Gość: 50-latka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 12:06 Jakie leki stosuje się na nietrzymanie moczu u kobiet w okresie menopauzy? Może któraś z was bierze coś na to "cholerstwo"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
easyblue Re: Jakie leki? 24.07.09, 12:58 Może lepiej zapytaj lekarza. Lepiej też sprawdzić, czy nie ma jakiegoś stanu zapalnego w obrębie ukł. moczowego. Aha, są ćwiczenia by trochę ulżyć w tej dolegliwości - próbowałaś? moze pomogą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 50-latka Re: Jakie leki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 19:29 Wiem że trzeba ćwiczyć, próbuję to robić,ale na nic.Zapalenia nie ma napewno.Wydaje mi się że albo pod nóż albo jakieś lekarstwa.Tylko jakie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Jakie leki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 19:37 Wydaje mi się że albo pod nóż albo jakieś lekarstwa.Tylko jakie? naprawdę nie prościej zapytać lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Jakie leki? IP: *.chello.pl 24.07.09, 21:23 -ćwiczenia, również z "pomocami" np. aquaflex -bez recepty: Femurin, Urocontrol -na receptę: estrogeny w kremach/globulkach. ewentualnie tabletki np. oxybutynina, tolterodyna, solifenacyna, daryfenacyna (dość często nieprzyjemne działania niepożądane); leczenie operacyjne -dla komfortu- wkładku urologiczne np. tena lub seni Odpowiedz Link Zgłoś
ela_anna Re: Jakie leki? 25.07.09, 00:12 leki ,ktore przepisze urolog i cwiczenie miesni ,ewentualnie interwencja chirurgiczna,to uslyszalam od urologa.Jesli Twoj problem nie jest b.powazny,cwicz miesnie,na zabieg zawsze zdązysz. Odpowiedz Link Zgłoś
asdaa Re: Jakie leki? 25.07.09, 09:33 nie wiem jakie leki, ja miałam zestaw ćwiczeń, które sumiennie wykonywałam przez kilka (!) lat bez efektu. Poszłam do innego gina a on od razu dał skierowanie na zabieg mówiąc, że nic innego nie pomoże. Od 0,5 roku jestem po i jest wporzo. Zabieg miałam robiony metodą Burcha 9poczytaj w necie). Odpowiedz Link Zgłoś