valentine_44 21.08.03, 20:53 ...jakie sa najlepsze testy ciążowe??? po jakim czasie od zapłodnienia wykazują ciążę??? jak jest ich skuteczność??? z góry dziękuję za udzielone mi odpowiedzi pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beemka1 Re: pytanie o test ciążowy... 21.08.03, 20:58 Strumieniowe sa najlepsze, np. Clearview. Po prostu kup najtanszy strumieniowy. Sa tez takie, ktora ponoc wykrywaja ciaze nawet 7 dni od poczecia, ale mnie nie wyszly ani razu. Ale i tak je kupuje z nadzieja, ze zobacze druga kreske Odpowiedz Link Zgłoś
valentine_44 Re: pytanie o test ciążowy... 21.08.03, 21:20 beemka1 napisała: > Strumieniowe sa najlepsze, np. Clearview. Po prostu kup najtanszy > strumieniowy. Sa tez takie, ktora ponoc wykrywaja ciaze nawet 7 dni od > poczecia, ale mnie nie wyszly ani razu. Ale i tak je kupuje z nadzieja, ze > zobacze druga kreske dzieki za odpowiedź nie trać nadzieji, moze wreszcie zobaczysz drugą kreske. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
praktycznyprzewodnik Re: pytanie o test ciążowy... 27.08.03, 18:00 Te testy wykrywające ciąże nawet w pierwszym tygodniu sa o tyle mylące, ze robi się je w momencie gdy nie doszło jeszcze do nidacji zarodka w macicy, a nidacja to cała skomplikowana akcja, która może sie po prostu nie powieźć. Pewność ciąży (względną) uzyskuje sie w trzecim tygodniem jej trwania, bo trofoblast jest juz na tyle dobrze rozwinięty, że nadzieje na dalszy pomyslny przebieg wydarzeń są poważne. Dlatego uważam, ze nie ma sensu przedwczesnie wariować z testami, można tylko niepotrzebnie wpedzać się w stan podenerwowania, co z cała pewnością nie sprzyja pomyslnemu przebiegowi tych doniosłych wydarzeń. Polecam medytacje i kontemplację. Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza12 Re: pytanie o test ciążowy... 27.08.03, 20:10 Sama kiedys poszukiwalam najlepszego testu ciazowego i oto co dowiedzialam sie zadajac podobne pytanie na tym forum: 1.najczesciej polecanym testem aptecznym byl QuickVue (cena ok.13zl) 2.najbardziej wiarygodnym testem jest badanie z krwi, ktore wykrywa juz 3dniowa ciaze pozdrawiam i zycze pomyslnego wyniku Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: pytanie o test ciążowy... 30.08.03, 21:31 większość gtestu ma czułosć 25mui/ml moczu- wykrywają ciązę około 8-10 dni po stosunku(właściwie po owulacji) więc ja osobiście uważam że jakość testów jest porównywalna. na pewno znakomitym testem jest Clear view-strumienioqwy, ale jego cena jest wyższa dwukrotnie od pozostałych Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik24 Re: pytanie o test ciążowy... 01.09.03, 17:27 monika.antepowicz napisała: > większość gtestu ma czułosć 25mui/ml moczu- wykrywają ciązę około 8-10 dni po > stosunku(właściwie po owulacji) więc ja osobiście uważam że jakość testów jest > porównywalna. na pewno znakomitym testem jest Clear view-strumienioqwy, ale > jego cena jest wyższa dwukrotnie od pozostałych kosztuje 12zl z groszami, wiem bo dzis kupowalam i wyszedl pozytywny Odpowiedz Link Zgłoś