Dodaj do ulubionych

dziwny guz

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 00:59
witam,
kilka dni temu wyczułam guzka. poszłam do ginekologa, który stwierdził, że
nigdy czegoś takiego nie widział i nie wie co to jest. guz ma mniej więcej
jakiś 1 cm na 1, 5., jest pod cewka moczową. nie boli, nie ma w nim ropy,
skóra nie jest zaczerwieniona, jest bardo twardy i można nim minimalnie
poruszać, nie jest więc to narośl. Lekarka przepisała mi cipronex i sterovag.
antybiotyk zażywam 4 dni, zostały jeszcze 2, nie widać żadnej poprawy, ale też
się nie pogorszyło. czy ktoś z Was, spotkał się z czymś takim? bardzo proszę o
odpowiedź.pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • 1kaczor1 Re: dziwny guz 31.07.08, 10:08
      Powinnaś udac sie do poradni chirurgicznej i poprosic chirurga o skierowanie do biopsji tego czegoś ,może to tłuszczak,skoro nie boli ,nie ma objawów zapalenia,nie reaguje na atybiotyki i lekko się przemieszcza przy poruszaniu...
      wcześniej można jeszcze zrobić USG tego miejsca.
      • Gość: magda Re: dziwny guz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 13:37
        ja miałam coś podobnego, w pachwinie. Był guzek, nie bolał, nie był nabrzmiały
        ropą. Brałam na to też cipronex oraz biseptol i nie pomogło. Chodziłam do
        różnych lekarzy, ale rozkładali ręce. Mój gin powiedział, że to na 1000% węzeł
        chłonny co się okazało bzdurą. Suma sumarum chodziłam z tym 2 lata, w końcu
        trafiłam na ginekologa, specj.chorób kobiecych, który zdiagnozował czyraka.
        Wyciął mi to świństwo, badanie histopatologiczne nie wykazało niczego
        strasznego, potwierdziło tylko diagnoze lekarza. Od tej chwili mam spokój.

Wiem jak się tym denerwujesz, bo wyobraźnia podsuwa różne rzeczy.
        • Gość: mo Re: dziwny guz IP: *.zax.pl 01.08.08, 14:43
          dzięki za odp,
          lekarka u której byłam powiedziała, że usg nic tu nie da, sama nie wiem, byłam
          na prywatnej wizycie, siedziałam tam dobrze ponad godzinę, wzięła wymaz, wyniki
          mam za tydzień. W sumie nie wiem czy wymaz był w ogóle potrzebny, cipronex
          skończyłam wczoraj, zaczęłam brać na własną rękę furarginum. w poniedziałek
          skończy mi się okres smile i idę do innego lekarza, może da mi skierowanie do
          urologa np. Nie jest to radosny objaw może, ale na szczęście nic się z tym nie
          dzieje, nadal nie boli ani nic. co do czyraka, to możliwe, lata temu po
          przeziębieniu dorobiłam się jednego w nosie, ale z tego co pamiętam to go czułam.
          • Gość: magda Re: dziwny guz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.08, 16:14
            no widzisz, a podobno do czyraków ma się skłonność. "Mój" czyrak też mnie nie
            bolał. Mam nadzieje, że Ci szybko to cholerstwo zlikwidują! Pozdrawiam
    • Gość: jan343 Re: dziwny guz IP: *.ngm.net.pl 17.02.14, 20:09
      Witam dopiero raczkuję po forum i nawet nie wiem czy dobrze skierowałem swoją prośbę za pomyłkę z góry przepraszam. Dla informacji mam 26 lat…
      Na początku opisze bo krótce moją sytuację ok 8 miesięcy temu wenerolog wykrył na mym przyrodzeniu kłykciny i zalecił stosowanie condyliny wszystkie zeszły stosunkowo szybko ale miały tendencję powrotną (wenerolog stwierdził że są to kłykciny nie biorąc żadnego wycinka it.)
      Wenerolog zalecał dalej stosowane condyliny
      Problem pojawił się wtedy gdy pojawił się guz w ujściu cewki…wenerolog zalecił dalsze stosowanie condyliny było to bardzo bolesne bo dostawało się do cewki moczowej…po przeczytaniu różnego rodzaju opinii skierowałem się do lekarza urologa (dla którego zalecenia wenerologa były jakąś abstrakcją…wink skierował mnie natychmiast na zabieg wycięcia guzka cewki i posłania wycinka do badania histopatologicznego z którego wyszła PAPILOMA PLANOEPITHELIALE i powiedzmy że nic by w tym nie było dziwnego jak by guz nie powrócił (odrósł) po 2 miesiącach …urolog stwerdził że jest to nowotwór mający tendencję powrotną i skierował mnie na kolejny zabieg tym razem metodą laserową…nie ukrywam że dwa zabiegi były wykonywane przy znieczuleniu całkowitym ale towarzyszący im ból po zabiegu był momentami nie do zniesienia… cewniki itd., szwy…masakra
      Pytanie dotyczy czy miał ktoś podobną sytuację?
      Czy macie jakiegoś lekarza godnego polecenia z rejonu katowic?
      Miałem wykonany szereg badań z których nic nie wynika jestem nadal kierowany na badania które kosztują kolosalne pieniądze…
      • Gość: m Re: dziwny guz IP: *.dynamic.chello.pl 11.12.14, 00:08
        Jaszczyński, urolog, Kraków

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka