Gość: magda IP: 194.205.246.* 17.09.07, 12:41 pomocy!!! od jakichs 2 miesiecy mam nawracajace zajady...tydzien lecze...tydz przerwy i od nowa powstaja... biore od 2 tyg B complex...witaminy centrum i nic nie pomaga... co dalej robic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: uporczywe zajady 17.09.07, 13:26 jakie owoce sezonowe jesz? Winogrona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: uporczywe zajady IP: 194.205.246.* 17.09.07, 14:09 rozmaite...winogrona ostatnio nie...ale brzoskwinie, grapefruity, nektarynki...myslisze ze to od pestycydow?alergia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: uporczywe zajady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 19:57 w aptece polecono mi maść tribiotic - w takich małych jednorazówkach. z neomycyną, na otarcia, oparzenia. POMÓGŁ! Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: uporczywe zajady 17.09.07, 20:32 nie wiem, od czego dokładnie, ale u siebie i męża zauważyłam skłonność do zajadów, kiedy całowaliśmy niecałkiem czyściutkie stópki naszego dziecka, a drugi przypadek to właśnie, kiedy jem owoce. Niby dokładnie je płuczę, ale szczególnie przy ciemnych winogronach pojawiają mi się zajady, przy arbuzach zresztą też, więc jeśli to nie brak witamin, to jednak niedostateczne umycie może mieć taki wpływ. Odpowiedz Link Zgłoś
smolkowicz_a Re: uporczywe zajady 17.09.07, 20:27 Ja tak się leczyłam 3 miesiące, aż ktoś mi poradził żebym jadła drożdże, tylko nie takie ze sklepu. Ja kupiłam tabletki drożdżowe Drovit (jakieś 7zł)i już po 3 dniach było lepiej. Chyba witaminy z tych tabletek są lepiej przyswajalne. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjjjjjjk Re: uporczywe zajady IP: *.limes.com.pl 17.09.07, 21:35 To nie zawsze chodzi o witaminę B. U mnie efekt przyniosła maść Clotrimazol. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreczek Re: uporczywe zajady 17.09.07, 21:54 wiem coś o tym też miałam nawracające co 2 tygodnie i tylko w 1 kąciku ust. Pomógł w ciągu 2 dni Vagothyl - to taki płyn który zasadniczo jest stosowany do płukania pochwy, ale na zajady też rewelacyjnie pomaga (przemywanie wacikiem 2x dziennie). Po 3 miasiącach nieustannych nawrotów pozbyłam się zajadów raz-dwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orbita Re: uporczywe zajady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 13:56 może to się Wam wydac dziwne, ale napiszę. Miałam te same problemy, maści pomagały na krótko. Ciągle były nawroty. Zauważyłam, że zwłaszcza wtedy gdy napiję się z innego kubka niż mój. W pracy od jakiegoś czasu mam oznaczony kubek. Nikt inny z niego nie korzysta. Nie wiem czy to dziwny zbieg okoliczności, ale od tamtej pory nie mam roblemów z zajadami. Oczywiście maść też była w użytku. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: uporczywe zajady 18.09.07, 14:37 mnie się to nie wydaje dziwne, spójrz na mój post. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bena Re: uporczywe zajady IP: *.bartnet.pl 19.09.13, 12:31 polecam jogurt naturalny,mialam zajady nie mogłam się pozbyć .Doradzono mi jogurt i to działa .Należy codziennie jesc a po dwóch tyg.sladu nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witamina Re: uporczywe zajady IP: *.folger.edu 19.09.13, 20:03 2 tygodnie to za malo na uzupelnienie zapasow wit b. moja siostra nie jedzaca miesa zawsze miala zajady, dopiero po dlugiej kuracji wit B jej przeszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja28 Re: uporczywe zajady IP: *.ip.xcore.pl 20.09.13, 12:30 Również miałam taki problem jak Ty; zrobiłam morfologię krwi i okazało się, że mam sporą anemie...od pół roku biorę żelazo i po zajadach ani śladu polecam wizytę u lekarza Odpowiedz Link Zgłoś