gjan 09.06.03, 15:14 Jak ustrzec się ciągłego bulu głowy, który nawiedza moją żonę, proszę o poradę jakie proszki można stosować albo inne skuteczne metody, które nie mają wpływu na ciążę. Żona jest w 14 tygodniu ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ypsilon Re: ból głowy 10.06.03, 08:44 Wszystko zalezy od przyczyny bólu, czy był przed ciążą? Można spróbować akupunktury, pomaga przy znoszeniu bólu i nie szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
teresa100 Re: ból głowy 10.06.03, 09:06 Ból głowy jest normalnym objawem ciąży. Od II trymestru można sięgnąć po PARACETAMOL. Jak twierdzą lekarze nie wpływa szkodliwie na rozwój płodu. Poza tym warto by zbadać żonie ciśnienie krwi - być może jest za wysokie (w ciąży zdarza się, że ciśnienie krwi wzrasta) i to jest przyczyna bólu. Jeżli okaże się, że ciśnienie wzrosło w porównaniu do stanu przed ciążą, najlepiej skonsultować się z lakarzem. Teresa PS. Ja też jestem w 14 tygodniu. Zapraszam na forum prywatne "CIĄŻA". Tam można się dużo o tym stanie dowiedzieć. Pogadać z obecnymi i przyszłymi mamusiami. Funkcjonuje tam wątek dla dziewczyn rodzących w listopadzie i w grudniu, a do takich należy, zdaje się, Twoja żona. Mam termin na 03.12.03 r., a Wy?! Odpowiedz Link Zgłoś