kemira 11.11.03, 21:27 Czy da sie zmniejszyc wejscie pochwy, poniewaz zaczyna mi to przeszkadzac przy stosunkach (prawie wogole nie czuje partnera)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
violusia Re: Za szeroka pochwa. 12.11.03, 08:23 Mam ten sam problem.To straszne i tylko ta kobieta,ktora tez takie cos przezywa moze zrozumiec druga.Kiedy szukalam porady narazilam sie tylko na smiesznosc.Nikt nie rozumie moich problemow.Moj ginekolog polecil mi cwiczenia Kegla.Cwicze juz 1,5 roku i nie widze nawet najmniejszej poprawy.Musisz wyprubowac moze tobie to cos pomoze.Slyszalam tez o operacyjnym zwezaniu pochwy,ale niewiele wiem na ten temat.Moj ginekolog patrzal na mnie z ironia w oczach kiedy go o to zapytalam.Poczulam sie jak idiotka i juz do niego nie chodze.Ja osobiscie mysle,ze operacja to jedyne rozwiazanie tego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
stanza1 Re: Za szeroka pochwa. 13.11.03, 13:29 Nie jestescie same... Tyle tylko, ze ja czuje, za to moj facet nie za bardzo... Czuje sie z tym jak czlowiek (naj)gorszej kategorii... przez to chyba wlasnie z nim zerwalam... A go kocham... Teraz siedze i rycze. Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: Za szeroka pochwa. 13.11.03, 14:28 A nie mozesz z nim o tym porozmawiac? Odpowiedz Link Zgłoś
stanza1 Re: Za szeroka pochwa. 13.11.03, 14:46 ...rozmawialismy nie raz... ale w czym to pomoze? od rozmowy nie zacznie czuc wiecej. Czuje sie jakbym niezaspokajala wlasnego mezczyzny... Co ze mnie kobieta!? On mnie tez kocha i poza tym wszystko jest cudownie i wcale nie chce sie z nim rozstawac, ale to boli... bycie "nie taką"... Moje poczucie wlasnej wartosci doszlo do zera. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Za szeroka pochwa. 13.11.03, 15:19 stanza! jak dwoje kochających się ludzi może się rozstać z takiego powodu? ja miałam odwrotny problem i też nie czułam się "jak kobieta", i też płakałam. nie dawaj tak łatwo za wygraną!!! są ćwiczenia mięśnia Kegla, są gabinety, gdzie mozna rozwiązać ten problem chirurgicznie za odpowiednią opłatą (skoro odtwarzanie błony dziewiczej jest możliwe). musi być jakieś wyjście. i jak widzisz, nie jesteś jedyna. sądzę, że takich kobiet jest dużo tylko uważają, że taka ich uroda, albo taki los. Odpowiedz Link Zgłoś
stanza1 Re: Za szeroka pochwa. 13.11.03, 19:57 wiem, rozstanie sie z takiego powodu... paranoja, ale ja juz naprawde nie moge! ...powinnam pojsc do specjalisty-psyhologa, sexuologa, nie wiem... nie stac mnie a zreszta mi wydaje mi sie ze z drugiej strony to zbyt blahy problem zeby zawracac glowe lekarzom... Niepotrafie sobie z tym poradzic... i w ciele i w glowie.... Odpowiedz Link Zgłoś
rotkaeppchen1 Re: Za szeroka pochwa. 17.07.13, 20:05 To nie jest blahy powod... Z seksem jest tak, ze kiedy jest ok, jest tylko dopelnieniem zwiazku, jednak kiedy szwankuje, staje sie problemem numer jeden. Ja bym szukala rozwiazania chirurgicznego, przeciez psycholog cie nie "zwezi". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Za szeroka pochwa. IP: *.zone12.bethere.co.uk 17.07.13, 17:45 nie mozna myslec ze to cos z kobieta nie tak i to nie jest wina kobiety, a jesli facetowi cos nie odpowiada najwidocznie ma za malego czlonka, niech sam sobie powiekszy... nie jestes niczemu winna !!! apsolutnie nie mozesz tak myslec. Odpowiedz Link Zgłoś
kemira Zabieg chirurgiczny.. 13.11.03, 23:28 Moj chlopak jest wyrozumialy i staramy sie wspolnie jakos to sobiewynagradzac, bo wkoncu oboje jestesmy pokrzywdzeni przez to i chetnie bym wykonala sobie taki zabieg, ale czy ktos juz wykonywal taki zabieg?? Gdzie go mozna wykonac... ile to kosztuje?? Odpowiedz Link Zgłoś
tetee Re: Za szeroka pochwa. 14.11.03, 18:58 Witam, niedawno był program w naszej TV o tym problemie. Okazuje sie, że wcale nie jest taki rzadki! Z wypowiedzi kobiet wynikalo, że takie zabiegi przeprowadzane sa tylko w Kalifornii w prywatnej klinice i sa w zwiazku z tym bardzo drogie. Warto sie zorientowac czy faktycznie tylko w USA robia takie operacje? Może jednak gdzies blizej i taniej tez jest to mozliwe? W kazdym razie jest to problem, ktory mozna rozwiazac chirurgicznie i chyba w tych powazniejszych przypadkach zadne cwiczenia nie pomoga!! W "Ojcu Chrzestnym" Puzo zostala opisana rowniez taka operacja-dziewczyna meczyla sie wiele lat nie wiedzac, ze da sie to zoperowac. W ksiazce poznala ona lekarza ginekologa ktory osobiscie przeprowadzil taka operacje! W zyciu nie zawsze jest tak latwo!! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
frida6 Re: Za szeroka pochwa. 15.11.03, 17:37 Po raz pierwszy słyszę o takim problemie.Jakie są objawy tej przypadłości ?i jakie są przyczyny jej powstania?. Odpowiedz Link Zgłoś
violusia Re: Za szeroka pochwa. 10.12.03, 08:15 Objawy sa takie,ze sex sprawia duzo mniej przyjemnosci (lub nie sprawia zadnej przyjemnosci) Przyczyna moga byc porody.Jezeli np.nie nacieto krocza i kobieta popekala przy porodzie ,a pekniecia nie zostaly zeszyte ( tak bylo w moim przypadku )Przyczyna moze tez byc niedokladne zeszycie ciecia po porodzie,jak rowniez pochwa moze sie poprostu rozciagnac przy porodzie.Dlatego tak wiele kobiet decyduje sie na cesarskie ciecie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia01.08 Re: Za szeroka pochwa. 15.11.03, 18:28 Enel med w warszawie koszt około 2,5 tys. zł. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kemira Re: Za szeroka pochwa. 15.11.03, 23:08 ..wcale a wcale nie pocieszajacy fakt.. zwlaszcza ta cena.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As .... IP: *.dynamic.chello.pl 28.08.13, 23:12 2,5 tysiąca za operację tego typu to tak naprawdę niedużo. Ok, rozumiem że niektórzy nie mogą sobie pozwolić na taki wydatek i koniecznym będzie odkładanie kasy, ale jednak jak na tak sporą operację są to znikome koszta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Za szeroka pochwa. IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.13, 16:40 że po prostu warto żeby Twój partner poszukał punktu G? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lusia Re: Za szeroka pochwa. IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.13, 16:43 Nie wiadomo co lepsze, ja mam za wąską i często czuje ból przy stosunku i modlę się aby to trwało 10 minut max , a mój nowy partner zalicza się do długodystansowców i trochę się męczę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ałun zbyt szeroka pochwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.15, 18:58 doraźnie alun dzieczyny. chwilę przed i jest calkiem inaczej . kamień można kupiś w sztyfcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ałun na zbyt szeroką pochwę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.15, 19:04 jedyne co uważajcie żeby tylko uście pochwy. w sredniowieczu na ałun udawały dzieictwo. po posmarowaniu paluszek cięzko wsadzić w trakcie rozluźnia się ale moj mąż mówi,że czuć bardzo dobrze,że się na nimzaciska. jeden minus dlużej trzeba popracować nad moimi orgazmami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mąż swojej zony Re: na zbyt szeroką pochwę IP: *.plock.mm.pl 02.02.15, 09:09 Nie wariujcie z tym ałunem bo doprowadzi do mechanicznego (tak!) uszkodzenia wejścia, przedsionka i ścian pochwy! To jest groźne. Należy poszukać dobrego ginekologa, a nawet położnika który zwęzi pochwę chirurgicznie. To jest prosty zabieg polegający na rozcięcie wejścia pochwy i ponowne zszycie zmniejszające średnicę wejścia. To wszystko w znieczuleniu miejscowym. Po zabiegu kilka dni dyskomfortu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcinex Re: na zbyt szeroką pochwę IP: *.play-internet.pl 15.02.15, 00:46 Nie będę ukrywał... ciasna jest lepsza. chyba dla obojga. Odpowiedz Link Zgłoś
lisia312 Re: na zbyt szeroką pochwę 15.02.15, 09:27 tiaaa nawet ciasną trzeba mieć czym wypełnić Odpowiedz Link Zgłoś