Gość: lineczka77 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 15:27 Chialam zapyac panie , ktore biora ten lek czy on nie wplywa na skutecznosc preapratow antykoncepcyjnych ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lineczka77 Re: lacibios femina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 17:01 nie wiem , tyle zeczy sie naczytalam o konfliktak preparatow z anty ..ze pytam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skakankaanka Re: lacibios femina IP: 209.152.185.* 20.03.07, 15:59 ja biore od dłuższego czasu własnie razem z tabletkami antykoncepcyjnymi, bo mi tak poradziła ginekolog na nawracające infekcje. powiedziała, ze mam tendencje do grzybic i zmiana tabletek nie pomoze i że albo będę łykac Lacibios F razem z anykoncepcja i bede miała spokój albo będe sie wiecznie leczyc, albo musze odstawić tabsy. tak wiec na pewno nie wpływa na ich skutecznośc a nawet zalecane jest branie. spoko pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bianka555 Re: lacibios femina IP: *.gl.digi.pl 20.03.07, 20:33 Proszę wytłumaczcie mi jakim sposobem doustny lacibos femina zabezpiecza przed grzybicą pochwę? Czy nie lepiej stosować bezposrednio np. Lactovaginal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halka Re: lacibios femina IP: *.pionki.net 20.03.07, 22:41 zabezpiecza w ten sposób, że w przeciwieństwie do lactovaginalu zawiera dwa ścisle wyselekcjonowane szczepy bakterii lactobacillus, które mają klinicznie udowodnione działanie na środowisko w pochwie. bakterie z tego preparatu przechodzą poprzez odbyt do pochwy (przecież to jest obok siebie) i kolonizują jej nabłonek. jego skutecznośc jest większa dlatego, że oprócz tego potwierdzonego naukowo działania, to chroni także układ pokarmowy (większość infekcji grzybiczych pochwy ma swój początek w układzie pokarmowym kobiety) i układ moczowy. trochę wiadomości z anatomii człowieka i wszystkko staje sie jasne. jak wolisz sobie dopochwowo aplikować, to lacibios femina tez mozesz, ale po co, jak mozna doustnie. a lacto to niestety lek starej generacji (wszystko idzie naprzód, a to nie), na wiele kobiet już nie działa, zero przynalezności gatunkowej i określonego szczepu, zadnych badań naukowych. nic. i jeszcze taka sama cena. phi. dla mnie wybór jest prosty Odpowiedz Link Zgłoś