manala 02.06.08, 21:33 czy ktos to brał i czy zauważyliście jakiś wpłw tabletek na zachowanie dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ja.kasia.zielonagora Re: Cerazette 02.06.08, 21:46 ja brałam i żadnego wpływu na córcię nie zauważyłam Odpowiedz Link Zgłoś
justbe86 Re: Cerazette 02.06.08, 22:20 Ja też nie widzę żadnych zmian w zachowaniu córki. Odpowiedz Link Zgłoś
aga1981mdudi Re: Cerazette 02.06.08, 22:34 A czy hormon zawarty w Cerazette przenika do pokarmu? Bo mój lekarz mnie namawia twierdząc że nie,ale mi sie coś nie chce wierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: Cerazette 03.06.08, 07:36 Brałam, nie zauważyłam. Poza tym to środek dla matek karmiących, więc wpływu mieć nie powinien. Odpowiedz Link Zgłoś
hanah.vic Re: Cerazette 03.06.08, 09:41 Ja biorę od 3 miesięcy. Nie zauważyłam by z dzieckiem coś się działo, wszystkie badania (niedawno robiliśmy krew i mocz córy) ma bardzo dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
annamaria720325 Re: Cerazette 03.06.08, 11:15 Ja zaczynam drugie opakowanie.Obawialam sie reakcji dziecka na nie- ale na szczescie nic widocznego sie nie dzieje,no i skutkow ubocznych dla mnie-ale na razie jest ok,choc biore je z koniecznosci,a nie z przekonania,ze sa zdrowe i nie maja wplywu na zdrowie kobiety... Odpowiedz Link Zgłoś
isa1001 Re: Cerazette 03.06.08, 11:47 Na dziecko na wpłynął, ale na mnie tak... Przybyło mi parę kilogramów. Inne środki antykoncepcyjne nigdy tak na mnie nie działały. Odpowiedz Link Zgłoś
goniapm Re: Cerazette 03.06.08, 12:42 No niestety u mniCerazette nie sprawdził się. Nie dość że ja miałam taki apetyt że głowa mi z lodówki nie wychodziła to jeszcze mały dostał jakieś uczulenie na buziaczku. Mój ginekolog powiedział, że to się zdarza rzadko ale jednak się zdarza i ja bylam tym przypadkiem. Kazal odstawić te tabletki. Niestety nie obyło się bez wizyty u dermatologa i maści u małego a u mnie 2 kg na plusie. Odpowiedz Link Zgłoś
qu_esse Re: Cerazette 03.06.08, 13:00 biorę 4 mies, na razie żadnych widocznych skutków ani u mnie, ani u małego Odpowiedz Link Zgłoś
aniulka_ba Re: Cerazette 03.06.08, 13:51 Brałam przez 9 miesięcy i było OK. Mały nie zareagowała wcale, a ja nie dość, że nie przytyłam, to jeszcze schudłam (ale to raczej od latania po schodach, a nie od pigułek) i nie zwiększył mi się apetyt. W ulotce od Cerazette jest napisane, że hormony przenikają do pokarmu w śladowych ilościach i z reguły nie wywołują negatywnych reakcji u dziecka. Znacznie gorzej jest po przejściu na Yasminelle (po odstawieniu dziecka od piersi). Odpowiedz Link Zgłoś
wilczycam Re: Cerazette 03.06.08, 17:32 A z innej beczki...skoro jesteśmy przy Cerazette: Mam straszny trądzik od kiedy je biorę Miałyscie tak? I jak sobie z tym radziłyscie? (interesuje mnie czy można na to brać coś "od wewnątrz" bo na zewnątrz, oczywiscie używam maseczki i kosmetyki antybakteryjne.) Odpowiedz Link Zgłoś