zanka 13.06.03, 22:02 czy to jest produkt polski, czy miedzynarodowy?? jestem poza polska i chyba mam grzybice, czy jest jakis preperat miedzynarodowy bez recepty?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justy1 Re: tantum rosa 13.06.03, 22:37 tantum rosa to produkt włoskiej bodaję firmy: "Aziende Chimiche Riunite Angelini Francesco" ; zawiera chlorowodorek benzydaminy czyli Benzydamine hydrochloride Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: tantum rosa 13.06.03, 22:39 za granicą często bez recepty jest clotrimazolum w glubulkach i kremie (w polsce tylko krem jest bez recepty) Odpowiedz Link Zgłoś
zanka Re: tantum rosa 17.06.03, 21:40 justy1 napisała: > za granicą często bez recepty jest clotrimazolum w glubulkach i kremie (w > polsce tylko krem jest bez recepty) tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
spirit.of.summer Re: tantum rosa 18.06.03, 17:18 W ulotce mi pisze, zeby plukac pochwe 1-2 razy dziennie. Gdzies tu na forum wyczytalam, ze niektorym z Was lekarz zalecil zaraz po m-czce. To w koncu jak sie to to stosuje? I czy tylko mi sie to tak spienilo? No i jezeli jest to do plukania pochwy to nie nalezy potem przeplukac pochwy "zwykla" woda, tak? Ale jakies mam dziwne obawy w zwiazku z tym spienieniem sie :-> Odpowiedz Link Zgłoś
corsa.c Re: tantum rosa 19.06.03, 12:54 Podciagam pytanie. Jako srodek profilaktyczny, to czy tantum rosa ma sluzyc jako plyn do higieny czy jako "plukanka" na sam koniec mycia - cos na zasadzie jak sie wlosy plucze octem na sam koniec mycia. Nie znalazlam info na ulotce. Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: tantum rosa 19.06.03, 13:20 nie powinno się robić żadnych płukań pochwy, jeśli jest się zdrowym- dotyczy to też tantum rosa. Można jej używać do podmywania się lub do irygacji ale raczej na zalecenie lekarza. Tantum rosa raczej nie działa profilaktycznie. Odpowiedz Link Zgłoś