Dodaj do ulubionych

Moja twarz - mój koszmar

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 18:01
Witam
Wierzę, że mi pomożecie, dermatolodzy jakoś nie potrafią. Mam strasznie
wrażliwą cerę, do tego mieszaną, naczynkową, z rozszerzonymi porami. Cały
czas się łuszczy, często jest czerwona, podrażniona, pomimo, że używam tylko
Lipobase. Dermatolog wypisał mi Locoid, ale jest to krem sterydowy, więc
używam go sporadycznie i rezultaty są znikome.Reszta ciała również jest
pokryta suchymi, łuszczącymi się plamkami, ale na szczęście pod ubraniem tego
nie widać, natomiast na twarz nie mogę nawet nałożyć podkładu (nie mogę
zakryć naczynek), bo wyglądam jak jaszczurka z tą łuszczącą się buzią.
Łykałam witaminki, używałam różnych kremów i nic sad
Może któraś z Was ma podobny problem, jak sobie z tym radzicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Wiktoria Re: Moja twarz - mój koszmar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 18:16
      Zapomniałam napisać o zmianach trądzikowych sad
    • Gość: kika Re: Moja twarz - mój koszmar IP: *.acn.waw.pl 25.03.07, 18:45
      a czy to nie jest wynikiem alergii, czy nie próbowałaś zmienić diety ?
      czy miałaś robione testy alergiczne ?
      • Gość: Wiktoria Re: Moja twarz - mój koszmar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 19:17
        Nigdy nie miałam testów alergicznych, nie odczuwam też żadnych dolegliwości
        związanych z alergią. Sama nie wiem, może jestem na coś uczulona...
        Co do diety, żadnej szczególnej nie stosuję, odżywiam się raczej normalnie,
        trochę mięska, sporo surówek, nic szczególnego. Nie wiem nawet, co zjadać, żeby
        te dolegliwości minęły.
    • Gość: Gość Re: Moja twarz - mój koszmar IP: *.pai.net.pl 25.03.07, 19:14
      Spróbuj kolagenu naturalnego (w wersji Platinum, najbardziej oczyszczonej).
      Moja znajoma z podobną cerą jest bardzo zadowolona z tego środka. Wiem jeszcze,
      że używa jakiś kremów też na bazie kolagenu naturalnego.
      Jak bedziesz zainteresowana, podam Ci więcej informacji (np. namiary na sklep
      internetowy, gdzie możesz go kupić czy porady stosowania oparte na praktyce, o
      które zapytam znajomą) na maila prywatnego.
      Pozdrawiam!
    • Gość: martta Re: Moja twarz - mój koszmar IP: 81.15.194.* 25.03.07, 19:34
      a moze to alergia? wbrew pozorom nie zawsze mozesz odczuwac dolegliwosci np ze
      strony przewodu pokarmowego a moga pokazywac sie własnie takie objawy?

a o tym kolagenie tez słyszałam pozytywne opinie wiec moze i tobie pomoze?
      • Gość: gość Re: Moja twarz - mój koszmar IP: *.chello.pl 25.03.07, 19:48
        Łuszczyca wykluczona?
        • Gość: beniusia Re: Moja twarz - mój koszmar IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.03.07, 20:31
          zrob sobie testy na alergie!
    • Gość: iksik Re: Moja twarz - mój koszmar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 20:35
      Ja ostatnio na fajnie nawilżam i wygładzam twarz juvitem, to krople z vit c
      rozpuszczona w glicerynie, przy cerze mieszanej dobrze stosować je na noc, bo
      twarz może się świecić po paru godz. Witamina c dobrze działa przy cerze
      naczynkowej, al etrzeba ostrożnie próbowac przy wrażliwej, żeby nie podrażnić.
      O juvicie są wątki na forum uroda.
      Zmywaj twarz płynem micelarnym, zrezygnuj z podrażniających preparatów i tych
      zawierających SLS.
      Ale moim zdaniem to objaw jakiejś choroby skóry, moja koleżanka miała takie
      plamki i strupki na skórze, podejrzewali łuszczycę, uczulenie. Długo szukała
      lekarza, który jej pomoże. wreszcie doprowadziła skórę do porządku połaczeniem
      leczenia miejscowego z homeopatią. Niestety nie wiem jak sie nazywa lekarz, do
      którego chodzi, ale jest to lekarz z koszalina.
      • Gość: Wiktoria Re: Moja twarz - mój koszmar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 18:36
        Dziękuję za odzew oraz rady. Oglądało mnie trzech dermatologów, żaden nie
        wspomniał o łuszczycy, więc chyba jej nie mam. Ale z drugiej strony, jeśli nie
        potrafią postawić konkretnej diagnozy, to może się nie znają ...Jedna
        stwierdziła, że mam bardzo wrażliwą skórę (wielkie mi odkrycie), inny lekarz
        powiedział, że to ŁZS, trzeci z kolei potwierdził Wasze przypuszczenia co do
        alergii (tylko dlaczego nie dał skierowania do alergologa lub na testy?
        Sknera?). I bądź tu człowieku mądry. Wypisują jakieś maści, kremy, a twarz
        nadal piecze i łuszczy się.
        Spróbuję tego kolagenu, dziękuję raz jeszcze. Pozdrawiam.
        • cappucino3 Re: Moja twarz - mój koszmar 27.03.07, 12:13
          znajoma miała podobny problem, wiecznie łuszczą się skóra gł. na twarzy. Okazało
          się że jest uczulona na gluten. Odstawiła zupełnie wszystkie produkty
          zawierające gluten i jest już ok.
          Zrób sobie koniecznie testy alergiczne- to podstawa. Jeśli okaże się że nie są
          to alergeny dopiero możesz próbować różnych maści
          • Gość: gosia Re: Moja twarz - mój koszmar IP: *.crowley.pl 27.03.07, 14:08
            na luszczaca i wysuszona skore switna jest wit E w tabletkach,na recepte 400mg
            ale mozna kupic mniejsza dawke i lykac czesciej,switnie nawilza skore

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka