Dodaj do ulubionych

skomplikowane pytanie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.07, 10:47
Jestem genetycznie narażona na cukrzycę. Cukier zawsze miałam w górnej granicy
normy.Aktualnie zrezygnowałam ze słodyczy wszelkiej maści. I tu moje pytanie;
czy to że od tych dni bez cukru ciągle boli mnie głowa, jestem senna i
zmęczona może mieć związek z poziomem cukru we krwi. Poziom zbadam sobie w tym
tygodniu ale zastanawia mnie związek, czy jest? A może (tfu) mam cukrzycę i
taki spadek cukru tak na mnie wpływa?
Obserwuj wątek
    • jeanne72 Re: skomplikowane pytanie 17.06.07, 11:42
      Ten ból głowy i złe samopoczucie niemal na pewno spowodowany jest obniżeniem
      poziomu cukru we krwi. Ale nie świadczy to koniecznie o cukrzycy ( choć może).
      Twój organizm do tej pory otrzymywał znacznie większe ilości cukru i do nich był
      "przyzwyczajony", więc dotkliwie odczuwa jego brak.Poza tym słodycze bardzo
      szybko dostarczają energii, więc teraz brakuje Ci tego "energetycznego kopa", że
      tak się wyrażę wink Powinnaś jeść więcej węglowodanów złożonych - czyli pieczywa (
      zwłaszcza ciemnego), platkow owsianych, musli, ryżu itp. Koniecznie rano na
      śniadanie zjedz posiłek z dużą ilością weglowodanów, np. musli z mlekiem, albo 2
      kromki razowego chleba. Rozkładają się one znacznie dłużej i zapewniają stabilny
      poziom cukru we krwi.
      Ale na wszelki wypadek idż jednak do lekarza.
      • Gość: anka Re: skomplikowane pytanie IP: *.smgr.pl 17.06.07, 20:55
        witam!! choruje na cukrzyce od 8 lat i smiem twierdzic, ze to zle samopoczucie
        jest spowodowane odstawieniem slodyczy i spadkiem cukru we krwi... ja tez
        zawsze czuje jak cukier spada <nie mowie juz o niedocukrzeniu> ale jak z
        wyzszego poziomu zbijam cukier do normy to czuje jak ten cukier, ze tak
        powiem "wyplukuje sie" z organizmu smile) skonsultuj to z lekarzem dla pewnosci i
        Twojego spokoju!! zdrowka zycze!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka