alinawk 21.06.07, 13:26 Dziewczyna ma 15 lat, mniej więcej od roku miesiączkuje.Od dwóch miesięcy brak okresu - co może być przyczyną? Iść do ginekologa teraz czy poczekać? Aha, ciąża wykluczona. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tp2610 Re: Co może być przyczyną 21.06.07, 13:28 Poszłabym do gin. Lepiej sprawdzić, fakt ze jest młoda ma dopiero 15 lat więc zmienia się cała gospodarka hormonalna, cały czas dojrzewa, ale wizyta u ginekologo nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: Co może być przyczyną 21.06.07, 13:32 przyczyn moze byc wiele w jej wieku, od blachych po calkiem powazne dlatego lepiej by gin. najpierw wykluczyl te powazne Bo podejrzewam ze teraz jest etap chyba egzaminow Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: Co może być przyczyną 21.06.07, 13:33 stres może być przyczyną, zmiana miejsca zamieszkania, klimatu, przyczyn multum. ja przestałam miesiączkowaćjak pojechałam na studia. gin poczekal 3 miesiące. na pierwszy rzut dostałam pigułki anty do jedzenia przez miesiąc, po nich miała się pojawić miesiączka. a że się nie pojawiła, drugim krokiem były zastrzyki hormonalne, które już u mnie podziałały. Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: Co może być przyczyną 21.06.07, 13:38 mozliwe, ze to na skutek stresu albo zmiany diety. dziewczyna nie odchudza sie przypadkiem? w tym wieku duzo dziewczyn zaczyna eksperymentowac z roznymi dietami co w tak mlodym wieku czesto prowadzi do utraty miesiaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
m.fiorella Re: Co może być przyczyną 21.06.07, 14:48 nic! poprostu jej gospodarka hormonalna sie dopiero normuje ja dostałam pierwsza miesiaczke w wieku 15 lat, trwała ok. 10 dni a potem 6 miesiecy przerwy, nasteone miesiaczki taz niregularnie , trwało to jakies 3 lata a potem sie uregulowało byłam nawet u lekarza ale tak naprawde to nic mi nie było, tak może być, nie ma co panikować Odpowiedz Link Zgłoś