Dodaj do ulubionych

uzaleznienie od kropli do nosa

13.07.09, 16:48
CZesc Wam,
Poszukuje ludzi z podobnym problemem jak moj.Od kilkunastu lat uzywam kropli
do nosa,poniewaz ciagle mi sie on zatyka,a zaczelo sie od uczulenia na
kurz...i tak juz to trwa okolo 15 lat.Codziennie musze sobie wkroplic.Jesli
tego nie zrobie to mam kompletnie zatkany nos!!!!Czy znacie jakies sposoby aby
skonczyc z tym ,wiem ze musze ale lekarze mowia tylko jedno ..prosze odstawic
krople ale co potem? Jak odzyskac droznosc w nosie? Jesli znacie jakies
naturalne metody to prosze o pomoc.Ola
Obserwuj wątek
    • Gość: ela Re: uzaleznienie od kropli do nosa IP: *.chello.pl 13.07.09, 18:54
      na forum Zdrowie są wątki na ten temat- poszukaj; ogolnie krople
      zamienić na tabletki, potem stopniowo je odstawić wspomagając sie
      wodą w sprayu, olejkami typu olbas itp
    • Gość: też Re: uzaleznienie od kropli do nosa IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.09, 18:58
      także nadużywalam kropli do nosa- bo codzienne ich stosowanie bylo nadużywaniem,
      poprostu odstawilam, poniewaz przestraszylam sie ze zupelnie strace węch.
      Mimo ze nadal jestem uczulona na kurz, pyłki, nie stosuje kropli. Silna wola-
      nic więcej wink
      • b.montana Re: uzaleznienie od kropli do nosa 13.07.09, 19:33
        strata węchu stratą węchu, ale moja matka była w październiku na operacji zatok (w klinice w falentach pod warszawą, świetni specjaliści, nareszcie po 30 latach męczenia się z katarem może normalnie oddychać) i lekarz po operacji na nią nawrzeszczał za codzienne używanie kropel (a używała właśnie przez te 30 lat męczenia się z katarem i zatkanymi zatokami)- podobno śluzówka darła się pod nożem tak, że nie bardzo wiedzieli co robić.
        • alexkawala Re: uzaleznienie od kropli do nosa 14.07.09, 05:32
          no wlasnie tego sie obawiam ze moja tez taka bedzie ale sek jest w tym ze ja nie
          mam problemow z zatokami tylko poprostu ten nos sie zatyka pod wplywem "kropli"
          i alergenu czyli kurzu.Czytalam ze dlugie uzycie powoduje pogorszenie objawow
          zatykania ....no ale ja jakos musze oddychac w nocy...czym je zastapic????
          • b.montana Re: uzaleznienie od kropli do nosa 14.07.09, 15:20
            na początek spróbuj tabletek na alergię LUB tabletek na katar.
            poza tym skąd wiesz, że problem nie tkwi w zatokach? kontaktowałas się z lekarzem, robiłaś RTG?

co do flixonaze- mi pomogły uporać się z katarem alergicznym, mogę polecić mimo wysokiej ceny.
      • alexkawala Re: uzaleznienie od kropli do nosa 14.07.09, 05:29
        aha ale powiedz mi jak ty spisz w nocy czy nos ci sie zaczal odtykac po
        odstawieniu kropli? Czy stosujesz cos innego? Dzieki Ola
    • greeneyes86 Re: uzaleznienie od kropli do nosa 14.07.09, 10:46
      Czesc, mam podobny problem, ale nie az tak zaawansowany wink
      przez ponad pol roku codziennie uzywalam kropli do nosa (rowniez z powodu
      alergii) i w koncu poszlam do laryngologa. Diagnoza: nadreaktywnosc sluzowki,
      ktora 'zawlatwilam' sobie wlasnie dzieki otrivinem i innymi podobnymi
      specyfikami. Na razie dostalam krople na sterydach Flixonase, po skonczeniu
      opakowania ide do lekarza; jezeli pomoga to zacznie mnie konkrtenie leczyc, a
      jezeli nie to nie wiem uncertain
      • Gość: też Re: uzaleznienie od kropli do nosa IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.09, 11:16
        używalam dobre pare lat różnistych kropel : acartar, betardin- ten lek non stop.
        Węch mam bardzo osłabiony, nie czuje wielu zapachów...
        Poprostu odstawilam krople, bralam jakis czas aleric- ale on nie pomagal,
        zamianilam na zyrtec i jest znacznie lepiej.
        Na czas obecny odczulam sie , ale na pyłki. Tobie także radze zacząc odczulanie,
        zrobic testy. Skad wiesz czy nie jestes uczulona takze na pyłki.
        Ja myslam ze mój ciągle zatkany nos jest wynikiem uczulenia na kurz... natomiast
        jest odwrotnie. Odkąd sie odczulam na pyłki nie stosuje zadnych kropel, jest o
        niebo lepiej.
        Troche taki galimatias, ale naprawde radze zrobic testy i zacząc sie odczulać wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka