Dodaj do ulubionych

seks bez zabezpieczenia

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 08:51
czym można się zarazić podczas seksu bez zabezpieczenia i co jest z tych
chorób wykrywalne podczas
podstawowego badania ginekologicznego,
cytologiii oraz
usg wewnątrzpochwowego ??
Obserwuj wątek
    • Gość: zdziwiona Re: seks bez zabezpieczenia IP: *.chello.pl 27.04.07, 08:59
      Gość portalu: Tola napisał(a):
      >czym można się zarazić podczas seksu bez zabezpieczenia

A chcesz spróbować? Jesteś kolekcjonerką chorób wenerycznych?

Zarazić sie mozna wieloma chorobami i to bardzo nieprzyjemnymi, więc po co
      ryzykować.
    • asia0212 Re: seks bez zabezpieczenia 27.04.07, 09:00
      Wystarczy poczytać:
      dermart.webpark.pl/dermatol/wener.htm
      • Gość: Tola Re: seks bez zabezpieczenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 09:10
        tak się składa że już spróbowałam. Wyżej wymienione badania niczego nie wykryły
        - stąd moje pytanie.
        • Gość: gość Re: seks bez zabezpieczenia IP: *.chello.pl 27.04.07, 09:18
          Wszystko zależy od tego z kim uprawiasz seks, czy są to przypadkowi faceci, czy
          stały partner.Wiadomo,że przygodne stosunki bez prezerwatywy zwiększają ryzyko
          złapania czegoś niemiłego.I to nie znaczy,że choroba da o sobie znać
          natychmiast, tak jak np.wirus HPV odpowiedzialny za raka szyjki macicy i
          klykciny, może być wiele miesięcy i lat w fazie utajonej i ty o tym nie będziesz
          wiedzieć i będziesz też zarażać innych facetów (jeśli takich będziesz miała), a
          jedyne badanie jakie pozwala wykryć tego wirusa to badanie DNA, koszt ok.200zł,
          nierefundowane.
      • Gość: kreola7 Re: seks bez zabezpieczenia IP: *.pkobp.pl 27.04.07, 09:15
        AIDS...
        • Gość: ??? Re: seks bez zabezpieczenia IP: *.bulldogdsl.com 27.04.07, 09:18
          Nie Aids tylko HIV.

Chyba, że miałaś szczęście i nic nie złapałaś skoro badania które zrobiłaś nic
          nie wykazały, a swoją drogą to musiałaś baaaardzo dużo ich zrobić....
          • Gość: gość Re: seks bez zabezpieczenia IP: *.chello.pl 27.04.07, 09:25
            Zrobione przez ciebie badania, nie wykrywają chorób wenerycznych i HIV, więc
            musisz jeszcze zrobić badanie krwi na WR i test na HIV, jesli juz zaczęłaś
            drążyć temat ewentualnego zarażenia się czymś od faceta.
            • Gość: Ewa Re: seks bez zabezpieczenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 10:33
              czy o HPV można sie dowiedzieć z cytologii?
              • Gość: ula Re: seks bez zabezpieczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 11:16
                Lubisz sporty aż tak ekstremalne?
                • Gość: Ewa Re: seks bez zabezpieczenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 11:59
                  nie nie lubię, chodzi tylko o jednego partnera któremu zaufałam a który mnie
                  oszukał - bo okazało sie ze chodziło mu tylko o seks
                  • Gość: ula Re: seks bez zabezpieczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 12:36
                    To o sportach ekstremalnych było do załozycielki wątkusmile
                    • Gość: Justa Re: seks bez zabezpieczenia IP: 81.255.178.* 27.04.07, 12:55
                      Proponuję zrobic badania na:
                      HPV (test DNA)
                      Kiłę (badanie z krwi)
                      chlamydię
                      HIV
                      rzeżączkę
                      HCV (zapalenie wątroby typu C)
                      w większości te choroby mogą przebiegać bezobjawowo i tylko odpowiednie badania
                      mogą je wykryć (a nie zwykła cytologia lub badanie ginekologiczne)
                      • Gość: Tola Re: seks bez zabezpieczenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 13:37
                        czy ze swoimi mężami którzy mieli przedtem partnerki seksualne też zawsze
                        kochacie się bez zabezpieczenia?! Tak sie składa że ten człowiek miał byc moim
                        mężem
              • Gość: gość Re: seks bez zabezpieczenia IP: *.chello.pl 27.04.07, 17:21
                Gość portalu: Ewa napisał(a):

> czy o HPV można sie dowiedzieć z cytologii?

Nie, nie można.
    • Gość: Justa Re: seks bez zabezpieczenia IP: 194.250.98.* 27.04.07, 14:42
      Tym wszystkim co wypisałam można się zarazić uprawiając seks bez zabezpieczenia
      i nie ma tu znaczenia czy to mąż czy przyszły mąż itp. Jeżeli masz pewność, że
      partner Cię zdradził albo, że miał przed Tobą inne partnerki to warto zrobic
      badania.
      • Gość: Tola Re: seks bez zabezpieczenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 15:11
        to jest moja odpowiedź na to czy lubię sporty ekstremalne
        • Gość: Justa Re: seks bez zabezpieczenia IP: 194.250.98.* 27.04.07, 15:48
          aaa teraz rozumiem.
          Wracając do badań to niestety ale ja także przekonałam się na własnej skórze,
          że do końca nie można wierzyć mężczyźnie (mój tez miał być moim mężem). na
          szczęscie dla mnie wszystko skończyło się dobrze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka