Dodaj do ulubionych

Czy przytyłyście przy stosowaniu tabletek anty?

16.04.07, 21:03
antykoncepcyjnych? Wszystkie znajome mi kobiety które je stosowały albo
stosują w jakimś stopniu przytyły. Dlatego nie zdecydowałam się na taką metodę
bo mam obsesyjkę na punkcie wagi i nie chcę przytyć nawet kg. Czy jest możliwe
takie dobranie tabletek żeby waga stała w miejscu??
Obserwuj wątek
    • janka007 Re: Czy przytyłyście przy stosowaniu tabletek ant 16.04.07, 21:05
      Nie, ani trochę.
      • renia31 Re: janka 16.04.07, 22:41
        a można wiedzieć jakie tabletki bierzesz? mam umówiona wizyte u gina i chcę
        jakies tablety czy coś bo nie chce trzeciej ciąży ha ha ha. Ale oczywiście nie
        chce przytyć bo zostało mi jeszcze sporo po ciąży. Pozdrawiam- będę wdzięczna
        • janka007 Re: janka 16.04.07, 23:15
          Cilest, ale tabletki powinny być dopasowane do twojego typu hormonalnego.
          Chociaż są też opinie, ze nie warto robić badań, tylko strzelać z tabletkami i
          najwyżej zmieniać. Ginekolog mi tłumaczyła dlaczego, ale słuchałam jej jednym
          uchem.
    • oxygen100 Re: Czy przytyłyście przy stosowaniu tabletek ant 16.04.07, 21:06
      troche przytylam ale nei wiem czy to byl efekt wylacznie tabletek. Odstawilam,
      wzielam sie za dupe zaczelam cwiczyc intensywnie i szybko schudlam
    • hexella Re: Czy przytyłyście przy stosowaniu tabletek ant 16.04.07, 21:31
      tak, zaczęłam gromadzić wodę. Szybko odstwiłam i sprawy wróciły do normy, ale
      więcej do hormonów nie wróciłam.
    • escribir Re: Czy przytyłyście przy stosowaniu tabletek ant 16.04.07, 21:39
      tak, 35 kg
    • kotbehemot6 Re: Czy przytyłyście przy stosowaniu tabletek ant 16.04.07, 21:42
      Używam plastrów nie przytyłam nawet gramasmile))
    • mathiola Re: Czy przytyłyście przy stosowaniu tabletek ant 16.04.07, 22:44
      dawno temu brałam diane 35 i byłam cały czas głodna - przytyłam kilka kilo.
    • jusytka nie n/t 16.04.07, 22:47

• marripossa Re: Czy przytyłyście przy stosowaniu tabletek ant 16.04.07, 23:02
      Nie, wręcz przeciwnie, choć tak do końca to nie mam pewności, że pigułki mają z
      tym jakiś związek. Brałam Marvelon przez kilka lat i wagę miałam w normie.
      Potem miałam 2 lata przerwy i przytyłam 10 kg, bo się nie mogłam opanować na
      widok słodyczy. 2 miesiące temu wróciłam do Marvelonu i apetyt na słodycze mi
      minął. Waga też leci w dół.
      • edycia274 Re: Czy przytyłyście przy stosowaniu tabletek ant 16.04.07, 23:41
        Niestety tak.
        • patsik Re: Czy przytyłyście przy stosowaniu tabletek ant 16.04.07, 23:50
          mnie się też wydaje, że te 10 kilo, które nabyłam, nie pozostaje bez związku z
          pigułkami.....
          miło byłoby, gdyby teraz, kiedy odstawiłam, poszły sobie precz......
    • onawienaj Re: Czy przytyłyście przy stosowaniu tabletek ant 17.04.07, 00:11
      nie przytylam, stosowalam pigulki przez wiele lat
      moim zdaniem kobiety przytyly objadajac sie
      a ten sposob antykoncepcji jest tylko latwym sposobem rozgrzeszania sie
      • edycia274 Re: Czy przytyłyście przy stosowaniu tabletek ant 17.04.07, 00:18
        a skąd wiesz,że kobiety biorące tabletki objadały się?
        • patsik Re: Czy przytyłyście przy stosowaniu tabletek ant 17.04.07, 00:42
          no bo widzicie...miło jest lekarzom i innym zwalić winę na objadanie się - to
          takie oczywiste....
          ja, po odstawieniu dziecka od piersi i rozpoczęciu antykoncepcji, przeszłam na
          dietę, zaczęłam ćwiczyć regularnie i mam + 10, sorry, nie potwierdzam teorii o
          objadaniu się.....
      • misscraft Re: Czy przytyłyście przy stosowaniu tabletek ant 17.04.07, 21:55
        a może popaporostu tabletki wzmagają apetyt.
        Myśle że mogą się przyczynić do tycia, ale chyba ma to też związek z bardziej
        stabilnym trybem życia, ja zaczęłam brać tabletki kiedy weszłam w stały związek.
        Oboje lubimy pojeść, jednak nie jem jakoś szczególnie więcej niż przed
        tabletkami a przytyłam.
    • koralik12 Re: Czy przytyłyście przy stosowaniu tabletek ant 17.04.07, 07:02
      czyli jednak...
      To ja chyba nie spróbuję, może kiedyś jak będzie mi bardzo zależało na większej
      skuteczności.
    • michasia24 nie n/t 17.04.07, 07:57
      • zuzanna56 Re: nie n/t 17.04.07, 08:04
        Przez 4,5 roku stosowania nie przytyłam ani grama
        Przytyłam za to 4 kg pzez ostatnie pół roku bo po prostu jem więcej (pigułki
        nadal biorę)
    • m.fiorella Re: Czy przytyłyście przy stosowaniu tabletek ant 17.04.07, 08:39
      z 8 lat temu brałam cilest i zaczełam tyć choć akurat byłam na diecie i duzo
      ćwiczylam, po pol roku odstawiłam ale te dodatkowe kilogramy zostały choc duzo
      cwiczyłam, ale urosły mi cycki wiec sie z tym pogodzilam
      od 1,5 roku biore diane35 i teraz to juz wygladam jak baniak, systematycznie
      przybieram na wadze i jestem ociezala,nie powinnam przerywac brania bo biore je
      na wąsy a na to działa (tzn. zeby wąsów nie było wink
      • demarta Re: Czy przytyłyście przy stosowaniu tabletek ant 17.04.07, 08:42
        a nie lepiej te wąsy laserowo usunać i nie musieć jeść piguł?
      • alcoola Re: Czy przytyłyście przy stosowaniu tabletek ant 17.04.07, 08:52
        Biorę cilest od trzech miesięcy i już przytyłam, aczkolwiek nie bardzo dużo.
        Natomiast znacząco urosły mi piersi, więc jestem w sumie zadowolona - zawsze
        miałam kompleks małych piersi, teraz jest mi naprawdę miło, kiedy mój facet z
        zachwytem mówi "ale "uszu" dostałaś, hmmm!"
    • adsa_21 Re: Czy przytyłyście przy stosowaniu tabletek ant 17.04.07, 08:55
      nic nie przytylam.
    • mimarika nie 17.04.07, 09:21
      przez dwa lata przyjmowałam tabletki antykoncepcyjne i nie przytyłam ani grama.
      Lek. przeprowadził szczegółowy wywiad, zlecił badania i dobrał odpowiednie
      leki. Na wet pytał ile ważę i czy chcę utrzymać swą wagę lub coś zmienić.
      Jestem b. zadowolona ze swego lek.
      • mamakubusia8 Re: nie 17.04.07, 09:38
        Najlepiej pigułkę wsiąść wieczorem przed snem. Tabletki anty w pierwszym
        miesiącu zatrzymają trochę wody w organizmie ale po paru miesiącach powinno się
        unormować. tabletki hormonalne wzmagają apetyt i właśnie najlepiej przed snem je
        barć.
        I dużo zależy od organizmu kobiety. Ja się nigdy nie obżerałam a z pigułkami
        przytyłam parę kilo( brałam diane35 na trądzik) później lekarz zmienił mi na
        cilest i było ok nic nie tyłam jednak miałam okropne bóle głowy i zrezygnowałam
        z tabletek.
    • gaskama Re: Czy przytyłyście przy stosowaniu tabletek ant 17.04.07, 09:45
      nie, a brałam przez prawie 10 lat różne.
    • donatta Re: Czy przytyłyście przy stosowaniu tabletek ant 17.04.07, 10:21
      Na plastrach Evra ani grama, na Rigevidonie raczej nie, ale nie wiem, bo po
      dwóch miesiącach rzuciłam ze względu na skutki uboczne. Za to 3-4 miesięce
      stosowania Triquilaru, po którym miałam koński apetyt, spowodowały, że obrosłam
      sadełkiem. Triquilar powodował też zatrzymywanie wody w organizmie.
      • zuchtor Re: Czy przytyłyście przy stosowaniu tabletek ant 17.04.07, 12:57
        Ani na Logest, ani na Cilest, ani na Cerazettesmile
    • kuulka87 Re: Czy przytyłyście przy stosowaniu tabletek ant 17.04.07, 13:00
      Zdarza sie tak, ze tabletki antykoncepcyjne powoduja wzmozony apetyt (ja tak
      mialam przez pierwsze opakowanie) i tylko od kobiety zalezy, czy bedzie sie
      obzerac i zaspokajac ten "apetyt" i w konsekwencji przytyje.
      Ja staralam sie ten apetyt zastepowac np owocami albo pijac duzo wody i wszystko
      bylo OK, nic nie przytylam!
    • czekoladowa_krowa Re: Czy przytyłyście przy stosowaniu tabletek ant 17.04.07, 19:17
      Nic a nic nie działo się z moją wagą. Tak samo po odstawieniu. Ani tak, ani siak
      smile A brałam Harmonet.
    • Gość: Natalia Re: Czy przytyłyście przy stosowaniu tabletek ant IP: *.pronet.lublin.pl 17.04.07, 20:10
      Brałam przez pół rok Harmonet i nic nie przytyłam, nie pojawiły sie zadne
      problemu ze skóra tzn. cellulit, powiekszyl mi sie troche biust, wlsciwie to
      pewnie nieznacznie ale byl taki pelniejszy z czego bylam raczej zadowolona.
    • linka113 Re: Czy przytyłyście przy stosowaniu tabletek ant 17.04.07, 20:38
      ja schudlam po braniu tabletek
    • prowincjalowa Re: Czy przytyłyście przy stosowaniu tabletek ant 23.04.07, 22:15
      trochę, ze 3-4 kilo. Brałam logest. Mimo nudności. Miałam dziwaczny apetyt,
      który kazałunikać jednych rzeczy a 'nakazywał' jeść drugie (np. mdłości na
      widok pieczywa, apetyt na twarożek, po którym nudności mijały itd.). W końcu
      gdy te objawy z czasem (brałam 2 lata) nasiliły się, rzuciłam to.
      • Gość: ja Re: Czy przytyłyście przy stosowaniu tabletek ant IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.04.07, 23:28
        tak, 12 kg w rok
        brałam Regulon i Microgynon21
        miałam masakryczny apetyt na słodycze i musiałam je jeść
      • Gość: Aga Re: Czy przytyłyście przy stosowaniu tabletek ant IP: *.172.103-84.rev.gaoland.net 24.04.07, 01:55
        NIe. Brałam Cilest, teraz Harmonet. Można nawet powiedzieć, że "schudłam" bo
        zniknęło okołookresowe zatrzymywanie wody. Odstawienie Cilestu na 7 miesięcy też
        nie spowodowało zmian na wadze.
        • yggdrasill Re: Czy przytyłyście przy stosowaniu tabletek ant 25.04.07, 09:49
          Po regulonie rozrpsły mi się uda, ale waga sie nie zmieniła. Przeszłam na
          Yasminelle i problem się- dosłownie- zmniejszył.
    • Gość: Carmela Re: Czy przytyłyście przy stosowaniu tabletek ant IP: *.telecable.es 25.04.07, 11:27
      Mysle,ze to nie ma nic wspolnego z braniem pigulek. Przytyjesz jak bedziesz
      jadla i nie cwiczyla. Tabletki to tylko wymowka. Biore jakies 7 lat z przerwami
      i utrzymuje podobna wage. Dobrze jest sobie wymyslic wymowke.
      • Gość: ja Re: Czy przytyłyście przy stosowaniu tabletek ant IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.04.07, 12:41
        chyba jednak ma, a przynajmniej może mieć, w końcu to hormony
        nie mozna zwalać na tabletki wszytskiego, one np mi nie kazały jesć słodyczy,
        ale jakoś dziwnym zbiegiem okoliczności nagle przyszła potrzeba ich jedzenia,
        choć przez wcześniejsze 20 lat jej nie było...jak bym nie jadła, nie
        przytyłabym, racja. tylko one-tabletki- mi tak działały, że bardzo chciałam te
        słodycze jeść uncertain
    • Gość: monika Re: Czy przytyłyście przy stosowaniu tabletek ant IP: *.plock.mm.pl 25.04.07, 13:01
      Brałam Cilest przez 6 lat i nie przytyłam ani grama. Odstawiłam tabletki 3
      miesiące temu i niestety trochę przytyłam, mam niepohamowany apetyt na
      słodycze crying
      • Gość: Renata Re: Czy przytyłyście przy stosowaniu tabletek ant IP: *.artvox.pl 25.04.07, 23:13
        mam pytanie ,czy ktos bral Marvelon ? ,mam wypisany dla uregulowania cyklu.
        • maniek-k Marvelon 26.04.07, 17:24
          Biorę Marvelon od prawie 2 lat i bardzo sobie chwale. Jednakże to, że mi
          odpowiada nie znaczy, że będzie dobry dla Ciebie. No ale lekarz chyba wiedział
          co robi, przypisując Ci ten lek. Jeśli przeprowadził z Tobą wnikliwy wywiad, to
          nie masz sie czego obawiać. Co prawda przy dobieraniu tabletek nigdy nie ma 100%
          pewności, że będą pasowały, ale przecież zawsze można je po jednym cyklu
          zmienić, jeśli wystąpią jakieś efekty uboczne.
          • Gość: asia Re: Marvelon IP: 82.27.235.* 10.05.07, 23:56
            na Anteovinie schudłam
            potem na Diane 35 utyłam 25 kilo w 4 m-ce (!!!)
            po zmianie pig (i gina!) na jeanine schudłam 10kg
            teraz jestem znów na anteovinie i mam nadzieje ze wróce do swojej starej wagi...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka