IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 10:14
współżyłamz chłopakiem ok 10-11 dnia cyklu tzn był to stosunek przerywany.
Okres mam co 27-28 dni, chociaz ostatnio miałam po 25 dniach. Napiszcie czy
too możliwe żebym była w ciązy, chociaz nie był to stosunek do końca.
Napiszcie mi prszę, ale bez głupich docinek.
Obserwuj wątek
    • to_jaaa Re: Pomózcie 12.02.07, 10:23
      bez głupich docinek - stosunek przerywany to znakomity sposób na zajście w ciążę
      masz bardzo duże szanse (a jak duże - sprawdz sobie wskaźnik Pearle'a)
    • lilith76 Re: Pomózcie 12.02.07, 11:20
      Stosunek przerywany w czasie płodności przedowulacyjnej a ciąża?
      Możliwe jak najbardziej.
    • Gość: aga Re: Pomózcie IP: *.chello.pl 12.02.07, 11:44
      możliwe- sperma może wypłynąc w niewielkich ilościach nawet bez wytrysku.
      Po 6/7 dniu cyklu możesz zajsc w ciąże, bo w skrajnych przypadkach plemniki mogą
      przezywać około 5-6 dni w sprzyjających warunkach wink.
      Test ciążowy robi się dopiero, gdy w oczekiwanym czasie nie dostaniesz okresu.

Powinnas się mocno doedukować - o cyklu, o zapłodnieniu, o antykoncepcji.
      Tymczasem życze jednego paseczka na teście.
      • Gość: milka Re: Pomózcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 12:26
        Oj zaczynam się coraz bardziej bać,zastanawiam się czy iść do ginekologa po
        tabletki "po" ale znając siebie nie pójde boję się, zresztą i tak juz chyba nie
        działaloby tak, bo to było w sobote a najlepiej wziąc zaraz. Ale boję sie brać
        takie tabletki bo wiem że to nie wpływa obojętnie na organizm kobiety, a
        zresztą przeraża mnie sama wizyta u ginekologa, w moim mieście nie
        ma "normalnych" lekarzy.
        • Gość: milka Re: Pomózcie mi proszę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 13:00
          • Gość: gość Re: Pomózcie mi proszę... IP: *.chello.pl 12.02.07, 13:05
            Ale jak Ci mamy pomóc w tej chwili, jest po fakcie,test możesz zrobić w terminie
            miesiaczki jeśli sie nie pojawi.A dalej, w zalezności od wyniku testu, decyzje
            będziesz podejmować Ty sama.Jeśli zaczynasz życie seksualne z tak watpliwym
            zabezpieczeniem jak stosunek przerywany to musisz również ponosić ewentualne
            konsekwencje.
            • Gość: milka Re: Pomózcie mi proszę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 13:12
              współżyć nie zaczęłam wczoraj, czy przedwczoraj. To co się stało to była
              chwila, moment. Wiem że konsekwencje tego ja będe ponosić ale chciałam poprostu
              zapytać o rade
              • Gość: elka Re: Pomózcie mi proszę... IP: 81.15.223.* 12.02.07, 13:20
                Rade? jaka rade? co mozenmy ci teraz radzic?
                Postapilas potwornie glupio, ja tez mam 27-28 dniowe cykle i okolo 10-12 dnia
                mam owulacje (potwierdzone monitoringiem), wiec wstrzelilas sie dziewczyno w
                sam srodek swojej plodnosci!
                I poradze ci to, co wszyscy - teraz mozesz juz tylko siedziec na tyłku i czekac
                na okres. A jak nie nadejdzie - zrobic test ciazowy.
          • to_jaaa Re: Pomózcie mi proszę... 12.02.07, 13:10
            Pomózcie mi proszę...

a jak?
    • Gość: milka A tabletki "po" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 13:25
      pytałam o nie wyżej
      • Gość: aga Re: A tabletki "po" IP: *.chello.pl 12.02.07, 13:37
        Możesz taką wziąć w ciągu 72 godzin po stosunku, więc moze jeszcze masz szanse.
        Nie znam detali; wiem, ze bierze sie dwie tabletki,z 12stogodzinną przerwa więc
        nie wiem, czy jest juz za późno, czy nie. Ale są duże szanse, ze się
        kwalifikujesz jeszcze.Lec do lekarza prędko (zaraz!) i go zapytaj. I nie gadaj,
        ze sie boisz, chyba, ze chcesz zostać mamą. Nie ma sie czego wstydzić przed
        lekarzem, tylko dzwoń zaraz po gabinetach gdzie cie przyjmą bez kolejki w takiej
        pilnej sprawie.
        powodzenia.
        • Gość: milka Re: A tabletki "po" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 13:39
          A nie wiesz czy jak się idzie po taką tabletke to czy normalnie lekarz bada czy
          samą recepte wypisze
          • Gość: aga Re: A tabletki "po" IP: *.chello.pl 12.02.07, 13:44
            nie wiem tego.
            Ale najwaznieszy jest chyba wywiad, czyli kiedy był stosunek.
            Jeśli dobrze się orientuje w tym jak i keidy dochodzi do zapłodnienia, to
            następuje to w ciągu ponad doby po stosunku (a poetm jeszcze zapłodniona komórka
            musi sie zagnieździć i właśnie w tym przeszkadza tabletka), wiec nie widze
            możliwosci, zeby "przegląd" mógł coś pokazac.
            Ale to tylko moje przypuszczenie, bo nei miałam nigdy takiej sytuacji.
            Jescze raz radze pośpiech.
            • Gość: milka Re: A tabletki "po" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 13:49
              to chyba za pózno, to było w sobote. Aga dziękuje za każdą rade
              • Gość: aga Re: A tabletki "po" IP: *.chello.pl 12.02.07, 13:56
                hm, zarazaraz,
                1. jeśli miałś szybciej owulacje niż zwykle to tzeba liczyć czas od stosunku i
                nawet w takiej rachubie masz jeszcze czas, bo zakładając że się kochliście w
                południe w sobote, to 72 godziny mijają jutro w południe;
                2. dziś masz 13 dzień cyklu, więc prawdopodobnie jutro albo dziś mozesz
                jajeczkowac i moze dopiero wtedy dojśc do zapłodnienia, więc "niby" masz więcej
                czasu.

Tak czy inaczej jest to idealny czas to zapłodnienia, wiec zabawa w rosyjską
                ruletkę moze się skończyć macierzyństwem.
                Ja bym nie zwlekała i nie liczyła na farta.
    • little_star Re: Pomózcie 12.02.07, 13:51
      Jesli sie boisz lub nie jestes pewna czy mogło dojsc do zapłodnienia czy nie, to
      trzeba było wziąść Postinor i miałabys spokoj
      pzdr
      • Gość: wwwwww Re: Pomózcie IP: 81.15.223.* 12.02.07, 14:08
        wziąść?

pisze sie "wziąć"!!!!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka