tabletek wit C i powinnaś dotrwać do czwartku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piechcia5 Re: abothyl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 19:07 ja brałam albothyl na nadzerkę(lekarz mi zapisał). Pomogło, złagodziło stan zapalny wywołany przez nadzerkę. Tabletka złuszcza cos ze środka i wypływa jakies świństwo. Noś podpaskę lub wkładkę. powodzenia. Mnie pomaga kora dębowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: abothyl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 18:43 floragyn albo tantum rosa Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: abothyl 31.01.07, 02:18 Stosowałam albothyl na wyimaginowaną nadżerkę (po wizycie u ginki). Skutek? Najpierw okropne pieczenie i swędzenie oraz zapewnienie ginki, że lek nie powoduje uczuleń i należy stosować go dalej. Rano - brak czucia w nogach, krwawienie i panika. Szpital. Jeśli chcesz stosować bez kontaktu z lekarzem to heyah i życzę powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
smolkowicz_a Re: abothyl 31.01.07, 00:19 Polecam okłady, na podpasce, z jogurtu naturalnego. Naprawdę pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
leenish Re: abothyl 01.02.07, 23:01 smolkowicz_a napisała: > Polecam okłady, na podpasce, z jogurtu naturalnego. Naprawdę pomaga Ciezko mi to sobie wyobrazic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiera Re: abothyl IP: *.icm.edu.pl 02.02.07, 13:53 ja bym na własna rekę sobie tego nie zastosowała. znam wiele dziewczyn, które twierdzą, że to super lek, ale dla mnie jest dramatyczny. tak złuszcza, wypadają takie strzępki obrzydliwe... wydaje mi się to okropnie niehigieniczne i takie paskudne jak czujesz dyskomfort spowodowany swedzeniem, to raczej kup sobie po prostu maśc clotrimazolum w aptece i się smaruj, a do tego jakiś probiotyk, który by przywracał naturalna flore bakteryjna i normalizował pH czyli po prostu coś z bakteriami mlekowymi np. Lacibios femina itp. a jak dłużej sie objawy utrzymaja, to do lekarza, bo to może byc jakas infekcja, a nieleczone infekcja lub tylko zaleczane mogą prowadzić nawet do stanów nowotworowych! (oczywiście mówie tutaj juz o skrajnych przypadkach ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mandarynka Re: abothyl IP: *.tvtom.pl 05.02.07, 17:46 Takiej bzdury już dawno nie czytałam. Zanim naciśniesz "wyślij", zastanów się 5 razy. Odpowiedz Link Zgłoś