ramka2 30.06.07, 22:39 Hey dziewczyny, może to głupie pytanie, ale można się zarazić na naszej szerokości geograficznej grypą latem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anka Re: grypa latem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 22:46 pytanie profilaktyczne? można Odpowiedz Link Zgłoś
ramka2 Re: grypa latem 30.06.07, 22:50 tak, profilaktycznie, z czystej ciekawości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: grypa latem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 22:53 mój syn skończył właśnie leczenie pięknej, podręcznikowej grypy no chyba, że klikamy z dwóch różnych półkul ziemi Odpowiedz Link Zgłoś
83kimi Re: grypa latem 01.07.07, 11:19 A co ma do tego pora roku? Jest ciepło, bakterie się lęgną, więc czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
veea właśnie mam grypę 01.07.07, 12:03 typowe objawy, łamanie w kościach, ból głowy, oczu, żołądka, w nocy gorączka 38,6...uważajcie an siebie i troszkę mi powspółczujcie-jutro mam egzamin! Odpowiedz Link Zgłoś
veea Re: właśnie mam grypę 01.07.07, 12:21 hm..to może świnka? jaka jest Twoja diagnoza? Odpowiedz Link Zgłoś
iga.kal Re: właśnie mam grypę 01.07.07, 12:35 Diagnozy nie stawia się na podstawie opisu choroby,lecz po rozmowie z pacjentem i po zbadaniu pacjenta. Ale na podstawie opisu można z dużym prawdopodobieństwem pewne schorzenia wykluczyć. Pacjenci mają tendencję do nazywania chorób wywoływanych przez najróżniejsze wirusy,których jest mnóstwo,właśnie grypą.Natomiast wirus grypy jest jeden i wywołuje charakterystyczny przebieg choroby. Odpowiedz Link Zgłoś
veea Re: właśnie mam grypę 01.07.07, 12:38 mnie sie wydaje że mam własnie taki charakterystyczny uważasz że te objawy nie pasują do grypy? poza tym zażyte leki na grypę i przeziębienie pomagają mój opis choroby to to samo co bym mu powiedziała, więc na jedno wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
iga.kal Re: właśnie mam grypę 01.07.07, 12:53 Może skorzystaj z wyszukiwarki. Trochę wiedzy na temat grypy warto posiadać. > mój opis choroby to to samo co bym mu powiedziała, więc na jedno wychodzi Wywiad z pacjentem polega na tym,że lekarz zadaje pytania,aby uzyskać potrzebne mu do postawienia diagnozy informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
veea Re: właśnie mam grypę 01.07.07, 16:01 lekarz pyta najczęściej: co Pani dolega? Odpowiedz Link Zgłoś
iga.kal Re: właśnie mam grypę 01.07.07, 16:12 I zazwyczaj otrzymuje niewystarczającą odpowiedź.80% rozpoznań stawianych jest na podstawie rozmowy z pacjentem,ale lekarz musi być niezłym detektywem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???????????????? Re: grypa latem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 23:00 a co? o tej porze wiru grypy wyjeżdza do Australii? Odpowiedz Link Zgłoś