Gość: Zakrętka Zimowa IP: *.ramtel.pl 28.12.08, 13:55 Czy można założyć spiralę, gdy ma się obniżone narządy rodne? Bo tampony w związku z tym nie mogę, a spirala się będzie trzymać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: emka Re: Spirala a obniżone narządy rodne IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.08, 14:04 Rozumiem,że sama sobie ją założysz i do gina po ewentualną poradę nie idziesz... A przy okazji-my tu na forum USG nie robimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zakrętka Zimowa Emka, ja się nic nie wie, to się nie pisze IP: *.ramtel.pl 28.12.08, 15:31 Chcesz sobie coś napisać, dla napisania? To lepiej nie pisz. Zadałam zwykłe, proste pytanie, bo zastanawiam się nad odpowiednią dla mnie metodą antykoncepcji. Czytałam dziś o przeciwwskazaniach, ale ta przypadłość nie była wymieniona. Natomiast nurtuje mnie ta sprawa, bo skoro szyjka macicy też jest obniżona, to być może wkładka się nie utrzyma. Pytanie proste jak drut. A, żebym je mogła zadać ginowi, muszę czekać 2 miesiące na termin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Do gina IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.08, 15:59 A więc rozumiem,że jak dostaniesz tu na forum odpowiedź pozytywną to sama sobie założysz. Tak jak pisałam na forum USG nie robimy. Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Do gina 28.12.08, 21:13 wkładkę zakłada się do macicy, a nie do szyjki. to po pierwsze. po drugie - na jakąkolwiek metodę antykoncepcyjną się zdecydujesz (oprócz npr i prezerwatyw), to i tak musisz iść do ginekologa i tam dowiesz się wszystkiego, ponadto będą to informacje udzielone przez fachowca, a nie laików na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
wiedziemek Re: Do gina 29.12.08, 11:55 jak musisz tak długo czekac na wizytę i nie masz możliwości zasięgnąć opinii u lekarza, to zadzwoń na infolinię choćby Mireny, tam podobno siedzą lekarze i Ci odpowiedzą (www.mirena.pl), bo dziewczyny napisały prawdę - nasza opinia raczej miarodajna nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
leoasia Re: Spirala a obniżone narządy rodne 30.12.08, 02:28 Gość portalu: Zakrętka Zimowa napisał(a): > Czy można założyć spiralę, gdy ma się obniżone narządy rodne? Bo tampony w > związku z tym nie mogę, a spirala się będzie trzymać? Oprócz tego co już było napisane pamiętaj iż lekarz nie cudotwórca,głowa nie śmietnik i bez żenady,zapisuj sobie wszelkie pytania do lekarza,które w trakcie poszukiwań wiedzy Ci przyjdą na myśl. Lekarz jest zobowiązany do takiego przekazania Ci odpowiedzi byś mogła podjąć najlepszą decyzję dot.Twojego zdrowia i organizmu.Nie kieruj się metodą "goździkowej".Forum to wymiana specyficznych doświadczeń każdej z nas-nie musi pasować do Ciebie!!!! Choć to czasem trudne-pamiętaj-współpracuj z lekarzem-co nie znaczy ,że bezkrytycznie. Nie jest wstydem pójść do gab.z kartką-za to głupotą wyjść z niego z wątpliwościami. Zapytaj również o sposoby(ćwiczeń i ew.operacje)dotyczące poprawy "podwieszenia" macicy w j.brzusznej-poprawi Ci komfort samopoczucia,gdyż obniżenie macicy na pewno daje Ci różne dolegliwości.Bez zadbania o to będą się pogłębiały z wiekiem.Pozdrawiam.L Odpowiedz Link Zgłoś