Gość: iza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.08, 02:30 zauważyłam, że z jednej strony mam większe wcięcie w talii, niż z drugiej. czy to świadczy o jakichś nieprawidłowościach typu skolioza? konieczna będzie wizyta u lekarza? pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
saba76 Re: krzywa talia 02.01.08, 10:12 szczeze nie wiem, nie zwracalam na to uwgi, ale obiektywnie- twarz to też nie są 2wie równe połowki . Jak dręczy to pytanie to przynajbliższej okazji, wizyty zapytaj sie lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
aire1 Re: krzywa talia 02.01.08, 12:30 Tak, to pewnie skolioza. Nic już z tym nie zrobisz. Odpowiedz Link Zgłoś
girl.w.trampach.bez.sznurowek Re: krzywa talia 02.01.08, 13:42 Też tak mam z tym wcięciem, a to przez moje skrzywienie w odcinku lędźwiowym. Jak chcesz wzmocnić kręgosłup i polepszyć trochę jego obecny stan to polecam ćwiczenia i pływanie Mnie osobiście to nie przeszkadza, a mój chłopak nawet tego nie zauważył (nawet jak mu o tym powiedziałam to też nie widział xD) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzywa Re: krzywa talia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 15:58 Kurcze ja tez tak mam, nie mogę założć obcisłeś sukienki bo widac ta krzywyznę. Jak sobie radzicie z ubiorem, czy tylko pozostaje nam nosić luzne ubrania(jak mam ubrac strój kąpielowy to mam wszystkiego dosc) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: krzywa talia IP: *.chello.pl 03.01.08, 16:41 A ja mam jeden bok grubszy niż drugi, serio, wiecej tłuszczu mam i na biodrze i na plecach i na piersi, na całej stronie, ale wydaje mi się, ze to zupełnie naturalne, bo ciało ludzkie jest niesymetryczne. Wcięcia w związku z tym mam tez nierówne, no ale u mnie to kwestia raczej ilości tkanki a nie "prostości" kręgosłupa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fretka Re: krzywa talia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 21:59 ja tez mam nierowna, ale nie az tak, zeby nie moc zalozyc obcislej sukienki! wydaje mi sie, ze to moze swiadczyc o jakichs powazniejszych problemach, udaj sie lepiej do logopedy, czy jakiegos tam innego lekarza. :p pamietam, ze moja znajoma miala krzywa talie, ale u niej wiazalo sie to z koszmarnym skrzywieniem kregoslupa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Savon de Marseille Re: krzywa talia IP: *.act.schools.net.au 04.01.08, 00:33 Tak, zwlaszcza LOGOPEDA bedzie bardzo pomocny w przypadku skrzywienia kregoslupa Poszukaj moze dobrego osteopaty (o ile tacy w PL wystepuja). Odpowiedz Link Zgłoś