Gość: Edyta IP: *.crowley.pl 26.02.07, 13:25 kardiolog stwierdził u mnie nerwice i powiedział,ze nie ma na to leku, a mnie od tego boli serce, co robic??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: iza Re: nerwica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 13:36 Ja również mam nerwicę .Mam często nerwobóle. Dostałam od lekarza Propramolan. Jeśli masz niskie ciśnienie to nie bierz tego bo jeszcze bardziej obniża. Łykaj dużo Magnefaru z wit.B6 i potas. Pomaga. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
green_land Re: nerwica 26.02.07, 16:04 Propramolan czy propranolol? Też mam nerwicę i wiem,że jeżeli sobie sama nie pomogę to tabletki wiele nie dają, bo pomagaja doraźnie. Mi pomogło po prostu wmawianie sobie z wiarą,że będzie coraz lepiej. szłam ulica i uśmiechając się do siebie powtarzałam w myślach:z każdym krokiem, z kazdym oddechem czuję się coraz lepiej, moje serce bije miarowo, bóle znikaja, jestem szczęsliwa i tak dalej. Wiem,że brzmi to śmiesznie, ale jeżeli wierzy się w to i oczekuje efektów, to nawet, jeżeli czujesz się gorzej niż zazwyczaj, ale wciąż powtarzasz sobie,że będzie dobrze, to naprawdę zaczynasz czuc się lepiej. Ja miałam trochę gorzej, bo oprócz nerwicy strasznie dawała mi w kośc arytmia. Ale udało mi się wtedy!! Leki nie pomogły tak, jak wiara,że będzie dobrze. Teraz, po prawie 2 latach znowu czuję się gorzej, ale cóż, wiedziałam,że jak osiądę na laurach i "się zapuszczę" to prędzej czy później tak się skończy. A więc muszę zaczynac od nowa, tyle,że już wiem, jak się do tego zabrac Odpowiedz Link Zgłoś
1234t4 Re: nerwica 02.03.07, 11:24 Możesz napisać mi coś o arytmii? Czy to moje bardzo szybkie bicie serca a za chwilę bardzo wolne to arytmia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: nerwica IP: *.ustron.sdi.tpnet.pl 27.02.07, 01:43 Z nerwicą trzeba nauczyć się żyć.Po pierwsze na pewno to serce cię nie boli ,tylko masz na pewno kłucia w klatce piersiowej spowodowane podrażnieniem mięśni miedzyżebrowych.To dokucza ale jest nieszkodliwe.Jeżeli to sobie uświadomisz to przestaniesz się bać o siebie.Nerwica rodzi się w głowie a cierpi ciało.Czasem sobie trzeba odpuścić,dać prawo do błedów,lenistwa,popatrzyć na świat z innej perspektywy ,czasami trzeba coś totalnie olać.Życie jest krótkie a,ze sobą w ostatnią podróż nic nie weźniemy. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: nerwica 26.02.07, 14:02 Łykaj magnez - powinien pomóc na bóle serca. Ustal co doprowadza twoje nerwy do strzępów i zastanów się jak tego unikać/neutralizować/przewalczyć. Psycholog na pewno by pomógł. Też należę do nerwicowców z całą paletą przerobionych problemów psychosomatycznych. Długi okres czasu jest ok, ale żyje się ze świadomością, że kiedyś znowu dopadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kajaja2 Re: nerwica 26.02.07, 14:36 ja tez mam nerwice i jak sie zdenerwuje po prostu wychodze na spacer przychodze jak juz czuje sie uspokojona.rowniez mozesz wziasc validol.on uspakaja nerwy jak i serce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: nerwica IP: *.it-net.pl 26.02.07, 15:23 nerwica może być przyczyną wielu schorzeń między innymi nadczynności tarczycy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabina Re: nerwica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 13:38 Ponoć mam dolegliwości sprzyjające chorobie tarczycy ( jeszcze dokładnie sie nie przebadałam) ale napewno wiem, że mam mega nerwice! Przez nią mam problemy z sercem, żołądkiem a w chwilach ogromnego stresu z nerwów drapię się aż do krwi ((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: nerwica IP: *.it-net.pl 27.02.07, 15:12 a może psychiatra zrób TSH i wszystko bedzie jasne, po co się męczyć...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabina Re: nerwica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 19:43 psychiatra? wystarczy psycholog Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: nerwica 02.03.07, 12:38 Psychiatra to żaden wstyd. A psycholog nie przepisze recepty na coś co lepiej uspokaja. Odpowiedz Link Zgłoś