Dodaj do ulubionych

Mięśniaki macicy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 11:54
Mam 33 lata, rodziłam 2 lata temu. lekarz wykrył mały mięśniak na ściance
macicy. Czy jest powód do niepokoju. Powiedizał, że na razie nie będziemy go
rszać a tylko obserowwać, czy się nie powiększa.
Obserwuj wątek
    • Gość: hala Re: Mięśniaki macicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 12:45
      www.kafeteria.pl/ziu/obiekt.php?id_t=198
    • Gość: maggie Re: Mięśniaki macicy IP: *.adsl.highway.telekom.at 11.05.07, 15:30
      Dla pewnosci radzilabym skonsultować sie z innym lekarzem. Ja trafilam na
      takiego, ktory tez powiedzial mi o "malym miesniaku, ktorego bedziemy
      obserwowac". Kiedy po trzech miesiacach poszlam do innego lekarza, dowiedzialam
      sie, ze mam 12 cm guza i operacja jest konieczna natychmiast!
      Nie zycze Ci tego, co przezylam w czasie przygotowania do operacji...
      • ania1956 Re: Mięśniaki macicy 12.05.07, 11:52
        Jeżeli to faktycznie mięśniak, to nie musisz się denerwować, ale dla pewności
        poszłabym do innego lekarza aby potwierdzić diagnozę.Miałam mięśniaki kilka lat,
        jeżeli utrzymuje się stałą wagę ciała to nie rosną zbyt szybko, ale trzeba je
        obserwować.Ja akurat nie miałam szczęścia bo usadowił mi się na ściane
        sąsiadującej z pęcherzem i niestety doszło do zablokowania moczu. Musiałam być
        natychmiast operowania i usunięto mi macicę ale byłam w wieku 42 lat. Mięśniaki
        nie są grozne, chyba że dają dolegliwości utrudniające życie, wtedy jest
        wskazanie do ich usunięcia. Pozdrawiam
        • Gość: Elża Re: Mięśniaki macicy IP: 80.54.174.* 12.05.07, 12:18
          Mięsniaki jesli szybko rosna nalezy je usuwać.Badaniem hist-pat dopiero mozna
          stwierdzic czy to mięsniak.
          • Gość: Agata Re: Mięśniaki macicy IP: *.chello.pl 13.05.07, 17:24
            U mnie wykryto 6cm mięśniaka 7 miesięcy temu, zdecydowałam się na cierpliwe
            leczenie ziołami, siemieniem lnianym i jak najzdrowszym trybem życia. Mówiłam
            sobie, że mięśniak zmniejsza się i zaczęłam w to wierzyć. W ubiegłym tygodniu
            byłam na USG i mięśniak zmniejszył się prawie o 4cm!!!! Dalej piję zioła i
            wierzę, że osiągnę sukces.
            • ewa1611 Re: Mięśniaki macicy 13.05.07, 19:48
              Gratuluję i życzę powodzenia. Czy możesz podać jakie zioła pijesz?
              • Gość: Agata Re: Mięśniaki macicy IP: *.chello.pl 13.05.07, 20:05
                Stosuję mieszankę księdza Klimuszki.
                Oto skład:
                1.kłącze pięciornika
                2.ziele jemioły
                3.ziele skrzypu polnego
                4.ziele tasznika
                5.ziele rdestu ostrogorzkiego
                6.kora kaliny koralowej
                7.kwiat kasztanowca
                8.liść borówki czernicy
                9.liść brzozy
                wszystko po 50 gram zmieszać , zaparzać 1 kopiasta łyżka na szklankę wody
                zaparzać 3 godziny pić taką porcję 2 razy dziennie przed jedzeniem.
                Polecam książkę Klimuszki "Wróćmy do ziół leczniczych", są tam mieszanki
                na różne dolegliwości.

Tak jak napisałam, pomogła mi ta mieszanka, jej cierpliwe długotrwałe
                stosowanie. No i zdrowa dieta i ogólnie zdrowy styl życia i mnóstwo pozytywnego
                myślenia i niepoddawania się. Pozdrawiam!
                • Gość: lalali Re: Mięśniaki macicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 12:15
                  to super ale czy nie jest pani w wieku po menopauzalnym, kiedy mięśniaki same
                  zanikają?
                  Ważne, bo są przypadki kiedy lepiej nie czekać z usuwaniem lub przynajniej
                  histtopat. badaniem ( szybki wzrost , duży rozmiar) bo można mieć coś
                  groźniejszego niż mięśniak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka