Dodaj do ulubionych

Nadmierna potliwość!

20.06.08, 11:29
Witam!
To naprawde mój wielki problem i już nie wiem co na to stosować. Tak
mi się pocą dłonie i stopy. Stopy to mam mokre i muszę je ocierać
ręcznikiem papierowym. Byłam u lekarzy, stosowałam rózne specyfiki:
kremy,maści, pudry, antypespiranty w płynie i nic. Dziewczyny może
Wy mi coś podpowiecie.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • kiecha3 Re: Nadmierna potliwość! 20.06.08, 11:37
      nie wiem czy na stopy i dłonie pomaga... ale ja stosuje Etiaxil pod paszki... i
      działa wink
      • kasiak37 Re: Nadmierna potliwość! 20.06.08, 12:35
        dlonie po myciu staraj sie talkowac a stopy oprocz moczenia i talkowania czesto
        odkrywaj noszac latem lekkie buty no i przede wszystkim tylko skorzane,zadnej
        taniej plastikowej tandety.
      • Gość: hm:/. Re: Nadmierna potliwość! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 22:15
        Jest Etiaxil pod pachy i jest również do rąk i stóp. Nie używam tego drugiego, bo nie mam potrzeby, ale Etiaxil na moją nadmierną potliwość pod pachami- sprawdza się doskonale.
        Pozdrawiamsmile.
    • Gość: agag Re: Nadmierna potliwość! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.08, 12:39
      kochana ja oprocz stop, rak mam jeszcze wielkie kola pod pachami i
      tez juz mam dosc. mi lekarz powiedzial ze to na tle nerwowym
      pozdr aga
      • kasiao_1 Re: Nadmierna potliwość! 20.06.08, 12:49
        Polecam Etiaxil ja go stosuję już 2 lata, najpierw czerwony do skóry normalnej
        teraz używam niebieskiego do wrażliwej. Ze stopami i dłońmi nie mam problemu ale
        moja siostra używa Etiaxilu do rąk i stóp i też jest zadowolona. (Przypominam że
        jest Etiaxil tylko do pach, a drugi jest tylko do stóp i rąk oba dostępne w
        aptece). Polecam bo naprawdę warto jest może drogi około 50zł ale ja kupuję na
        allegro o wiele taniej i wystarcza na bardzo długo, pozdrawiam!
        • czarnataka Re: Nadmierna potliwość! 20.06.08, 13:06
          też stosuję Etiaxil i jestem BARDZO zadowolona!!
          • Gość: gosia Re: Nadmierna potliwość! IP: *.lanet.net.pl 20.06.08, 14:15
            hej, ja mam tak tylko w innym miejscu (pod pachami)
            etiaksil i antidral nie pomagaly mi za bardzo.
            ale jeszcze wiosna pila herbate z szalwi i mi pomoagala. moja lekarka tez
            polecila mi jakies tabl z szalwia i troche pomgaja.
            tez lepiej nie jesc jakis intensywnych w smaku potraw (czyli czosnek, ostre
            jedzenie...)
            • oregano29 Re: Nadmierna potliwość! 20.06.08, 16:14
              nie wiem, czy dobrze pamietam i radzę, ale poczytaj o korze dębu. zawiera garbniki...cos mi chodzi po glowie moczenie hog w odwarze, ale..no nie dam glowy smile
              • oregano29 Re: Nadmierna potliwość! 20.06.08, 16:17
                www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=1221
                ha! w koncu za 2 tyg będę mgr farm smile zycze powodzenia w kuracji
                • rossa79 Re: Nadmierna potliwość! 23.06.08, 08:02
                  Dzięki dziewczyny za podpowiedzi. Antidral stosuje pomaga tylko pod
                  pachy, talk odpada bo tak mi się poca stopy i dłonie, że po 10
                  minutach robi mi się mam papkę na nogach. Spróbuję jeszcze Etiaxilu
                  i tej kory z dębu. Zobaczymy.
                  Pozdrawiam.
                  • Gość: studentka medycyny Re: Nadmierna potliwość! IP: *.mtvk.pl 23.06.08, 12:24
                    Antidral bardzo pomaga i na dłonie i na stopy ale musisz go dobrze uzywać tzn
                    smaruj wieczorem raczki i nóżki a rano zaraz przemyj wodą kilka razy tak
                    zastosujesz ZADZIAŁA! Etiaxil ma podobne działanie ale jest 4razy drozszyuncertain kora
                    dębu rzeczywiście ma działanie lekko ściagajace ale nie pomorze za duzo sama
                    musisz coś dodatkowo stosować moznatez kąpać sie w nadmanganianie potasu tez
                    madziałanie sciagajacesmile kąpie się w nim bobasy jak mają potówkę takze tez
                    nieszkodliwe przeciwbakteryjne, przeciwgrzybiczesmilepolecam tez ETAKSEL tez
                    skuteczny kremik na nadpotliwość wszystko próbowałam i dla mnie
                    najskuteczniejszy ANTIDRAL plus raz w tygodniu mała kosteczka nadmanganianu do
                    kapielitongue_outsmile jeśli nicnie pomoze mozesziść do dermatologa estetycznego i stosuje
                    botoks na nadpotliwość ale to są juz koszta coś około 3tysięcy ale masz pot na
                    rok z głowytongue_outsmile pozdrawiam
                    • Gość: studentka medycyny Re: Nadmierna potliwość! IP: *.mtvk.pl 23.06.08, 12:29
                      sorry za błedy ale spacja coś mi się zacinawinktongue_out
                  • Gość: hdhfjhdjfhd Re: Nadmierna potliwość! IP: *.euro-net.pl 24.06.08, 21:38
                    Wiem o czym mówisz, Antidral w niczym mi nie pomagał, robiła się
                    tylko galaretka pod pachami, natomiast etiaxil jest rewelacyjnt,
                    zaczelam uzywac od tej wiosny, byłam w szoku jak podziałał, na
                    początku strasznie piekło mnie, ale byłam w stanie to znieść, teraz
                    jest dobrze stosuję 2-3 razy w tyg. polecam rewelacyjny środek,
                    zycie jest piękne, już nie muszę nosić lużnych bluzeksmile)
    • magma29 Re: Nadmierna potliwość! 23.06.08, 13:35
      Tez miałam taki problem i wiem jak to jest. Przetestowałam wszystkie
      antyperspiranty. I najlepszy jest Vishy, ale nie ten w kulce tylko w
      tubce - drogi bo 40 zl, ale na pewno nie beda to pieniądze wyrzucone
      w bloto.No i pachnie troche mesko. Ale pach bedzie sucha przez caly
      dzien.
      Antidralu nie polecem, bo nie mozna stosowac po goleniu i depilacji -
      poparzy cie.
      Pozdrawiam
      Magda
    • Gość: Basia Re: Nadmierna potliwość! IP: *.gprs.plus.pl 24.06.08, 10:38
      Witaj smilesmile
      Koniecznie kup ETIAXIL w kulce przeznaczony wlasnie wylacznie do
      dloni i stop.Cena ok 50 zl.BARDZO ALE TO BARDZO
      SKUTECZNY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Przekonasz sie sama !!!!
      Powodzenia i barrrdzo polecam !!!!
      Zobaczysz:bedzie po problemie !! smilesmilesmile
      Pozdrawiam!
    • Gość: sonia30live Re: Nadmierna potliwość! IP: *.koba.pl 24.06.08, 11:59
      Może to na tle nerwowym, musisz poradzić się lekarza, a jeśli nie to
      spróbuj pić wodę z cytryną, ja miałam podobnie, a teraz dwa dzbanki
      aquarel wypijam i jest lepiej, oczywiście cytrynę ze skórką dodaję.
    • gory_szalenstwa Re: Nadmierna potliwość! 24.06.08, 14:05
      Polecam SVR seria SPIRIAL.
    • 1malwina Re: Nadmierna potliwość! 25.06.08, 00:03
      Ja też niestety borykam się z tym problemem, nic nie pomaga.
      Zdecydowałam się nawet na botox na dłonie- wydałam ponad 2 tysiące a
      efektu nie było...
    • Gość: Magda Re: Nadmierna potliwość! IP: *.acn.waw.pl 25.06.08, 10:39
      Coś o potliwości - przyczyny itp.

www.medigo.pl/jobs/drukuj.php?id=1230
      Pozdrawiam
    • rupiowa Re: Nadmierna potliwość! 25.06.08, 22:25
      z tego co piszesz to lekarze raczej skupiali sie na pozbyciu sie potliwosci a
      nie jej przyczyny. Ja tez zaczelam od usuwania efektow, potem mnie naszlo na
      badania hormonow i okazalo sie ze potliwosc jest zwiazana z nadczynnoscia
      tarczycy. Nie mowie, ze u Ciebie tez tak bedzie ale moze sproboj - odrobina krwi
      na TSH, FT3 i FT4.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka