Dodaj do ulubionych

Małopłytkowość

10.06.09, 22:20
Ilość płytek krwi 27tys (norma 140-400tys). Czy ktoś miał aż taki
niski poziom płytek krwi? do tego podwyższone leukocyty. hematolog
rozklada ręce sad
Obserwuj wątek
    • Gość: wiejska baba Re: Małopłytkowość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 19:44
      będzie problem , poszukaj labolatorium w ktorym policza Ci
      plytki ,,na piechotę" czyli tradycyjnie a nie komputerowo, płytki
      moga sie sklejac , mam ten problem od wielu lat , znalazlam jakies
      starenki labolatorioium ale ....mam watpliwosci bo osoba badajca też
      leciwa i w strasznie mocnych szklach
      • Gość: ja Re: Małopłytkowość IP: *.lanet.net.pl 12.06.09, 13:40
        co ty gadasz.. z taka iloscia plytek powinna wyladawac na oddziale hematologii.
        jak u ciebie rozkladaja rece to niech cie kieruja dalej!!! co to w ogole znaczy
        ze rozklada rece!!!! kobieto, taka ilosc plytek to konkretne zagrozenie zycia!!
        jakie masz objawy ogolne? bol kosci, oslabienie, sennosc? i jak z poprzednimi
        wynikami? kiedy ostatnie i jakie wartosci?
    • szcz-ek Re: Małopłytkowość 13.06.09, 23:44
      Hematolog nie wspominał nic o pobraniu szpiku?
      Nie bagatelizuj tego!
      • justynnka Re: Małopłytkowość 14.06.09, 12:43
        ja mam takie wyniki i z nimi zyję i całkiem dobrze się mam. miałam robioną biopsję szpiku a w młodości (czyli jak miałam jakieś 15 lat) transfuzję. niestety- ten typ tak ma- jestem wczęsniakiem a podobno wcześniaki mają wrodzoną skłonnośc do małopłytkowości i generalnie chorób hematologicznych. najlepsze wyniki - nie wiadomo dlaczego miałam w ciązy. a tak...cóz -krwiaki,krwawienia z nosa i panika lekarza firmowego przy okresowych badaniach do momentu kiedy nie spojrzy w kartę ze jestem pod opieką IH. ale dla pewności powtórz badania krwi, zbadaj sledzionę i szpik.pozdrawiamwink
    • Gość: mała Re: Małopłytkowość IP: *.chello.pl 14.06.09, 21:32
      Anyx27,
      nie bagatelizuj tego problemu i przebadaj się koniecznie.To,że jeden lekarz nie
      umie poradzić sobie z problemem i rozkłada ręce, to nie znaczy,że wszystko jest ok.
      Niekoniecznie musi to oznaczać "to najgorsze" ale warto to sprawdzić i spać
      spokojnie.
      Wykonaj badania jeszcze raz i idź do innego lekarza.Powodzenia smile
    • Gość: marika Re: Małopłytkowość IP: 91.231.12.* 18.04.13, 10:16
      to trombocytopenia ktora jest drugim stadium prowadzacym do bialaczki, wiem bo sama to mam.
      • go-jab Re: Małopłytkowość 20.04.13, 23:31
        Sorry... Ale brednie... Poza tym watek lekko nieswierzy...
    • Gość: grazia Re: Małopłytkowość IP: *.16.14.vie.surfer.at 21.04.13, 11:33
      ja mialam taki problem z plytkami usunieto mi sledzine 10 lat temu iwszystko jest dobrze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka