Dodaj do ulubionych

Jakie witaminy na wzmocnienie paznokci?

18.04.07, 17:44
Mam problem z paznokciami. Strasznie się rozdwajają i łamią, pomimo zdrowego
trybu zycia. Kiedyś łykałam tabletki witaminowe (Revalid - lekarz mi polecił),
aby załagodzić sprawę. Trawało to około pół roku, ale nie zauważyłam
szczegółnej zmiany.
Czy ktoś może mi polecić inne, sprawdzone? Np. z wyciągu ze skrzypu polnego
będą dobre czy raczej coś innego?
Obserwuj wątek
    • Gość: gosia Re: Jakie witaminy na wzmocnienie paznokci? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.07, 11:54
      Witam smile

Przetestowałam wiele preparatów, które miały pomóc na paznokcie, włosy i skórę.
      Jedyne co przyniosło efekty - na trwałe to SILICA.
      Mozna ja kupowac na listki w aptece.
      Jak dobrze pamietam to 2 listki kosztują ok 10 zł

Jednak każdy organizm jest inny i czego innego potrzebuje.
      Mi pomogła silica,a Tobie, musisz próbować i szukać smile
      pozdrawiam
      • veea Re: Jakie witaminy na wzmocnienie paznokci? 19.04.07, 18:09
        rowniez polecam silica 50 tabl za 15 zł, ale ze 2 opakowania dla trwałych
        efektów trzeba zjeść
        • yasabel Re: Jakie witaminy na wzmocnienie paznokci? 19.04.07, 18:40
          wiec sprobuje.
          kiedys bralam revalid, h-pantoten <tak to sie pisze? nie pamietam juztongue_out> i ten
          przeklety skrzyp polny. i to kazde polykalam tak z pol roku.

ktoras z was napisala mi maila w ktorym poleca kolagen do paznokci. czy to moze
          pomoc? aha, dodam ze buteleczka kosztuje 99 zl. czy to oby nie przesada? czy
          ktoras z was stosowala? czy jest skuteczni i bezpieczny? bo jak czytalam na
          stronie tej co mi ta kobieta przeslala to raczej mnie odstarszylo niz zachecilo.
          • Gość: doris1234 Re: Jakie witaminy na wzmocnienie paznokci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 22:01
            mi pomogłaodżywka Sally Hansen Vitamin E (w olejku),

smaruje sobie na noc skórki i paznokcie i jak narazie naprawde przestały sie
            rozdwajac

jest naprwde wydajna, na allegro zapłaciłam 10zl o ile pamietam,

ale dziewczyny mają racje, każdemu orgaznizmowi czego innego brakuje

pozdrawiam!
            • iskram Re: Jakie witaminy na wzmocnienie paznokci? 18.11.13, 13:29
              Jesli nie pomogły witaminy , możesz spróbować drożdży - łyżeczka drozdży , rozpuszczona w szklance letniej przegotowanej wody, co 2- gi dzień przez okres 3-tyg. (21 dni)
              po 1 - tyg. efekt zadowalajacy. powodzenia .
    • rotkaeppchen1 Re: Jakie witaminy na wzmocnienie paznokci? 31.10.13, 08:44
      Witaj. Ja niestety tez mam problem z paznokciami. Niby bardzo zdrowo sie odzywiam, a jednak paznokcie sa w beznadziejnej formie - miekkie i rozdwajajace sie. Niestety nie znalazlam niczego, co mogloby im pomoc ale zaczelam uzywac specjalnego lakieru z proszkiem diamentowym - przypadkiem znalazlam w aptece. Dzieki temu lakierowi paznokcie sa twarde i sie nie rozdwajaja. Oczywiscie problem pozostal, bo czegos mi na pewno brakuje ale przynajmniej nie musze sie martwic samymi paznokciami.
    • Gość: z Eveline IP: *.150.246.94.ip4.artcom.pl 03.11.13, 09:53
      Stosuje te odżywki od kilku lat. Paznokcie przestały się rozdwajać, nie pękają, są mocne i piękne. Stosują u mnie w pracy jeszcze 3 koleżanki i też są zadowolone jednak NIE chce polecać bo uważam że to kwestia konkretnej osoby- nie neguje tego co piszą na innych stronach dlatego nie polecam bo samemu trzeba podjąć decyzje czy chcesz spróbować i liczyć sie z ewentualnymi problemami czy jednak wolisz dmuchać na zimne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka