Dodaj do ulubionych

lacibios femina

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 15:27

Chialam zapyac panie , ktore biora ten lek czy on nie wplywa na
skutecznosc preapratow antykoncepcyjnych ?
Obserwuj wątek
    • to_jaaa Re: lacibios femina 20.03.07, 15:35
      a czemu ma wpływac?
      • Gość: lineczka77 Re: lacibios femina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 17:01

nie wiem , tyle zeczy sie naczytalam o konfliktak preparatow z anty ..ze
        pytam smile
    • Gość: skakankaanka Re: lacibios femina IP: 209.152.185.* 20.03.07, 15:59
      ja biore od dłuższego czasu własnie razem z tabletkami antykoncepcyjnymi, bo mi
      tak poradziła ginekolog na nawracające infekcje. powiedziała, ze mam tendencje
      do grzybic i zmiana tabletek nie pomoze i że albo będę łykac Lacibios F razem z
      anykoncepcja i bede miała spokój albo będe sie wiecznie leczyc, albo musze
      odstawić tabsy. tak wiec na pewno nie wpływa na ich skutecznośc a nawet zalecane
      jest branie. spoko wink
      pozdr
    • Gość: bianka555 Re: lacibios femina IP: *.gl.digi.pl 20.03.07, 20:33
      Proszę wytłumaczcie mi jakim sposobem doustny lacibos femina zabezpiecza przed
      grzybicą pochwę?
      Czy nie lepiej stosować bezposrednio np. Lactovaginal?
      • Gość: halka Re: lacibios femina IP: *.pionki.net 20.03.07, 22:41
        zabezpiecza w ten sposób, że w przeciwieństwie do lactovaginalu zawiera dwa
        ścisle wyselekcjonowane szczepy bakterii lactobacillus, które mają klinicznie
        udowodnione działanie na środowisko w pochwie. bakterie z tego preparatu
        przechodzą poprzez odbyt do pochwy (przecież to jest obok siebie) i kolonizują
        jej nabłonek. jego skutecznośc jest większa dlatego, że oprócz tego
        potwierdzonego naukowo działania, to chroni także układ pokarmowy (większość
        infekcji grzybiczych pochwy ma swój początek w układzie pokarmowym kobiety) i
        układ moczowy. trochę wiadomości z anatomii człowieka i wszystkko staje sie
        jasne. jak wolisz sobie dopochwowo aplikować, to lacibios femina tez mozesz, ale
        po co, jak mozna doustnie. a lacto to niestety lek starej generacji (wszystko
        idzie naprzód, a to nie), na wiele kobiet już nie działa, zero przynalezności
        gatunkowej i określonego szczepu, zadnych badań naukowych. nic. i jeszcze taka
        sama cena. phi. dla mnie wybór jest prosty wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka