Dodaj do ulubionych

nadzerka wypalana laserem

09.07.07, 17:12
czesc,mój ginekolog namawia mie do wypalenia nadzerki laserem,ale ja bardzo
sie boje yego zabiegu,mama pytanie do dziewczyn które to miały,czy to boli,i
jak długo sie goi,i jak długo trwa taki zabieg,prosze napiszcie cos,bo ja
zwlekam z tym juz dłuzszy czas
Obserwuj wątek
    • garraretka Re: nadzerka wypalana laserem 09.07.07, 17:30
      ciekawy artykuł:
      www.kolposkopia.com/index.php/__Nadzerka_-_mity._legendy_i_cala_prawda/
    • mieszanka_wedlowska Re: nadzerka wypalana laserem 10.07.07, 09:43
      Ja mialam nadzerke usuwana laserem. Jakies 7 lat temu i nie odnawia sie pomimo
      urodzenia 2 dzieci:smile
      Zabieg nie jest bolesny, cos tam czulam ale trudno nazwac to bolem a nadzerke
      mialam ponoc bardzo duza. Pozniej normalnie funkcjonowalam, kompletnie bez
      zadnych dolegliwosci typu bol itp. Strupek odpadl nie pamietam po ilu dniach
      wtedy mialam niewielkie uplawy. Poszlam do gina a on potwierdzil, ze dobrze sie
      goi.
      Od czasu zabiegu nie mam zadnych oddolnych problemow. Wczesniej mialam okropne
      uplawy i bylo to bardzo krepujace.
      Nie zwlekaj z zabiegiem, lepiej usunac to cholerstwo bo moze sie rozwinac w cos
      gorszego.
      • Gość: ??? Re: nadzerka wypalana laserem IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.07, 10:25
        mieszanka_wedlowska napisała:
        > Nie zwlekaj z zabiegiem, lepiej usunac to cholerstwo bo moze sie rozwinac w cos
        >
        > gorszego.

Kolejny MIT !
        Bez szczegółowych badań ani rusz...
        cytologia
        kolposkopia
        badanie histopat. wycinków z szyjki
        • Gość: diwa Re: nadzerka wypalana laserem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 12:05
          Właśnie!!
          Pytanie nr 1, jaki masz wynik cytologii i czy mialas kolposkopię, itd, etc ???
          • Gość: diwa Re: nadzerka wypalana laserem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 12:07
            Zresztą wklejam link: przeczytaj BARDZO UWAŻNIE w całosci:

www.kolposkopia.com/index.php/__Nadzerka_-_mity._legendy_i_cala_prawda/

link ten był juz z 1000 razy na tym forum smile)
            przycztaj, i powiedz co o tym sądzisz?
            • mieszanka_wedlowska Re: nadzerka wypalana laserem 10.07.07, 14:33
              Dlaczego mit? Nadzerki, ktore daja dolegliwosci nalezy usuwac. I tyle. Ciekawe
              skad te liczby, ze 90% nadzerek nie powinno sie usuwac. Ja tam wierze mojemu
              ginekologowi, do ktorego chodzilam regularnie i robilam badania.
              • Gość: diwa Re: nadzerka wypalana laserem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 14:45
                Masz rację, nadżerki które mogą w jakiś sposób zagrażać zdrowiu kobiety powinno
                się usunąć, ale dopiero po zrobieniu wszystkich niezbędnych badań, tymczasem
                mnóstwo lekarzy wysyła na zabieg kobiety które mają zrobioną tylko cytologię, a
                wynik: gr II.
                Fajnie, ze masz zaufanie do swojego lekarza, ja aboslutnie nie chce nikogo
                namawiać, zeby nic z nadżerką nie robil, ale żeby wymagal od lekarza wszelkich
                badań mozliwych do zdiagnozowania schorzenia.
                pozdrawiam
            • magda1998 Re: nadzerka wypalana laserem 10.07.07, 17:33
              drogie dziewczyny najlepsze w tym wszystkim jest to ze ja nie miałam
              kolposkopii zadnej,a grupe cytologii mam I wiec cos tu jest nie tak,zadnych
              innych szczegółowych badan nie było,to sie robi bardzo podejrzane,co o tym
              myslicie?czy majac I grupe cytologii?prosze odpiszcie co o tym myslicie,gin
              powiedział ze trzeba ja usunac bo jest duza
              • Gość: m. Re: nadzerka wypalana laserem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 17:46
                zmień ginekologa przede wszystkim
                • kaja27412 Re: nadzerka wypalana laserem 10.07.07, 18:17
                  niech Cię skieruje w takim razie na potrzebne badania,też mi sie to wydaje
                  podejrzane...
              • mieszanka_wedlowska Re: nadzerka wypalana laserem 10.07.07, 19:36
                Magda, a masz jakies objawy? Typu uplawy, bol czy cos innego? Bo jak nic to
                rzeczywiscie jest to dziwne i moze jestes jednym z tych przypadkow, gdzie
                usuwanie nadzerki jest niepotrzebne. Tym bardziej jak masz I grupe. Dziwne to.
                Ja natomiast kwalifikowalam sie do zabiegu, czulam dyskomfort, mialam uplawy i
                ogolnie wiedzialam, ze cos jest nie tak. Wszystko minelo po laserze i jak
                napisalam wczesniej, urodzilam dwoje dzieci i nadal jest ok.
                • magda1998 Re: nadzerka wypalana laserem 10.07.07, 22:11
                  nie mam zadnych dolegliwosci czuje sie dobrze,nie mam upławów, urodziłam 4
                  miesiace dziecko ale przez cc,a i mam gr.I ale on nalega,w szpitalu jak byłam w
                  ciazy wspominali ze mam nadzerke,ale ja mojemu ginowi mówiłam ze jak to nie
                  jest konieczne to nie chce tego zabiegu,a on ze konieczne i jedno i to samu,on
                  za takie wypalenie bierze 300 zł,ja juz nie wiem co mam robic a jesli to nie
                  jest konieczne to po co,jestem w kropce
                  • garraretka Re: nadzerka wypalana laserem 10.07.07, 22:14
                    Odpowiedź jest prosta:
                    chodzi o te 300zł, które weźmie za zupełnie - z tego co piszesz - zbędny zabieg.

Przeczytałaś link wklejony kilka postów wyżej z artykułem na temat nadżerki,
                    ektopii, wypalania, zamrażania itd?

Chyba czas najwyższy zmienić wyłudzacza na Lekarza.
    • meduska Re: nadzerka wypalana laserem 10.07.07, 23:17
      Na czym polega kolposkopia?
      • Gość: lisia312 może chce wyłudzić IP: *.chello.pl 11.07.07, 08:18
        miałam taki przypadek kilka lat temu.Poszłam na rutynową kontrolę do lekarki
        pierwszy raz / moja była na urlopie dłuższym/ a ona mi melduje, że mam nadżerkę
        i trzeba ją usunąć. Podała mi adres- przyjmuje też w domu, koszt -200 zł. Ja
        poczekałam na powrót mojej, po badaniu pytam: co z nadżerką? z jaką nadżerką-
        usłyszałam. I to by było na tyle, od tej pory unikam niesprawdzonych ginów / ta
        była w moim rejonie na NFZ/. Nie daj się zwariować, idź do innego. Pozdrawiam
      • garraretka Kolposkopia. 11.07.07, 09:29

www.zdrowie.med.pl/uk_rozrodczy/badania/kolpo.html
    • Gość: diwa Re: nadzerka wypalana laserem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 10:26
      Mi mój lekarz tez powiedział ,ze nadżerka jest duża, ale cytologię od zawsze
      mam gr I, i tym razem też tak było, więc stwirdził, ze po prostu nie warto jej
      ruszać, tylko regularnie robić badania.

Najprostrzy sposób, żeby sprawdzić wiarygoność Twojego lekarza to zasięgnąć
      porady innego, nic nie wspominając o diagnozie postawionej przez poprzedniego.
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka