doda23 12.11.03, 14:10 Czytałam, że atykoncepcyjne pigułki w razie złego znoszenia okresu m-dzy opakowaniami, można bez konsekwencji brać 3:1, znaczy 3opakaowania pod rząd a potem przerwa 7dni, 3op+przerwa+3op+przewrwa itd. Proszę o opinię Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika.antepowicz Re: Pani Doktor! Pytanie! 13.11.03, 19:14 raczej tak- ale badania nad tolerancja takiego sposobu przyjmowania pigułek( czy nie wystąpią plamienia?) sa w toku... Niekiedy u pacjentek, które w przerwie miedzy opakowaniami pigułek maja bóle głowy 0- zalecam przyjmowanie pigułek bez 7 dniowej przerwy- i bardzo sobie chwalą ten sposób przyjmowania pigułek Odpowiedz Link Zgłoś
doda23 Re: Pani Doktor! Pytanie! 14.11.03, 17:07 Pani doktor! Dziękuję za odpowiedź. Mam jednak jeszcze pytanie - napisała pani: "Niekiedy u pacjentek, które w przerwie miedzy opakowaniami pigułek maja bóle głowy 0- zalecam przyjmowanie pigułek bez 7 dniowej przerwy- i bardzo sobie chwalą ten sposób przyjmowania pigułek " Tzn. jak? W ogóle nie robiąc przerw? Żadnych? Ja też bym sobie chwaliła, bo to krwawienie między opakowaniami to dla mnie udręka. Biorę Rigevidon i bardzo mi odpowiada. W trakcie brania tebletek jest idealnie. Ale okres znoszę kiepsko. Jest obfity, boli brzuch i głowa. Bardzo proszę o poradę z tymi przerwami (żeby ich jaknajmniej było ) Doda Odpowiedz Link Zgłoś
doda23 Ważna sprawa do Pani Doktor! 17.11.03, 16:35 doda23 12.11.2003 14:10 : "Czytałam, że atykoncepcyjne pigułki w razie złego znoszenia okresu m-dzy opakowaniami, można bez konsekwencji brać 3:1, znaczy 3opakaowania pod rząd a potem przerwa 7dni, 3op+przerwa+3op+przewrwa itd. Proszę o opinię " monika.antepowicz 13.11.2003 19:14 odpowiedź na list: raczej tak- ale badania nad tolerancja takiego sposobu przyjmowania pigułek( czy nie wystąpią plamienia?) sa w toku... Niekiedy u pacjentek, które w przerwie miedzy opakowaniami pigułek maja bóle głowy 0- zalecam przyjmowanie pigułek bez 7 dniowej przerwy- i bardzo sobie chwalą ten sposób przyjmowania pigułek Pani doktor! Dziękuję za odpowiedź. Mam jednak jeszcze pytanie - napisała pani: "Niekiedy u pacjentek, które w przerwie miedzy opakowaniami pigułek maja bóle głowy 0- zalecam przyjmowanie pigułek bez 7 dniowej przerwy- i bardzo sobie chwalą ten sposób przyjmowania pigułek " Tzn. jak? W ogóle nie robiąc przerw? Żadnych? Ja też bym sobie chwaliła, bo to krwawienie między opakowaniami to dla mnie udręka. Biorę Rigevidon i bardzo mi odpowiada. W trakcie brania tebletek jest idealnie. Ale okres znoszę kiepsko. Jest obfity, boli brzuch i głowa. Bardzo proszę o poradę z tymi przerwami (żeby ich jaknajmniej było ) Doda Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Pani Doktor! Pytanie! 18.11.03, 09:32 doda, pani doktor nie zagląda już do wątków na które dała odpowiedzi. może załóż nowy. Odpowiedz Link Zgłoś