edytta5 17.06.08, 19:55 Jak zucic papierosy moj maz zucil juz kilka lat temu,wiecznie wyzywa ze pale. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: Papierosy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 20:00 chyba rzucić? a jak? tak jak mąż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Papierosy. IP: 212.76.37.* 17.06.08, 21:04 Musisz chcieć rzucić. Bo nic nie pomoże - ani plastry, ani tabletki iinne akupunktury i tego typu cudeńka- jeśłi naprawdę tego nie chcesz. Zapytaj siebie samą dlaczego tak naprawdę palisz? co ci to daje? co zabiera? i postanów co zrobić. Tylko nie mów sobie że lubisz palić, bo każdy palacz lubi- inaczej nie paliłby. Ja nie palę juz 3 lata. I nie będę. Wiem, ze nie będę. Mi pomogła metoda małych kroczków. Np -wieczorem zapaliłam papierosa i postanowiłam jutro wytrwać. Wytrwałam, potem kolejny dzień... i kolejny.... nie mówiłam sobie że juz nigdy. Tylko tak ,,krótkowzrocznie,,... A po tygodniu stwierdziłam, ze może kolejny tydzień wytrwam. I tak dalej..... po miesiacu już sobie powiedziałam, ze koniec na zawsze i było łatwiej....Ale musisz chcieć. Człoweik jest w stanie wszystko zrobić jeśli naprawde tego chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Papierosy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.08, 21:11 rzuciłam palenie jak zaszłam w ciążę - nie chciałam truć mojego dziecka. nie palę już 4 lata i córcia jest dla mnie największą motywacją. papierosy to szambo Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: Papierosy. 17.06.08, 21:17 RZucic mozesz od razu-przestan kupowac i po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Papierosy. IP: 212.76.37.* 17.06.08, 21:49 Kasiu, nie pisz tak. To nie jest łatwe jeśli ktoś palił wiele lat. Widocznie nie byłaś nigdy palaczką. I chwała Ci za to. Odpowiedz Link Zgłoś
asia0212 Re: Papierosy. 17.06.08, 21:50 Nie palę 3 lata(paliłam 17 lat).Zanim rzuciłam mówiłam o tym w koło,że chcę i rzucę, byłam pewna że dam radę.Najgorsze były pierwsze dni,w zasięgu ręki miałam zawsze wodę mineralną, którą piłam jak tylko miałam ochotę na papierosa(ręce i usta"miały zajęcie").Nadmieniam,że było to moje drugie podejście do rzucenia nałogu,za pierwszym razem wróciłam do palenia po trzech miesiącach.Zapaliłam tylko jednego papierosa i nałóg wrócił.Teraz wiem,że nie mogę zapalić nawet pół papierosa,bo to jest uzależnienie niczym alkoholizm.Ważne dla mnie jest to,że ja nie chcę wrócić do nałogu i tego się trzymam.Może tu poczytaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=176&w=68043994 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agiee1988 Re: Papierosy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 21:54 ja palilam od mniej wiecej gimnazjum(teraz mam 20 lat), palilam z przerwami, gdy bralam pigulki. rzucilam z dnia na dzien, jak wyjechalam do usa w czerwcu a wrocilam w sierpniu, nie palilam do zimy. wrocilam znow do nalogu ok lutego;. nie mam sensownej recepty na rzucenie. to chyba najwazniejsze ze czlowiek nie chce i juz. Odpowiedz Link Zgłoś