Dodaj do ulubionych

Plamy na ciele

01.03.07, 18:42
Podczas ciąży pojawiły mi się plamy na całym ciele.Jestem miesiąc pom
porodzie i dalej je mam nie znikają mi a wychodzi ich jeszcze więcej. Co mam
zrobić? Dodam iż nie mam temperatury, czuję się dobrze a plamy mnie nie
swędzą.
Obserwuj wątek
    • green_land Re: Plamy na ciele 01.03.07, 20:09
      Jak one wyglądają? Małe czy rozlane? Co powiedział lekarz?
      • Gość: aanneettkkaa Re: Plamy na ciele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 14:48
        Są to takie rozległe plamy. Lakarz mi powiedział, żw to zmiany hormonalne i
        powinny mi zejść. Ale one mi nie znikają tylko ich jeszcze więcej wychodzi.
        • Gość: wiejska baba Re: Plamy na ciele idz do innego lekarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 18:09
          to takie typowe podejscie do kobiet - samo powinno zejsc!!! smiechu warte. Od
          tego sie nie umiera ale zostaje na całe życie , a niech zobaczy słonce to
          wybarwi sie bardziej
    • green_land Re: Plamy na ciele 02.03.07, 19:54
      Czyli sa to plamy raczej różowe czy brązowe? Może ma to coś wspólnego z
      tzw "mysią pręgą" biegnącą od wzgórka łonowego przez pępek w górę brzucha?
      Przyznam, że nie słyszałam o czymś takim, choc faktycznie może i jest takie
      cudo.
      Poza tym to miesiąc po porodzie, więc organizm jeszcze nie przyhamował, to
      podobnie może jak z wypadaniem włosów - zaczęły mi wypadac pól roku po
      urodzeniu córci.
      Jak masz możliwośc zapytaj innego gina albo idz do dermatologa.
      • Gość: lisia312 Re: Plamy na ciele IP: *.chello.pl 02.03.07, 20:41
        plamy powinny zejść do 6 miesięcy-pod warunkiem, że jest to pozostałość po ciąży
        /matka 4 dzieci/
    • Gość: viki Re: Plamy na ciele IP: *.it-net.pl 02.03.07, 21:16
      moja koleżanka ma plamy na szyi po ciąży i przez 17 lat nie zeszły, są lekko
      brązowe, nie wyglądają ładniesad ale może trzeba to jakoś leczyć lub smarować?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka