Dodaj do ulubionych

Pani doktor, proszę!!!!!!

04.10.03, 14:29
Pani doktor proszę mi wyjaśnić, czy orgazm mógł mieć wpływ na poronienie
zatrzymane. Określona w przybliżeniu data obumarcia ciąży (8 tyg) zgadza się
z ostanim silniejszym orgazmem. Nie miałam potem krwawień, dopiero po
tygodniu.
na UsG widać było częściowo odklejone - niewiem, czy to już łożysko w tym
okresie. Może coś się zaczęło odklejać, i to zaszkodziło dziecku. Może
jakieś niedotlenienie. Bardzo proszę o opowiedź
To tak boli, że mogłam się przyczynić do jego śmierci
Obserwuj wątek
    • yousta1 Re: Pani doktor, proszę!!!!!! 04.10.03, 15:01
      Krysiu
      jestem po poronieniu i aktualnie w 6 tyg ciąży. Dokuczają mi skurcze macicy i
      jajników. Moja p.dr zdecydowanie odradziła współżycia w pierwszym trymestrze
      argumentując to większym narażeniem na skurcze a co za tym idzie zwiększonym
      ryzykiem poronienia.
      Wiem, że to trudne (autopsja smile) ale lepiej nie ryzykować i poczekać do 4 m-ca
      wtedy odbijacie sobie chwile "rozłąki"
      Pozdrawiam
      Justa (z niecierpliwością czekająca w związku z widomą sprawą wink 13 tyg)
    • monika.antepowicz Re: Pani doktor, proszę!!!!!! 04.10.03, 17:08
      Jestem prawier w 100% pewna że współżycie nie miało wpływu- porobnienie
      zatrzymane a wiec ciaża obumarła najcześciej jest spowodowane
      nieprawidłowosciami garnituru chromosomów. Z prawidłowo rozwijającą sie cia.zą
      pod wpływem współżycia nie powinno sie nic złego zadziać
      • krystyna48 Re: Pani doktor, proszę!!!!!! 04.10.03, 18:17
        Proszę mi tylko jeszcze powiedzieć czy oddzielanie się jest przyczyną, boo
        oddzielanie się łożyska w póżniejszej ciąży może być przyczyną obumarcia
        płodu - A w tak młodej ciąży czy to przyczyna czy skutek zamarcia ciąży?

Bardzo dziękuję za tamtą odpowiedź
        Dlatego tak się zadręczam bo to był orgazm przy oglądaniu filmu i byłaby to
        tylko moja wina a nie nasza z mężem wspólna.Tak że to nawet nie współżycie a
        sam orgazm bez penetracji jakiejkolwiek.
        • myelegans Re: Pani doktor, proszę!!!!!! 04.10.03, 19:11
          Nie zadreczaj sie. Poronienie nie zostalo spowodowane orgazmem, 30% ciaz jest
          poronianych w i trymestrze ze wzgledu na aberracje chromosomowe, wiec to nie
          Twoja wina tylko zarodka. Poronienia nie sa powodowane ZADNYMI czynnosciami
          dnia codziennego i prowadzeniem NORMALNEGO trybu zycia. Jak ciaza ma sie
          utrzymac to nawet jakbys skakala i podnosila ciezary, to jej to nie zagrozi.
          Trudno sie z tym pogodzic, ale natura nie jest tutaj perfekcyjna i poprawia
          wlasne bledy poprzez usuwanie czegos czego nie mozna utrzymac przy zyciu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka