Dodaj do ulubionych

wypadanie włosów

18.09.03, 13:36
jestem juz prawie łysa, wypadania mi włosy garsciami, dermatolog wypisal mi
witaminy i spirytus do nacierania , stwierdzil , ze to od chorych zebow.
Dentystka stwierdzila , ze to niemozliwe, biore witaminy na wlosy i tran jak
na razie, wcieram spirytus i dalej lysieje...
mialyscie taki problem?
Obserwuj wątek
    • yagnaw Re: wypadanie włosów 18.09.03, 13:43
      tak, wypadaja mi wlosy ale ja przypuszczam, ze to od zabiegow
      fryzjerskich,ostatnio fryzjer mi farbowal wlosy i spartolil i potem zaraz
      poprawial nakladajac mi nowa farbe. Efekt jest taki, ze po kazdym myciu wlosy
      wychodza garsciami, na ciuchach ich pelno,po prostu wszedzie...
      Kupilam sobie Loxon 2% w aptece po wielu pozytywnych opiniach(do wcierania) i
      dodatkowo jeszcze witaminy Silica, zobacze jaki bedzie efekt...moze to sila
      sugestii ale juz zaczynam czuc poprawe,pozdrawiam
      • kamelka2 Re: wypadanie włosów 18.09.03, 22:41
        Nie sądzę, że włosy mogą wypadać od chorych zębów. Jutro zapytam moją koleżankę
        dentystkę.
        Stan włosów jest odzwierciedleniem ogólnego stanu zdrowia dlatego radzę zrobić
        badania. Częstymi przyczynami są: anemia, niedoczynność tarczycy, cukrzyca,
        zaburzenia "kobiece" itd.
        Radzę też poleczyć zęby. Przyczyną wypadania włosów raczej nie są, mogą być
        jednak przyczyną innych, dużo poważniejszych chorób.
        • cirrii Re: wypadanie włosów 18.09.03, 23:25
          czesc, mam ten sam problem, wlasciwie z niczym nie kojarzylam tego ze wlosy mi
          garsciami wychodza. Sa ciemne wiec swietnie je widac na wannie po prysznicu.
          Kupilam sobie Skrzyp polny i mikroelementy. Mam nadzieje, ze pomoze. Jak ta
          was czytam, to zastanawiam sie, czy u mnie nie jest to spowodowane "sprawami
          kobiecymi", bo odstawiłam m-c temu tabletki no i ta tarczyca. Mam powiekszone
          wole z tendencja do niedoczynnosci, ostatnio tego nie kontrolowalam, wiec moze
          tez od tego.....jak myslicie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka