IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 01:11
wizyte u gina mam dopiero w next week, wcześniej byłam out of poland

od około miesiąca mam tak jakby okres, kilka dni krwawień, 2-3 dni spokoju.
jest dość obfity, dużo skrzepów. nie biore i nie brałam tabletek anty.

miała tak któraś? boje się, że to coś poważnego, jakieś mięśniaki, nadżerka
albo inne licho
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: olka IP: 80.51.245.* 30.07.08, 10:41
      Po polsku pisz
      • kasiak37 Re: olka 30.07.08, 11:08
        swiatowa chciala byc tongue_outPP
        • Gość: olka Re: olka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 14:26
          ale macie powód do czepiania się uncertain tak mi się napisało, taki mam styl
          ograniczenie nie boli, rozumiem
          • Gość: ewaq Re: olka IP: 217.98.20.* 30.07.08, 14:30
            Pisanie po polsku tez nie boli.
            Jak masz ochote pisac po angielsku - to idz na fora angielskie. Jak
            chcialas poszpanowac - to troche ci nie wyszlo.
            • sznytka.pl Re: olka 30.07.08, 14:34
              Przeciez pisze, ze byla "out of poland". Po miesiacu na wyspach zapomina sie
              jezyka, nie wiecie tego?
              • Gość: olka Re: olka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 15:05
                tak się składa, że byłam we Francji, jak byście nie zauważyły w poście użyłam
                raptem 5 słów po angielsku. Jak inne dziewczyny piszą: hello, ok, help itp. to
                nikt się nie czepia. jak nie możecie pomóc, to lepiej się nie odzywajcie.
                • Gość: mini Re: olka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 18:45
                  Nie wiem i le masz lat i nie chce straszyc, ale moja mam w wieku 44
                  lat, miała bardzo obfite krwawienia ze skrzepami przez jakies 2
                  tygodnie, okazało sie ze to mięsniaki, które wycięto.Ja teraz mam 22
                  lata, tez mam obfite okresy ze skrzepami, ale mam tak od zawszei na
                  razie jest ok.Wiec duzo Ci doradzic nie moge.Musisz sie wybrac do
                  lekarza po prostu.
    • Gość: gosc Re: olka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 20:16
      just visit your ginekolog!
      • Gość: hm:/. Re: olka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 20:36
        he, he, dobrebig_grin.
        Nie znam angielskiego, znam polski. To jest forum polskie, więc pisz po polsku, a tu, jak napisałaś "ok", "hello", to tylko dwa słowa, które raczej wszyscy znają. Znam osobę, która była trzy miesiące za granicą i często mówiła po angielsku, uznając, że zapomniała trochę polskiego... Żenada po prostu. Dziękuję za uwagę, albo i nie.
        • Gość: olka Re: olka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 20:55
          boże, ludzie! o co ten problem!? pisałam już, że taki mam styl. może nie
          wszystkim odpowiada, ale nie musi! nie chcę szpanować, polskiego nie
          zapomniałam. nie możecie by aż tak zacofani! co wam to przeszkadza?
          • Gość: hm:/. Re: olka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 21:02
            Moja droga, ależ to żadne zacofanie. Rozumiem, że nie musi.
            • Gość: stokrotka_malenka Re: olka IP: *.mtvk.pl 30.07.08, 21:09
              zalezy ile masz lat? ja w wieku 15-16lat miałam podobnie tzw młodociane
              plamienie czy coś non stop okres miałam mogłam mic az do wykrwawienia sie ciagle
              a to przez jeden tydzien w ciepłych krajach zmiana klimatu naruszyła tak ze
              musiałam brac tabletki anty przez 3lata ginekolog powiedziała ze to normalne
              drugi przypadek miałam rok temu (20lat) okres ciagle jakies skrzepy w tym
              zwijałam sie z bolu okres miałam 10dni i szybko do ginekolog poszłam myslałam
              wczesniej ze samo minienie mineło okazało sie ze mam torbiela na macicy lekarka
              dała tylko jakies zastrzyki na wstrzymanie krwawinia torbiel sam sie wchłonąsmilei
              przeszłosmile) lec szybko do gina
          • Gość: ??? Re: olka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 21:08
            na twoim miejscu, z takimi krwawieniami, darowałabym sobie już ten next week i
            szukanie diagnozy na forum, i okopała się natychmiast pod drzwiami lekarza
          • lisia312 Re: olka 30.07.08, 22:50
            no właśnie wszyscy oczytani powinni wiedzieć, że we Francji mówi się WYŁĄCZNIE
            po angielsku, co za szyk...!!
    • sundry Re: olka 30.07.08, 21:06
      Też mam obfity okres i skrzepy,na nic nie choruję.
      • Gość: ??? Re: olka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 21:08
        i masz go przez miesiąc?
        • Gość: stokrotka_malenka Re: olka IP: *.mtvk.pl 30.07.08, 21:10
          zalezy ile masz lat? ja w wieku 15-16lat miałam podobnie tzw młodociane
          plamienie czy coś non stop okres miałam mogłam mic az do wykrwawienia sie ciagle
          a to przez jeden tydzien w ciepłych krajach zmiana klimatu naruszyła tak ze
          musiałam brac tabletki anty przez 3lata ginekolog powiedziała ze to normalne
          drugi przypadek miałam rok temu (20lat) okres ciagle jakies skrzepy w tym
          zwijałam sie z bolu okres miałam 10dni i szybko do ginekolog poszłam myslałam
          wczesniej ze samo minienie mineło okazało sie ze mam torbiela na macicy lekarka
          dała tylko jakies zastrzyki na wstrzymanie krwawinia torbiel sam sie wchłonąsmilei
          przeszłosmile) lec szybko do gina
          • Gość: stokrotka_malenka Re: olka IP: *.mtvk.pl 30.07.08, 21:14
            troche niezrozumiale napisałam w wieku 15lat była w grecji zmiana tamtejszego
            klimatusprawiła ze gdy wrociłam do polski miałam okres ciągle non stop i to
            obfity jakbym nic z tym nie robiła zakrwawiłabym sie na śmierć byłam u
            ginekologa i to zespoł tzw młodocianego plamienia czy jakos tak poprostu młody
            organizm czasem tak reaguje miałam robione badania hormonalne i wszytko ok potem
            przez trzy lata regulowała mi lekarka okres tabletkami antykoncepcyjnymi bo to
            ciagle wracało i dobierała tabletki powiedziała ze do 18roku zycia sie unormuje
            potem juz nie bede miec tego problemu i rzeczywiscie nie mam nawet bywajac za
            granica takze jak młoda dziewczyna jestes niczym sie nie martwsmile
            • Gość: ??? Re: olka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 21:17
              litości, stokrota, a znasz ty takie robaczki, jak przecinek i kropka?
              • Gość: hm:/. Re: olka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 21:26
                ???, niektórzy nie znają, a potem się dziwić, że niektórzy nie rozumieją, o co chodziłosmile. Naprawdę można kogoś źle zrozumieć, panno Stokrotkosmile.
            • sznytka.pl stokrotka_malenka 30.07.08, 21:20
              A po tym tygodniu w Grecji, to tez juz ino po grecku gadalas?
              • Gość: ... Re: stokrotka_malenka IP: *.mtvk.pl 30.07.08, 21:29
                jejku dajcie juz dziewczynie spokoj szybko zmartwiona napisała i tyle aha to z
                innego forum:

Moja córka ma nieregularne cykle. Brała cyclonamine i granulat na krzepliwość -
                w marcu plamiła 28 dni. Później brała przez 10 dni hormony. Kolejny cykl miała
                prawidłowo i teraz po upływie 11 dni po skończonym okresie zaczęła plamić.
                Zamartwiam się tym..

Młode dziewczynki często mają nieregularne cykle miesiączkowe. Dzieje się tak do
                momentu osiągnięcia dojrzałości układu wydzielającego hormony. Radzę stosować
                się do zaleceń lekarza, najlepiej jakby to był ginekolog specjalizujący się w
                ginekologii dziecięcej.

ja tak miałam przez trzy lata juz było ok potem znow okres trwał i trwał i znow
                regulowanie i znow dobrze i nie...ale jak obiecała lekarka do 18roku zycia sie
                uregulowałosmile)i bardzo wiele dziewczynek młodych tak ma szczególnie tych
                szczuplutkichsmilewięc sie nie zamartwiaj jesli jestes starsza to to juz jest
                wiekszy problem bo własnie to moze byc jakas tam nadzerkatorbiel a nawet rakuncertain
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka