Gość: syla IP: *.dip.t-dialin.net 27.03.08, 14:35 Hey czy ktos bral te hormony razem.Czy tradzik po nich znika na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: em Re: androcur+yasmin IP: 91.104.73.* 27.03.08, 14:56 I na prawdę chcesz się faszerować hormonami - zwłaszcza yasmin- dla trądziku? Przecież nie masz zamiaru brać ich do końca życia, jak się przestaje hormony brać to trądzik powraca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: androcur+yasmin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.08, 14:57 dlaczego "zwłaszcza yasmin"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: androcur+yasmin IP: 91.104.73.* 27.03.08, 19:05 Poczytaj trochę na stronach angielskojęzycznych-jeśli potrafisz. Niby nowsza generacja,a większy syf niż te starsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syla Re: androcur+yasmin IP: *.dip.t-dialin.net 27.03.08, 15:02 mam brac yasmine razem z androcurem ale androcur tylko przez 14 dni.Niewiem co mam robic czy to naprawde mi pomoze? Odpowiedz Link Zgłoś
hanna.wanna Re: androcur+yasmin 27.03.08, 17:32 Yasmin ma dzialanie antyandrogenne, podobne do Diane 35, tylko ciut slabsze. Przepisuje sie go gdy tradzik ma podloze hormonalne (np. PCOS). Ja biore Y od pol roku, wlasnie z powodu PCOS, i ogromna poprawe cery zauwazylam po 4 miesiacach zazywania. Teraz to jest niebo a ziemia w stosunku do tego, co wczesniej mialam na twarzy. Oczywiscie zapoznaj sie koniecznie z ulotka Yasmin, wszelkie watpliwosci skonsultuj z lekarzem i obserwuj swoj organizm bacznie, czy nie wystapia skutki uboczne dzialania leku. Branie hormonow to na pewno skuteczna metoda by podleczyc cere (bo ile mozna chodzic z bolacymi, ropnymi wypryskami i cierpiec). Nie jest jednak w stanie usunac tradziku na zawsze. Po odstawieniu prawdopodobnie powroci. Co do androcuru, nie wypowiadam sie, bo nie znam tego leku. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia1983 Re: androcur+yasmin 28.03.08, 00:37 Ja kończę właśnie 3 listek Yasmin. Adrocur również biorę od trzech miesięcy (pierwsze 10 dni cyklu). Nie biorę tych hormonów ze względu na trądzik, itp. (nigdy nie miałam masy pryszczy, pojedyńcze) a na PCO i owłosienie. Muszę przyznać, że cera się zbytnio nie zmieniła. Może rzeczywiście po 4 listku się polepszy - tak jak napisała poprzedniczka. Odpowiedz Link Zgłoś