Dodaj do ulubionych

DIETA CAMBRIDGE ( Pani Moniko )

01.08.01, 18:34
Prosze o informacje na temat w/w diety. Czy ktos stosowal, jakie sa efekty ?
W ksiazce Earla Mindella "Biblia witamin" wyczytalam, ze dieta Cambridge jest
"potencjalnie smiertelna" ( ??? ).
Mam 160 cm wzrostu, waze 73 kg. Zawsze wazylam ok. 60. Moje dziecko ma juz
18 miesiecy, a ja wciaz nie moge sie pozbyc tej okropnej nadwagi ( a moze juz
otylosci ? )
Pani Moniko jeszcze jedna prosba, Prosze mi poradzic jakiego argumentu moge
uzyc by lekarz przepisal mi Meridie,i jaka dawka jest odpowiednia ( bo sa chyba
dwie ..)
dziekuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: chudsza Re: DIETA CAMBRIDGE ( Pani Moniko ) IP: 192.168.31.* / *.nasze.pl 01.08.01, 20:31
      Stosowałam dietę dwa lata temu. Wówczas przy wzroscie 158 ważyłam 88 kg.
      Siegnęłam po tę dietę ponieważ stwierdzono u mnie podwyższony poziom cukru we
      krwi ( na czczo 160). Postanowiłam ze muszę z tym sadłem coś zrobić. Po dwóch
      tygodniach stosowania diety ubyło mi 8 kg i musiałam przerwać bo poziom cukru
      spadł poniżej normy. Po trzech miesiacach znowu podjęłam dietę i przez dwa
      tygodnie schudłam 6 kg, po nastepnych 3 miesiącach znowu 6 kg w dół.Łacznie
      zgubiłam 20 kg. Na diecie czułam się doskonale. Bardzo ważną sprawą jest powrót
      do "normalnego" żywienia. Odbywa się on stopniowo. Dobowa dawka kcal na diecie
      to 416 kcal. Po trzech tygodniach ilość kalorii zwieksza się do 800 i tak
      stopniowo do ilości takiej przy której nie nastepuje wzrost wagi. W tej chwili
      jestem konsultantem tej diety ( nie jest sprzedawana w sklepach). Nie spotkałam
      się z przypadkiem śmiertelnym po zastosowaniu tej diety. Sprzedaż diety przez
      konsultanta jest poprzedzona szczegółówym wywiadem nt.zdrowia, przebytych i
      aktualnych chorób. Pewne schorzenia wykluczają zastosowanie tej diety. Ważne
      jest też, żeby przestrzegać ścisle warunków jej stosowania. Jesli naukowcy z
      Cambridge wyliczyli ze przy wzroscie do 173cm dla kobiet należy spożywać
      posiłki z trzech torebek to nie wolno zmniejszać tej dawki. Zawartość w tych
      trzech torebkach gwarantuje prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Miałam
      klientki które twierdziły ,ze dwie torebki im wystarczały ( nie czuły głodu)
      ale zawsze uprzedzam czym to moze grozić.
      Jeśli jest pani zaineresowana tą dietą to proszę podać miejsce zamieszkania a
      podam pani telefon konsultanta w Pani miescie.
      Kilka moich klientek stosowało Meridie ale nie były zadowolone, skoro trafiły
      do mnie.
      Uprzedzam jednak,ze żadna dieta nie gwarantuje powrotu do starej wagi. Jesli
      znowu zacznie się pani objadać to efekt jojo murowany.
      Przy diecie Cambridge następuje obkurczenie żołądka i po zakończeniu diety nie
      jest sie w stanie duzo jesć co pomaga w utrzymaniu osiągniętej wagi.
      Pozdrawiam .
      • Gość: ola Re: DIETA CAMBRIDGE ( Pani Moniko ) IP: *.cust.poz.supermedia.pl 02.08.01, 10:05
        Prosze o wiecej szczegolow.Pierwszy raz slysze o tej diecie. Chcialabym poznac
        wady i zalety.
        • Gość: AGA Re: DIETA CAMBRIDGE IP: *.oknet.com.pl 02.08.01, 14:49
          Stosowalam te diete kilkakrotnie. Nie jestem osoba otyla ale w momencie kiedy
          pierwszy raz po nia siegnelam bylam na granicy nadwagi.Okazala sie bardzo
          skuteczna, bo schudlam przez miesiac ok.7kg i utrzymalam te wage tak dlugo
          dokad nie zaczelam sie objadac. W kazdym razie od kilku lat stosuje cambridge
          od razu gdy tylko widze,ze sobie pofolgowalam i udaje mi sie wrocic do normy.
          Sa dwie metody odchudzania przy jej pomocy:
          1)Rodzaj glodowki-wszystkie posilki zastepujemy saszetkami z Cambridge i
          odzywiamy sie w ten sposob trzy tygodnie, a nastepnie stopniowo powracamy do
          normalnego jedzenia przez nastepne 3 tygodnie. Efekt widac po 2 tyg. ale
          chudnie sie caly czas do konca 6-go tygodnia(czasem nawet dluzej). Nie jest
          latwo wytrzymac,bo nie mozna jesc KOMPLETNIE NIC oprocz saszetek i wody. Nie sa
          dozwolone nawet warzywa i owoce!!!
          2)Sniadanie i kolacje zastepuje sie saszetkami, a obiad mozna zjesc normalny
          ale oczywiscie niskokaloryczny.
          Za pierwszym razem stosowalam glodowke.Udalo mi sie wytrwac,chociaz w trzecim
          tygodniu nie jadlam tylu saszetek ile powinnam,bo wolalam juz nie jesc nic niz
          znowu ten rozpuszczony w wodzie proszek smile))) W kazdym razie dla mnie dieta ta
          ma dwie zalety-nie czuje sie glodu (najwyzej lakomstwo ale to nie to samo co
          uporczywe ssanie w zoladku) i nie je sie w kolko to samo,bo mozna kupic
          saszetki w roznych smakach (3 rodzaje slodkich koktajli i 2 rodzaje zupek
          podobnych w smaku do goracego kubka). Inne diety byly dla mnie nie do przejscia
          wlasnie ze wzgledu na monotonie smakowa (przewaznie sa to slodkie koktajle).
          Od tamtego czasu glodowki nie powtorzylam ale kiedy chce troszke zrzucic,to
          kupuje saszetki i stosuje diete mieszana tak dlugo jak wytrzymam (czyli nie za
          dlugo) ale to wystarcza zeby sie nie zapuscic.
          Powodzenia smile
          Acha, jedyne dolegliwosci jakie zaobserwowalam,to lekkie zaparcia na poczatku i
          obnizenie cisnienia spowodowane pewnie niska energetycznoscia diety.
          • Gość: chudsza Re: DIETA CAMBRIDGE IP: 192.168.31.* / *.nasze.pl 02.08.01, 16:43
            Przy uporczywych zaparciach polecam herbatki z serii "FIGURA" 1 lub 2 w
            zalezności od tego czy bardziej reaguje Pani na senes czy kore kruszyny.
            Jeśli kiedyś zastosuje pani jeszcze D.C. jako wyłaczne żródło odzywiania
            odradzam rezygnowanie z posiłku poniewaz grozi to poważnymi niedoborami w
            organiźmie. Jesli Pani lepiej znosi dietę mieszaną to proszę się tego trzymać.
            Dietę mieszaną można stosować bez przerw do osiagnięcia oczekiwanej wagi ciała.
            Uprzejmie informuję że do nabycia nowe smaki: napój jabłkowy, zupa pomidorowa,
            zupa pieczarkowa i napój cappucino (rewelacja). Jest wiec w czym wybierać.
            Życzę powodzenia i wytrwałości.
      • marpab Re: DIETA CAMBRIDGE ( Pani Moniko ) 02.08.01, 17:11
        bardzo dziekuje za informacje i jesli to mozliwe prosze o telefon do
        konsultanta DC w Nowym Saczu
        pozdrawiam
        • Gość: chudsza Re: DIETA CAMBRIDGE ( Pani Moniko ) IP: 192.168.31.* / *.nasze.pl 03.08.01, 11:10
          Proszę zadzwonić do Centrali w Warszawie HOL-TRADE tel.8590304. Tam podadzą
          Pani namiary na konsultanta w Nowym Saczu, a jesli w Pani miescie nie ma
          takowego, wówczas podadzą namiary na najblizszego w okolicy.
          Życzę powodzenia.
      • Gość: joanna Re: DIETA CAMBRIDGE ( Pani Moniko )- do chudszej. IP: *.polkomtel.com.pl 03.08.01, 09:52
        Cz 416 kcal to nie za mało???? Wszystkie diety propagowane przez dietetyków za
        dzienną normę pryjmują 1000 kcal.Pozdrawiam,
        Joanna
        • Gość: chudsza Re: DIETA CAMBRIDGE ( Pani Moniko )- do chudszej. IP: 192.168.31.* / *.nasze.pl 03.08.01, 11:05
          Dietę Cambridge opracowali naukowcy z Uniwersytetu Cambridge. Wykiczona jest
          tak,że jesli spozywa się ją zgodnie z zasadami to nie wyrządzi nikomu krzywdy i
          ta porcja proszków zabezpiecza wszelkie potrzeby organizmu do prawidłowego
          funkcjonowania. Dietę jako wyłączne źródło odżywiania (416 kcal )stosuje się
          tylko przez 3 tygodnie (dłuzej w warunkach domowych nie wolno jej stosować).
          Dieta oparta o 1000 kcal też jest ograniczona w czasie. Stosujac 1000 kcal
          przez długi czas ( dla kazdego ten czas bedzie inny) mozna sobie zaszkodzić.
          Diety Cambridge nie moze zastosować osoba z powaznymi schorzeniami. Wiecej
          informacji uzyska Pani pod warszawskim numerem telefonu 8590304 ( centrum DC)
          Pozdrawiam.
    • Gość: Renata Re: DIETA CAMBRIDGE ( Pani Moniko ) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.08.01, 15:56
      a jak droga jest taka dieta?
      • Gość: chudsza Re: DIETA CAMBRIDGE ( Pani Moniko ) IP: 192.168.31.* / *.nasze.pl 02.08.01, 16:46
        około 130 zł za 21 torebek. ( dla kobiety poniżej 173 cm wzrostu to jest
        tygodniowa porcja).
        • Gość: Kris Re: DIETA CAMBRIDGE ( do Chudszej) IP: 195.205.4.* 03.08.01, 12:44
          Gość portalu: chudsza napisał(a):

> około 130 zł za 21 torebek. ( dla kobiety poniżej 173 cm wzrostu to jest
          > tygodniowa porcja).

Ja miałem trzy tygodnie (4 torebki dziennie) plus tydzień wychodzenia (2 torebki
          dziennie) za 600 złotych. Czy moja konsultantka zawyżyła cenę?
          • Gość: bbb Re: DIETA CAMBRIDGE ( do Chudszej) IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 03.08.01, 18:38
            Gość portalu: Kris napisał(a):
            >> około 130 zł za 21 torebek.
            > Ja miałem trzy tygodnie (4 torebki dziennie) plus tydzień wychodzenia (2 torebk
            > i
            > dziennie) za 600 złotych. Czy moja konsultantka zawyżyła cenę?

Czy umie Pan liczyć?
            W pierwszym przypadku (21 torebek za 130PLN) koszta jednej torebki to w
            przybliżeniu 6,19PLN, a w drugim (98 torebek za 600PLN) ta sama torebka
            kosztowała około 6,12PLN. Czyli zapłacił Pan mniej.

• Gość: Kris Re: DIETA CAMBRIDGE ( do Chudszej) IP: 195.205.4.* 03.08.01, 19:30
              Gość portalu: bbb napisał(a):

>>
              > Czy umie Pan liczyć?
              > W pierwszym przypadku (21 torebek za 130PLN) koszta jednej torebki to w
              > przybliżeniu 6,19PLN, a w drugim (98 torebek za 600PLN) ta sama torebka
              > kosztowała około 6,12PLN. Czyli zapłacił Pan mniej.
              >

Umiem liczyć, ale nie lubię. Dziękuję, że zrobił Pan to za mnie.

• Gość: bbb nie na temat :-) IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 03.08.01, 22:00
                Gość portalu: Kris napisał(a):
                > Umiem liczyć, ale nie lubię. Dziękuję, że zrobił Pan to za mnie.

Pani ...
                hihihi

• Gość: chudsza Re: DIETA CAMBRIDGE ( do Chudszej) IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.01, 22:39
            U mnie jedna torebka kosztuje 6,20 zł.
    • monika.antepowicz Re: DIETA CAMBRIDGE ( Pani Moniko ) 04.08.01, 10:18
      Z dietą Cambridge po rz pierwszy spotkałam się przed 15 laty bedąc na sacsach w
      Angli. Moja chlebodawczyni stosowała ją (wówczas były to napoje
      wysokoenergetyczne i batoniki-czekoladowe niezbyt smaczne0, które jadła na ...
      deswer. Oczywiście nie schudła!
      Niestety mała ilosć kalorii powoduje rozleniwienie organizmu i większe
      magazynowanie zasobów energetycznych np. w komórkach tkanki tłuszczowej po
      powrocie do normalnego odżywiania.
      Dlatego pojawia sie efekt jo-jo!
      Ja zawsze miałam ogromne problemy z waga i jedynym specyfikiem, który pozwolił
      mi po porodzie przyjecie normalnej figury była własnie Meridia ( dlatego po
      tych doswiadczeniach"na własnej skórze moge ja z czystym sumieniem polecić
      młodym kobietom, które jak ja całe zycie mają kompleks z powodu nadwagi.
      Meridia oprócz tego,że zmniejsza apetyt, przyspiesza równiez przemane materii
      i nie magazynuje energii w tkance tłuszczowej. MA
      • Gość: chudsza Re: DIETA CAMBRIDGE ( Pani Moniko ) IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.01, 22:52
        monika.antepowicz napisał(a):

> Z dietą Cambridge po rz pierwszy spotkałam się przed 15 laty bedąc na sacsach w
        >
        > Angli. Moja chlebodawczyni stosowała ją (wówczas były to napoje
        > wysokoenergetyczne i batoniki-czekoladowe niezbyt smaczne0, które jadła na ...
        > deswer. Oczywiście nie schudła!
        Wiec musiała nieprzestrzegać warunków diety. Nie ma cudów żeby przy obnizeniu
        ilości kcal do 416 nie schudnąc. Pani znajoma po prostu dojadała. Dietę
        konsultuję od dwóch lat i nie było przypadku ,żeby ktoś nie schudł (minimum 2 kg
        na tydzień).
        > Niestety mała ilosć kalorii powoduje rozleniwienie organizmu i większe
        > magazynowanie zasobów energetycznych np. w komórkach tkanki tłuszczowej po
        > powrocie do normalnego odżywiania.
        > Dlatego pojawia sie efekt jo-jo!
        Oczywiscie jeśli po zakończeniu diety ponownie rozepchniemy żołądek,wówczas
        napewno powróci duzy apetyt i za nim kilogramy.
        > Ja zawsze miałam ogromne problemy z waga i jedynym specyfikiem, który pozwolił
        > mi po porodzie przyjecie normalnej figury była własnie Meridia ( dlatego po
        > tych doswiadczeniach"na własnej skórze moge ja z czystym sumieniem polecić
        > młodym kobietom, które jak ja całe zycie mają kompleks z powodu nadwagi.
        > Meridia oprócz tego,że zmniejsza apetyt, przyspiesza równiez przemane materii
        > i nie magazynuje energii w tkance tłuszczowej. MA
        > Z moich doswiadczeń wynika, że osoby nie potrafiące poradzić sobie z apetytem
        po odstawieniu preparatów obnizających łaknienie wpadają w kolejną pułapkę - nie
        są w stanie pohamować apetytu. Wiele moich klientek skarżyło się na ten efekt po
        zażywaniu środków farmakologicznych. Zwłaszcza tych, które hamują apetyt
        działaniem na przysadkę mózgową. Sama przez to przeszłam i wiem co to za koszmar.

• Gość: Renata Re: DIETA CAMBRIDGE ( Pani Moniko ) IP: *.pl 05.08.01, 15:20
          > Z moich doswiadczeń wynika, że osoby nie potrafiące poradzić sobie z apety
          > tem
          > po odstawieniu preparatów obnizających łaknienie wpadają w kolejną pułapkę - ni
          > e
          > są w stanie pohamować apetytu. Wiele moich klientek skarżyło się na ten efekt p
          > o
          > zażywaniu środków farmakologicznych. Zwłaszcza tych, które hamują apetyt
          > działaniem na przysadkę mózgową. Sama przez to przeszłam i wiem co to za koszma
          > r.

Niestety, nie mogę się z panią zgodzić. W dziedzinie walki z nadwagą mam swoją
          historię. Próbowałam diety Cambridge, 1000 kcal, różnych innych + ruch. Wszelkie
          diety niedoboru powodują to, co opisała pani doktor. Skoro próbowała pani diety
          Cambridge, doskonale pani wie, ile przy niej trzeba silnej woli i jak BOSKO
          pachnie np. świeży razowy chleb w czasie jej stosowania, jak często myśli się
          wtedy o normalnym jedzeniu i jak sobie człowiek obiecuje: dobrze, wytrzymam te np
          2 tygodnie, bo potem będę sobie to mogła choć troszeczkę wynagrodzić. Pułapka
          gotowa. Meridia sprawia, że jedzenie przestaje być atrakcyjne, nie myśli się o
          nim, spożywanie mniejszych posiłków, a zwłaszcza rezygnacja ze słodyczy nie są
          już żadnym wyrzeczeniem, tylko najwyżej wprowadzeniem łagodnej samodyscypliny. Po
          kuracji o wiele łatwiej trzymać się w ryzach, nie wracać do zgubnych nawyków. Nie
          jest moim celem reklamowanie tego środka, ani żadnego innego - na pewno są osoby,
          którym dieta C. bardzo odpowiada, bo daje szybki efekt itp., ale warto
          podkreślić, że wymaga bardzo silnej woli w trakcie, a jeszcze bardziej po
          zakończeniu jest stosowania.
      • Gość: joniec Re: DIETA CAMBRIDGE ( Pani Moniko ) IP: 156.24.229.* 10.08.01, 16:21
        Nikt nie wspomniał, że Meridia działa na ośrodkowy układ nerwowy (pewne szlaki
        nerwowe w mózgu)i nie każda z nas reaguje na ten preparat w jednakowy sposób.
        Ja musiałam zrezygnować z kuracji po 12 tabletkach; miałam koszmarne,
        depresyjne nastroje i mój apetyt wcale nie został przyhamowany. Przez pierwsze
        4 dni czułam się pobudzona, spałam po trzy godziny i byłam wulkanem energii,
        potem przyszło wyczerpanie, ciągłe zmęczenie, niemoc. Jestem z zawodu
        fizjologiem zwierząt i na podstawie własnej, wnikliwej oceny skutków stosowania
        Meridii odradzam stosowanie tego "cudownego leku". Dodatkowo lek ten wpłynął na
        gospodarkę hormonalną mojego organizmu. Jestem w tej chwili pod opieką
        specjalisty. Tak więc drogie panie odchudzajcie się z głową, cudów nie ma .
    • Gość: Cleo Re: DIETA CAMBRIDGE ( Pani Moniko ) IP: 195.136.25.* 08.08.01, 11:57
      Stosowałam dietę cambridge przez 6 tygodni. Z 72,9 kg schudłam do 57 kg . Było
      to 2,5 roku temu . Utrzymuję wagę bez specjalnej diety. Oczywiście nie objadam
      się słodyczami (przestały mi smakować ,zwłaszcza czekolada ), tłuszczami (
      przed zjedzeniem czegoś tłustego połykam 2-3 kapsułki Fat Magnets ) i innymi
      niepotrzebnymi świństwami. Piję wodę niegazowaną , soki, jem owoce i jestem
      zadowolona z efektów odżywiania . Nie miałam po diecie cambridge efektu jo-jo.
      • Gość: joasz Re: DIETA CAMBRIDGE ( Pani Moniko ) IP: 212.160.79.* 17.08.01, 23:52
        stosowalam diete przez 3 tygodnie, schudlam ok. 2 kilo, mimo ze zlalalam ja tylko raz. konsultant byl
        bardzo zdziwiony. po zakonczeniu diety mialam potworny apetyt i niestety przytylam wiecej niz udalo mi
        sie schudnac. wiem ze ta dieta JEST skuteczna - zabralam sie za C dopiero po tym, jak
        poodchudzalui sie moi znajomi. widocznie jednak nie dziala na wszystkich w takim samym stopniu.
        no i konieczne jest zachowanie dyscypliny po zakonczeniu
        • Gość: chudsza Re: DIETA CAMBRIDGE ( Pani Moniko ) IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.01, 23:07
          Nie bardzo chce mi się uwierzyć w to co Pani pisze,że przez trzy tygodnie
          stosowania diety Cambridge schudła tylko 2 kg. Chyba,ze nie stosowała się Pani
          do zaleceń diety co powinien spawdzić konsultant po tygodniu stosowania przez
          Panią diety - sprawdzenie polega na wykryciu przy pomocy paska analitycznego
          obecnosci ketonów w moczu.
    • Gość: Karola Re: DIETA CAMBRIDGE ( Pani Moniko ) IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 07.09.01, 11:08
      Dieta Cambridge jest b.skuteczna.Schudłam na niej 16 kilo.Chciałabym jednak
      uprzedzić o skutkach ubocznych, u mnie spowodowała zagęszczenie żółci w
      pęcherzyku żółciowym i w rezultacie ataki kolki wątrobowej.Leczenie nie jest
      skomplikowane, wystarczą środki żółciopędne, radzę jednak obserwować swój
      organizm w czasie diety.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka