Dodaj do ulubionych

bakterie????

29.07.03, 10:39
P. doktor mam pytanie czy z pojawiajacymi sie na zmiane bakteriemi coli lub
bakteriami fecalis co posiew to albo ta albo ta mozna zrobic transfer przy
zabiegu in vitro?? Od półtora roku lecze bakterie antybiotyki doustne i
domiejscowe, autoszczepionka gynacohell, citrosept, kwas mlekowy,
laktovaginal, tony kefirów i jogurtów nic nie pomaga........ Rózne pracownie
bakteriologiczne nie wiedza co mozna jeszcze z tym zrobić, I z tąd moje
pytanie czy mozna z tym zrobic transfer??? Stopień czystości pochwy jest ok -
2. A moze ma Pani jakis inny pomysł na bakterie?
Obserwuj wątek
    • aja4 Re: bakterie???? 30.07.03, 09:57
      Słyszałam jeszcze o wymrażaniu szyjki od lekarza c Białegostoku , ale lekarz
      prowadzący uznaje ,ze może to przynieśc więcej szkody niz pozytku. Co pani o
      tym sądzi?
    • monika.antepowicz Re: bakterie???? 30.07.03, 10:51
      w posiewach z szyjki macicy czy moczu? Moim zdaniem można zerobic transfer, ale
      w trakcie ciazy pilnowac posoiewów i przed porodem zastsować zapobiegawczo
      antybiotykoterapię
      • aja4 Re: bakterie???? 04.08.03, 10:39
        w posiewach z szyjki, posiewy z moczu sa ok, męcza mnie jedynie raz na 3
        miesiące powracajace zapalenia pęcherza. B. dziekuje za odpowiedż
    • ania141 Re: bakterie???? 04.08.03, 14:24
      z bakteriami to jest tak że rzadko coś działa. ja przyjęłam juz chyba
      wszystkie antybiotyki i po dwóch latach dalej miałam bakterie coli. O dziwo
      pomogła mi receptura babci mojej lekarki - kupiłam 10 torebek kwasu borowego ,
      torebkę na pół i tym płukałam sie dwa razy dziennie - wyjłowiło mnie tak
      dokładnie, ze potem przez tydzień uzywałam kwasu mlekowego (płyn do higieny
      intymnej na L - ale kup tylko w aptece bo tylko tam dostaniesz z niskim ph - co
      dodatkowo ogranicza rozmnażanie sie bakterii). Może ci to pomoże. wydaje mi się
      że nie może w każdym razie zaszkodzic.
      Co do zachodzenia w ciążę to 1) watpię czy ktoś ci wykonan jakikolwiek zabek
      jak nie wyleczysz bakteri - w każdym razie mi nie chcieli, 2)bakterie w ciąży
      zwiększaja prawdopodobieństwo (i to podobno znacząco)poronień - pisała o tym
      Pani doktor - przeszykaj stare wątki 3)powodują zagrożenie zarażenia dziecka w
      czasie porodu - dlatego tez bakterie wykryte w czasie ciązy tez nalezy leczyć -
      jesli masz z tym trudności teraz to potem byłoby jeszcze gorzej

ja sama walczyłam z bakteriami (i sie udało) i jednocześnie walczyłam o ciążę
      (jak dotd bez skutku). Więc wiem jak to jest gdy czeka sie na wyniki posiewu.
      Pozdrawiam
      • aja4 Re: bakterie???? 05.08.03, 16:08
        Aniu nie musisz watpic ,że zrobia mi trnasfer mrozaków po in vitro z bakteriami
        poniewaz juz się na to zgodzili( lekarze zjednej z najlepszych tego typu klinik
        w Polsce). Mam 30 lat od ponad półtora roku lecze bakterie i niestety
        bakteriolodzy juz nie maja na nie pomysłu , więc na co mam czekać???
        Postanowiono zrobic transfer z osłona antybiotykową , chiałam tylko usłyszeć
        jeszcze jakąs opinię innego lekarza. Na szczęście również kategorycznie nie
        zabrania robic transferu. zresztą moje bakterie niedaja zadnych widocznych
        efektów, nawet leukocyty sa nieliczne więc.... . no cóz na co mam czekac robię
        transfer i oby sie udał.
        Powodzenia w leczeniu!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka