Dodaj do ulubionych

przepisanie tabletek

IP: *.kalisz.mm.pl 07.07.08, 11:00
Czesc!
Od niedawna zaczęlam brac tabletki antykoncepcyjne.Problem w tym, że przepisal mi je lekarz, do którego chodzilam w Wawie. Teraz na wakacje pojechalam do domu (400 kim od Wawy) i nie mam mozliwosci pojsc do lekarza w Warszawie a konczą mi sie tabletki. Myslicie, że jak pojde tu w moim miescie do obojętnie jakiego ginekologa to przepisze mi tabletki? Wiem oczywiscie, ze powinnam pomyslec o tym wczesniej i poprosic swojego lekarza o receptę ale tak jakosc wyszlo.
Pozdrawiamsmile
Obserwuj wątek
    • Gość: e Re: przepisanie tabletek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 11:08
      Hej,
      do ginekologa możesz chodzić obojętnie gdzie Ci się podoba. Problem pojawiłby się jesli chodziloby tutaj o wizyte u lekarza ogolnego (internisty)- musialabys wtedy chodzić tam gdzie masz złożoną deklaracje. Do specjalisty zarówno z NFZ jak i prywatnie - w każdym mieście, tam gdzie masz chęć i potrzebę. Tak więc idz do ginekologa i popros o receptesmile
      Pozdrawiam serdecznie
      • Gość: ewa Re: przepisanie tabletek IP: *.kalisz.mm.pl 07.07.08, 14:40
        Dziękuję bardzo za odpowiedzsmile. Chodziło mi trochę bardziej o to, czy 'obcy' lekarz przepisze mi tak od razu taletki, jakie ja chcę. Bo mój lekarz w Wawie juz mnie zna, sam mi je dobrał i przepisuje.
        Pozdrawiamsmile
        • mloda.81 Re: przepisanie tabletek 07.07.08, 14:57
          Bez problemu powinien Ci wypisać receptę.
          Zawsze w takiej sytuacji mówię "obcemu",że mam "swojego lekarza,
          wymieniam nazwę Centrum Medycznego, jednak lekarz jest na urlopie
          (bądź ja w chwili obecnej przebywam w innym miejscu), kończą mi się
          tabletki i potrzebuję recepty".
          Argumentem jest to, iż nie wolno ot tak sobie przerywać (na tydzień,
          miesiąc...) przymowania hormonów, bo się wszystko rezregulowuje smile
          Krótki wywiad i wychodzę z receptą.
          Nie ma żadnych podstaw, aby nie wypisać Ci recepty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka