jasia3 24.06.03, 17:33 Chcę zmienić tabletki z Milvane na Cilest. Czy wystarczy po siedmiodniowej przerwie zacząć brać Cilest? Jaka jest procedura w takim przypadku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
the_kami Re: Zmiana tabletek 24.06.03, 22:21 jasia3 napisała: > Chcę zmienić tabletki z Milvane na Cilest. Czy wystarczy po siedmiodniowej > przerwie zacząć brać Cilest? Jaka jest procedura w takim przypadku? Hm, przyznam Ci się, że w ogóle nie wiem, czy takie przejście bezpośrednio z pigułek trójfazowych na jednofazowe jest dozwolone medycznie. Ja słyszałam, że gdybym chciała zmienić na coś moje pigułki (też biorę Milvane), to raczej po co najmniej miesięcznej przerwie. Zdecydowanie powinnaś się dopytać o to ginekologa, który zalecił tę zmianę. A jeśli już to podejrzewam, że nie powinnaś robić 7-dniowej przerwy (Cilest ma mniejszą dawnę hormonów niż Milvane, sprawdź w ulotce), tylko zacząć brać nowe tabletki pierwszego dnia krwawienia. K. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: Zmiana tabletek 25.06.03, 06:33 Na wsxzelki wypadek nie robuiłabym przerwy bo Milvane jest pigułką trójfazową obardzo silną, a cilest jest pigułką głownie estrogenną- tak więc nie wiadomo czy w razie zastosoania 7 dniowej przerwy podczas pierwszego listka cilestu nie pojawiłyby się plamienia Odpowiedz Link Zgłoś