Dodaj do ulubionych

moje objawy i prośba o pomoc

IP: *.ksknet.pl 16.02.07, 11:29
wiem, ze forum to dziwne miejsce do proszenia o pomoc w sprawie diagnozy. ale
moze ktos mna pokieruje, bo ja szukam i szukam i juz nie wiem, do kogo sie udac...
Zaczelo sie pol roku temu. zemdlalam raz, po dwoch miesiacach drugi raz.
kazdego dnia jestmi slabo, niemoge ustac w tramwaju, boje sie wychodzic.
zawsze mam przy sobie wode i cukierki, ktore mnie troche ratuja. czuje
dretwieie nog, kiedy dluzej postoje. sztywnieje mi kark. niedawno pojawily sie
bole glowy, dwoch typow. jedne z nich - silne, punktowe, nad prawym okiem,
jakby ktos wiercil mi dziure w glowie. inne, zwyczajne, boli cala glowa. bole
sa praktycznie codziennie, na zmiane. kark sztywny caly czas. lekarz rodzinny
dal mi skierowanie do kardiologa, na wizyte czekalam dosc dlugo. ekg wyszlo
niemiarowe, ale pani dr powiedziala, ze to nic. mam jakas zmiane zwiazana z
peczkiem hissa, co odkryto w szpitalu, gdzie trafilam po jednym z omdlen. echo
serca wedlug pani wynokujacej jest idealne. mam skierowanie na holtera, nie
wiem jednak, czy szukanie problemow wsercu to dobry trop, gdyz pani od echa
polecila mi raczej isc do neurologa. mam bardzo niskie cisnienia. kawy pic nie
moge, gdyz dostaje mroczkow przed pczami, kreci mi sie w glowie.
co robic? od pol roku probuje sie zdiagnozowac, pomoc sobie, bo te zaburzenia
przeszkadzaja mi na codzien (mam 22 lata, studiuje, ciezko sie uczyc, kiedy
kark sztywny, ciezko wyjsc z domu, bojac sie, ze zemdleje, albo z bolem glowy).
gdzie poza neurologiem? morfologie i podstawowe badanie moczu mam w normie.
moze posiew moczu?
bardzo prosze o pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: pappa Re: moje objawy i prośba o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 11:49
      Pewnie ci nie pomoge ale moze wyciagniesz z tego cos dla siebie. Po operacji-
      wyrostek- wrocilam do domu po 4 dniach i bylo ok. Pierwsza noc b.fajna-
      wyspałam sie. Ale to co sie stało nastepnej nocy to nawiekszy koszmar jaki
      przezylam. Po pol godzinie obudzilam sie z wrzaskiem, serce mi lomotalo, bylam
      przerazona ale nie wiedzialam dlaczego. Uspokoilam sie, zasnelam, ale po pol
      godzinei znowu to samo. Potem juz nie moglam zasnąc bo jak tylko probowalam to
      mi serce zwalnialo i jak juz mialam zapasc w sen to chyba stawalo bo nagle
      znowu lomot. Nad ranem doszlo jeszce przerazliwe uczucie zimna, mialam takie
      jakby slabe ręce, glowa bolala, naewt jesc nie moglam. Pogotowie- zrobili mi
      ekg, wyszlo b. ladnie, dali mi tabletki na spowolnienie pracy serca bo
      powiedzialam ze kiedys mialam takie na arytmie. W domu juz myslalam o smierci,
      bylam wykonczona ale nie moglam zasnac. Po jakis 12 godz. znowu na pogotowie,
      powiedzialam ze mam biegunke odkąd wyszlam ze szpitala, babka kazala jezyk
      pokazac- stwierdzila ze jestem odwodniona, mialam niskie cisnienie i pojechalam
      do szpitala. Tam znowu ekg- tak dobrych wynikow nigdy nie mialam. Koniec koncow
      okazalo sie ze przez te biegunke mi potas ponizej normy zszedl, zaledwie o 0,1,
      stad te objawy bo serce bez potasu nie moze pracowac. Wiec moze zrob sobie
      badania na poziom elektrolitow- potas, sod i chlorki. moze to cos da
      • Gość: verka Re: moje objawy i prośba o pomoc IP: *.ksknet.pl 16.02.07, 11:53
        po omdleniu mialam w szpitalu robiony potas, wyszlo w dolnej granicy ale w
        normie, ale i tak mi podali potas. potem kardiolog zapisala mi tabletki z
        ppotasem, ale ich nie biore, bo nie zlecila zadnych badan. ot, spojrzala i
        prosze brac potas - a wiem, ze nadmiar potasu tez szkodzi. biore za to komplex
        witamin i mineralow, tam jest tez potas...
        • Gość: zaraz_zaraz Re: moje objawy i prośba o pomoc IP: 62.121.129.* 16.02.07, 12:14
          Przy przyjmowaniu potasu doustnie w ilości zaleconej przez lekarza i zdrowych
          nerkach nie ma możliwości przedawkowania - to raz.
          Dwa - może jeszcze być tak, że bóle głowy i sztywność karku wynikają z jakichś
          zmian w obrębie układu ruchu (np. zmian w obrębie szyjnego odcinka kręgosłupa
          lub obecności tzw. napięciowych bólów głowy). Mogą się wiązać z omdleniami lub
          stanowić niezależne od nich dolegliwości. Trudno snuć przypuszczenia -
          potencjalnych przyczyn takich objawów jest mnóstwo. Na Twoim miejscu w pierwszej
          kolejności kontynuowałabym diagnostykę według zaleceń, czyli zrobiła badanie
          holterowskie i odwiedziła neurologa i ewentualnie potem zapytała jeszcze lekarzy
          o możliwość ortopedycznych (może czynnościowych, jak nadmierne napięcie
          mięśniowe) przyczyn części objawów.
    • Gość: verka Re: moje objawy i prośba o pomoc IP: *.ksknet.pl 16.02.07, 12:22
      No ale jak sprawdzic, czy nerki sa ok? zapomnialam dodac, ze ostatnio bardzo
      czesto chodze siusiu - nie mam parcia na mocz, ale czesto cztery razy w nocy
      wstaje - z pelnym pecherzem. a nie pije jakos spejalnie wiecej niz rok temu...
      • Gość: zaraz_zaraz Re: moje objawy i prośba o pomoc IP: 62.121.129.* 16.02.07, 12:28
        Tu chodzi o sytuację kiedy nerki są niewydolne - to ciężki stan i gdyby Cię
        dotyczył, wierz mi - wiedziałabyś o tym. Częstsze oddawanie moczu na pewno nie
        znamionuje tego rodzaju problemów, ale może być symptomem innych
        nieprawidłowości - leczący Cię oczywiście powinni o nim wiedzieć.
    • Gość: yellow Re: moje objawy i prośba o pomoc IP: *.chello.pl 16.02.07, 13:09
      wizyta u neurologa to bdb pomysl, poza tym- kolezanki maja racje, niedotlenienie
      mozgu -przy omdleniach, bole glowy moga byc tez zwiazane z jakimis zmianami w
      ukl.kostnym, lub ogolnie ukl.ruchu w obrebie kregoslupa szyjnego,ktore blokuja
      doplyw krwi do glowy. moze neurolog zleci bad. przeplywu tetnic kregowych. a z
      tym niskim cisnieniem i zmeczeniem tez zainteresowalabym sie hormonami, czasem
      tarczyca daje takie objawy. moze popros ogolnego o bad.tarczycy i skierowanie na
      badanie tsh, t3 i t4 we krwi, na pewno nie zaszkodzi. trzymaj sie!
      • Gość: verka Re: moje objawy i prośba o pomoc IP: *.ksknet.pl 16.02.07, 13:20
        w listopadzie mialam wykonane badanie TSH III generacja - wynik 1,24 ulU/mL.
        powtorzyc?
        • Gość: yellow Re: moje objawy i prośba o pomoc IP: *.chello.pl 16.02.07, 13:26
          najlepiej spytaj lekarza. jesli nie mialas wczesniej z tym problemow to przez 3
          mies.nie powinno sie duzo zmienic. pacjentki chorujace przewlekle robia bad. co
          ok.pol roku...wiec moze jednak to nie to. jak cos mi przyjdzie do glowy to
          jeszcze napisze.do
          • Gość: verka Re: moje objawy i prośba o pomoc IP: *.ksknet.pl 16.02.07, 13:34
            dziekismile ja juz nie wiem, gdzie szukac, co jeszcze zbadac... na wlasna reke
            zrobie posiew moczu w poniedzialek...
          • Gość: verka Re: moje objawy i prośba o pomoc IP: *.ksknet.pl 16.02.07, 13:34
            Zapomnialam dodac, ze biore tabletki anty, od ponad roku...
    • Gość: Sonia Re: moje objawy i prośba o pomoc IP: *.chello.pl 16.02.07, 14:16
      Droga Verko!
      Po przeczytaniu Twojego postu widze siebie sprzed ok.4 lat.Mialam dokladnie to
      samo, odwiedziłam lekarzy różnych specjalności, miałam badania przeróżne, nawet
      tomografię mózgu, wszystkie wyniki w normie.Na końcu zostałam skierowana do
      psychiatry i okazało się,że wszystkie moje dolegliwości są spowodowane
      zaburzeniami lękowymi, czyli popularnie mówiąc mam nerwicę lękową.Byłam wielce
      zdziwiona, jak takie objawy i dolegliwości moga mieć źródło w psychice? Ale tak
      już jest, że nasz organizm to nie tylko ciało, ale również psychika i ona
      reaguje na nasze napięcia właśnie w ten sposób.
      Verko jak porobisz jeszcze jakieś badania i nadal będą wyniki w normie to pomyśl
      nad tym co Ci napisałam i spróbuj skonsultować się z lekarzem psychiatrą lub
      psychologiem, to tacy sami lekarze jak inni i nie ma czego się wstydzić.Podjełam
      wtedy leczenie farmakologiczne, spotkałam się kilka razy z psychologiem i
      wyszłam na prostą. Czego i tobie życzę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka